ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Οι τρεις τερματοφύλακες που βλέπει η Λίβερπουλ

Οι τρεις τερματοφύλακες που βλέπει η Λίβερπουλ
AP PHOTO

Η Λίβερπουλ είναι βέβαιο πως θα κινηθεί για την απόκτηση ενός world class τερματοφύλακα κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο, με τους διοικούντες την αγγλική ομάδα να έχουν ξεχωρίσει τρεις δυνατές περιπτώσεις.

Τα λάθη του Λόρις Κάριους στον τελικό του Champions League στοίχησαν στη Λίβερπουλ και επανέφεραν στο προσκήνιο το ζήτημα της απόκτησης ενός world class τερματοφύλακα. Οι διοικούντες την αγγλική ομάδα φαίνεται πως αποφάσισαν να κινηθούν δυναμικά κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο για την απόκτηση ενός γκολκίπερ που ανεβάσει επίπεδο τους "κόκκινους" και θα λύσει τα χέρια του Γιούργκεν Κλοπ.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας " Mirror" και της ιταλικής " La Repubblica", υπάρχουν τρεις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει και αναμένεται να αποτελέσουν τους μεγάλους στόχους της Λίβερπουλ. Πρόκειται για τους Γιαν Όμπλακ, Τζίτζιο Ντοναρούμα και Άλισον Μπέκερ.

Ο Όμπλακ είναι βασικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης κι ένας απ' τους κυριότερους λόγους που οι "ροχιμπλάνκος" έχουν μία εξαιρετική παρουσία σε πρωτάθλημα και Ευρώπη την τελευταία τετραετία. Ο Σλοβένος διεθνής τερματοφύλακας αγωνίστηκε φέτος σε 49 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του σε 29 εξ αυτών. "Αγκάθι" αποτελεί το κόστος της μεταγραφής, αφού η Ατλέτικο δεν πρόκειται να τον παραχωρήσει με λιγότερα από 90.000.000 ευρώ.

Όσον αφορά στον Ντοναρούμα, το μέλλον του στη Μίλαν θεωρείται κάτι παραπάνω από αβέβαιο. Ο ίδιος δεν είναι αρνητικός να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία, αλλά πολλά θα κριθούν απ' τις απαιτήσεις τόσο της Μίλαν όσο και του ιδιόρρυθμου μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα. H φετινή σεζόν, σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν ήταν ιδανική για τον Ντοναρούμα, αφού υπέπεσε σε αρκετά λάθη και τα "άκουσε" πολλές φορές απ' τους οπαδούς της Μίλαν. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί μία ελκυστική περίπτωση, σε εξαιρετική ηλικία (19 ετών), με μεταπωλητική αξία.

Η πιο βατή -θεωρητικά- περίπτωση είναι του Άλισον. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας ήταν εντυπωσιακός με τη φανέλα της Ρόμα, η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2016 απ' την Ιντερνασιονάλ έναντι 8.000.000 ευρώ.

Ουσιαστικά, η φετινή σεζόν ήταν η πρώτη "γεμάτη" στην Ευρώπη, με τον 25χρονο γκολκίπερ να έχει καταλυτική συμβολή στην ξέφρενη πορεία των "τζαλορόσι" μέχρι τα ημιτελικά του Champions League.

Οι σχέσεις της Λίβερπουλ με τη Ρόμα είναι εξαιρετικές λόγω και του deal για τον Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ιταλική ομάδα θα... χαρίσει τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα στους "κόκκινους". Τη δεδομένη στιγμή η Ρόμα θα συναινούσε στην παραχώρησή του με ένα ποσό που θα άγγιζε ή ακόμα και θα ξεπερνούσε τα 70.000.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που αποκτηθεί τελικά ένας world class τερματοφύλακας, πιο κοντά στην έξοδο απ' το Άνφιλντ είναι ο Σιμόν Μινιολέ, ο οποίος δεν έχει πείσει τον Γιούργκεν Κλοπ για τις ικανότητές του. Αντίθετα, ο Λόρις Κάριους αναμένεται να στηριχθεί απ' τον Γερμανό τεχνικό, καθώς, παρά τα δύο σοβαρά λάθη, πιστεύει στις δυνατότητές του. Άλλωστε, είναι μόλις 24 ετών.

Photo Credits: AP Photo/Francisco Seco, Efrem Lukatsky, Thanassis Stavrakis

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ