ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Οι σπόντες του Κλοπ για το κόστος του Πογκμπά

Οι σπόντες του Κλοπ για το κόστος του Πογκμπά
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Η δαπάνη τεράστιων ποσών για την αγορά ποδοσφαιριστών, όπως συμβαίνει με τον Πολ Πογκμπά, βρίσκει κάθετα αντίθετο τον Γιούργκεν Κλοπ.

Η μεταγραφή του Πολ Πογκμπά από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο το κόστος θα αγγίξει τα 125 εκατομμύρια ευρώ. Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ ρωτήθηκε για την υπόθεση και εξέφρασε τη διαφωνία του με την καταβολή τόσων χρημάτων.

Τώρα, εάν το έκανε επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει τόσα χρήματα, αυτό κανείς δεν το γνωρίζει... Πάντως, απέκτησε τη φήμη του εξελίσσοντας τη Ντόρτμουντ στο top επίπεδο, χωρίς να έχει στη διάθεση του το μπάτζετ της Μπάγερν Μονάχου ή άλλων ομάδων του ίδιου βεληνεκούς.

"Εάν φέρεις έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος κοστίζει 100 εκατομμύρια λίρες και αυτός τραυματιστεί, τότε τα λεφτά θα έχουν ριχτεί στο πηγάδι" ήταν η αρχική τοποθέτηση του για τη μεταγραφή του Πογκμπά.

Κατόπιν, τόνισε πως σε ένα ποδόσφαιρο που τα χρήματα θα υποκαταστήσουν τα πάντα, ο ίδιος δεν έχει θέση... "Τη μέρα που το ποδόσφαιρο θα καταλήξει έτσι, εγώ θα αποσυρθώ, γιατί το ποδόσφαιρο έχει σχέση με το να παίζεις μαζί. Έτσι το καταλαβαίνουν όλοι. Πάντα θέλεις να έχεις τους καλύτερους, αλλά η δημιουργία μιας ομάδας είναι αναγκαία για να είσαι επιτυχημένος" ήταν το σχόλιο του.

Κατά τον Κλοπ, "άλλες ομάδες μπορούν να βγουν στην αγορά, να ξοδέψουν τα περισσότερα χρήματα και να αγοράσουν τους καλύτερους παίκτες. Εγώ θέλω να το κάνω διαφορετικά. Θα το έκανα διαφορετικά, ακόμα και αν μπορούσα να ξοδέψω τα περισσότερα"

Φέρνοντας το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα, εξήγησε πως σημασία έχει ο τρόπος που κατακτώνται οι τίτλοι: "Εάν ξοδεύω λεφτά, το κάνω γιατί θέλω να δημιουργήσω μία ομάδα, μία πραγματική ομάδα. Η Μπαρτσελόνα αυτό έκανε. Μπορείς να κερδίσεις πρωταθλήματα, να κερδίσεις τίτλους, αλλά έχει σημασία ο τρόπος που το κάνεις"

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ