ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Οι Γερμανοί τρέμουν τη Λίβερπουλ!

Οι Γερμανοί τρέμουν τη Λίβερπουλ!

Η Ντόρτμουντ έγινε η πρώτη ομάδα της χώρας της που πέτυχε πάνω από ένα γκολ στο "Anfield" όμως η Λίβερπουλ κράτησε την παράδοση που την θέλει να μην χάνει ΠΟΤΕ από Γερμανούς σε εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς. Διαβάστε για τα τρομερά ρεκόρ των "κόκκινων".

Με την Ντόρτμουντ να προηγείται με 2-0 από το 9ο λεπτό αλλά και να κάνει το 3-1 στο 57' όλοι πίστευαν πως το βράδυ της Πέμπτης ήρθε επιτέλους η στιγμή να αλώσει για πρώτη φορά το ιστορικό "Anfield" γερμανικός σύλλογος όμως λογάριαζαν χωρίς τον (Γερμανό) Γιούργκεν Κλοπ και τους παίκτες του.

Με κατάθεση ψυχής στα τελευταία 35 λεπτά της αναμέτρησης και τους δύο κεντρικούς αμυντικούς Σακό και Λόβρεν να γίνονται ήρωες, η Λίβερπουλ νίκησε με 4-3 πετυχαίνοντας μία εκπληκτική ανατροπή και πέρα από την επική πρόκριση στους "4" του Europa League διατήρησε και μία τρομερή παράδοση.

Αυτήν που την θέλει να μην χάνει ποτέ από γερμανική ομάδα όταν την υποδέχεται στο "Anfield" στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να μετράει πλέον 11 νίκες και 3 ισοπαλίες σε σύνολο 14 αγώνων!

Οι Γερμανοί τρέμουν τη Λίβερπουλ!

Επιπλέον η Λίβερπουλ επέκτεινε σε 12 ματς το αήττητο σερί της στο φετινό Europa League από την αρχή της σεζόν (μοναδική αήττητη ομάδα φέτος στην Ευρώπη) και ισοφάρισε το ρεκόρ της που είναι τα 12 ματς που είχε μείνει αήττητη τη σεζόν 2010-11 για την ιδια μάλιστα διοργάνωση.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονος πως η Λίβερπουλ έπαιξε με γερμανική ομάδα για 6η φορά στην ιστορία σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (συνολικά έχει παίξει σε 23 προημιτελικούς) και προκρίθηκε για 5η φορά (η μοναδική της αποτυχία ήταν το 2002 απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν), καθώς επίσης ότι από τις 13 τελευταίες φορές που έχει πάρει ισοπαλία εκτός έδρας στην Ευρώπη στο πρώτο ματς, έχει προκριθεί στις 12!

Οι Γερμανοί τρέμουν τη Λίβερπουλ!

Σημειώνεται επίσης ότι οι "κόκκινοι" φτάνουν για 17η φορά στην ιστορία τους σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πρώτη μετά το 2009-2010 (αποκλεισμός από την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης) ενώ στον αντίποδα η Ντόρτμουντ υπέστη την πρώτη ήττα της μετά από 18 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις που είχε απολογισμό 14 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Λίβερπουλ - Ντόρτμουντ 4-3 [1-1]

Το "You 'll never walk alone"

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Χίλσμπορο

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ