ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

O Jordan Henderson σε είχε προειδοποιήσει

O Jordan Henderson σε είχε προειδοποιήσει

Απ' όταν θυμάται τον εαυτό του, τον αμφισβητούσαν. Απ' όταν θυμάται τον εαυτό του, το πρώτο του κίνητρο ήταν να διαψεύσει τους επικριτές του. Ο Jordan Henderson ενημέρωσε πριν την εκκίνηση της τρέχουσας σεζόν πως "φέτος είμαι σε άλλη φάση". Δεν τον πίστεψαν. Τον απήλαυσαν, στο 2-1 της Liverpool επί της Chelsea.

Είχε δηλώσει πως " είναι τεράστιο προνόμιο" να επιλέγεται για διάδοχος του Steven Gerrard, στην αρχηγεία της Liverpool. Έλα, παραδέξου το. Όταν το έμαθες, έμεινες με την απορία. Θέλω να σε ρωτήσω πώς αισθάνθηκες την Παρασκευή 16/9, στο 1-2 που πήραν οι "κόκκινοι" στο Stanford Bridge και δη μετά από αυτό.

O Jordan Henderson προαλείφεται χρόνια για διάδοχος του Gerrard. Όσα είναι και τα χρόνια που αμφισβητείται η ικανότητα του να κάνει αυτή τη δουλειά, που δεν τη λες και απλή. Αφότου πέρασε ό,τι πέρασε πέρυσι (και θα τα διαβάσεις), πριν την εκκίνηση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ενημέρωσε πως " είμαι έτοιμος πια, να ηγηθώ αυτής της ομάδας και να πανηγυρίσουμε διακρίσεις". Ο Jürgen Klopp έβαλε το χεράκι του και σε αυτό. Η τελευταία φορά που ύψωσε ασπίδα προστασίας στον παίκτη του, ήταν στις 20/8 μετά την ήττα από την Burnley, όταν και πάλι για τον λαό έφταιγε μόνο ο Henderson.

Ο Γερμανός είχε πει " αν τον αμφισβητούσα, δεν θα ήταν εδώ. Αυτό που έχω να του πω είναι να σταματήσει να προσπαθεί να κάνει ιδιαίτερα πράγματα και να επικεντρώνεται σε αυτά που πρέπει να κάνει. Όχι σε εκείνα που θέλει". Το μήνυμα ελήφθη, με τον 26χρονο μέσο να εξηγεί πως " φέτος νιώθω καλά και δεν νιώθω την ανάγκη να τα κάνω όλα, ενώ δεν μπορώ, ενώ δεν με βοηθά το σώμα μου. Αν με ρωτάτε, αυτό ήταν κάτι που έκανα λάθος έως τώρα. Σκεφτόμουν πως έπρεπε να κάνω τα πάντα. Τώρα μπορώ να δω ότι δίπλα μου υπάρχουν τεράστιες προσωπικότητες, με τους οποίους μπορώ να μοιραστώ τις ευθύνες και τελικά το παιχνίδι. Πλέον είμαι σε άλλη φάση" και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Είχε ίνδαλμα... όλη τη Manchester United

Η περιφέρεια Tyne and Wear βρίσκεται στις όχθες των συγκεκριμένων ποταμών και ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Sunderland. Ξέρω πως θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς αυτήν την πληροφορία, μόνο που για να σου πω για τον Jordan Henderson είναι αναγκαία, αφού εκεί γεννήθηκε, στις 17/6 του 1990. O πατέρας του, Brian είχε εταιρία εγκατάστασης τζαμιών και η μητέρα του, Donna ήταν γυμνάστρια. Η οικογένεια ήταν μεσοαστική, γεγονός που του παρείχε τη δυνατότητα να φοιτήσει στο Farringdon Community Sports College. Μια από τις συνήθειες που είχε καθιερώσει η οικογένεια, από νωρίς ήταν να μη χάνουν εντός έδρας ματς της Sunderland, πρώτα στο Roker Park και μετά στο Stadium of light.

O Jordan Henderson σε είχε προειδοποιήσει

Κάποιοι τον θυμούνται να εκφράζεται ως παιδί, με συμπάθεια για τη Manchester United. Έχει εξηγήσει ότι "είχα ως ινδάλματα τους David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes και Roy Keane. Μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε η Man United", αλλά συμβιβάστηκε με την εγγραφή του στην ακαδημία των "black cats", όταν ήταν 7 χρόνων. Δηλαδή, το 1997. Ο Kevin Ball, προπονητής επί της εξέλιξης των παικτών στη Sunderland είχε πει ότι " είναι παιδί που έχει μεγαλώσει με αρχές και έχει διάθεση να μαθαίνει. Είναι τέτοια που κάποιες φορές του λέγαμε ότι... έπρεπε να κόψει ταχύτητα, να πάρει μια ανάσα. Αρνείτο. Ήθελε να δουλεύει κάθε μέρα, όλη μέρα για να γίνει καλύτερος. Θυμάμαι από τότε λέγαμε πως κάποτε θα γίνει διεθνής. Είχε κάτι το ιδιαίτερο. Ένα απίστευτο ταλέντο, που συνδυαζόταν με τη σωστή συμπεριφορά και το ακόμα πιο σωστό μυαλό. Μιλάμε και τώρα και διαπιστώνω ότι δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο. Αν με ρωτάτε ποιο στοιχείο του ξεχωρίζω, θα σας πω πως όταν διαπιστώνει πως υπάρχει το όποιο πρόβλημα, δεν σταματά να προσπαθεί έως ότου το λύσει".

Ο Roy Keane του έδωσε την πρώτη ευκαιρία

Έντεκα χρόνια αργότερα, αυτή η ομάδα του έδωσε το πρώτο του συμβόλαιο. Είχε αγωνιστεί ήδη ως επιθετικός, ως δεξί εξτρέμ και ως κεντρικός μέσος. Τα είχε δοκιμάσει όλα, όπως είχε γίνει ο ηγέτης στην πορεία της U18 ομάδας για τους back to back τίτλος της κατηγορίας. Η πρώτη του εμφάνιση ως επαγγελματία, ήταν ως αλλαγή στην ήττα (5-0) από την Chelsea, στο Stanford Bridge, την 1η Νοεμβρίου του 2008.

"Απλά μου αρέσει αυτό το παιδί, έχει μια αθωότητα που είναι σπάνια στις ημέρες μας. Συν του ότι μπορεί να παίξει. Πιστεύω ότι έχει μια πραγματική ευκαιρία να τα καταφέρει", είχε δηλώσει ο Roy Keane μετά το ντεμπούτο του μικρού. Παρένθεση: ο Keane ήταν αυτός που του έδωσε την πρώτη ευκαιρία. To 2009 τον έστειλαν στην Coventry City, ως δανεικό για να εμπλουτίσει τις εμπειρίες του. Αυτό που έγινε ήταν να πάθει κάταγμα στο μετατάρσιο και να περιοριστεί σε 13 συμμετοχές και ένα γκολ και μετά να επιστρέψει σπίτι του.

Μόλις έγιανε, τέθηκε υπό τις οδηγίες του Steve Bruce (τον οποίον ο Henderson... δεν θυμόταν να παίζει στη Manchester United "γιατί ήμουν μικρός, αλλά είμαι βέβαιος πως θα ήταν καλός" είχε σχολιάσει με μια γερή δόση διπλωματίας) που τον Νοέμβριο του 2010 είχε πει ότι "το μόνο που νοιάζει τον Jordan είναι το ποδόσφαιρο. Ζει για αυτό, δεν δημιουργεί προβλήματα και αν μου πει κάποιος πως πρωταγωνίστησε σε εξωγηπεδικό καβγά, δεν θα το πιστέψω". Τι έκανε όμως, εντός των τεσσάρων γραμμών. "Έχει ό,τι μπορείς να ζητήσεις από έναν σύγχρονο παίκτη: έχει πολύ καλή αίσθηση της μπάλας, είναι ψηλός και έχει τεράστια ενέργεια. Καλύπτει 13 χιλιόμετρα σε κάθε ματς και σπάνια χάνει την μπάλα. Ήταν αυτός που μου έκανε εντύπωση περισσότερο από όλους, όταν πρωτοανέλαβα. Είναι και αυτός για τον οποίον είχαν τα περισσότερα ερωτηματικά".

O Jordan Henderson σε είχε προειδοποιήσει

Οι απανωτές τιμωρίες του Lee Cattermole βοήθησαν ως προς να πάρει τις απαντήσεις του ο Bruce. Ήθελε δεν ήθελε, έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον νεαρό, κυρίως ως κεντρικό μέσο, που πήρε 38 συμμετοχές και στο τέλος της σεζόν 2010-11 αναδείχθηκε "ο καλύτερος νέος παίκτης" της ομάδας του. Η αλήθεια είναι πως έως ότου προσαρμοστεί, άκουσε και τις αποδοκιμασίες του από το πλήθος. "Όσο με πιστεύει ο προπονητής μου, δεν έχω πρόβλημα" είχε διευκρινίσει, πριν καταλήξει στο "όταν θες να γίνεις ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου, μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι και πράγματα όπως είναι η αρνητική κριτική. Ο κόσμος έχει διαφορετικές απόψεις. Δουλειά σου είναι να διατηρήσεις την αυτοπεποίθηση σου και να παίζεις όπως πρέπει να παίζεις".

Τον ήθελε ο Ferguson και η Manchester City

Είχε σκοράρει το πρώτο γκολ στην Premier League, εναντίον της Manchester City, στις 19/12 του 2009, πήρε νέο -πενταετές- συμβόλαιο στις 23/10 (έληγε το 2015), ενώ κλήθηκε από τον Fabio Capello, στην εθνική ανδρών το φιλικό του Νοέμβρη του 2010 με τη Γαλλία. Τον είχε τοποθετήσει στα δεξιά και είχε πρόβλημα. Τα media μια φορά, έγραψαν πως θα ήταν χρήσιμο στο εξής να τον υπολογίζουν στις σταθερές κλήσεις. Αυτό που έγινε, ήταν να πάει στην U21, για το Ευρωπαϊκό του 2011, γιατί -λέει- υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες. Το έθνος αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.

Από τον Γενάρη του 2011 είχε μπει στη λίστα της FIFA με τους "13 νέους παίκτες που πρέπει να προσέξετε". Τον είχαν ήδη προσέξει οι "κατάσκοποι" όλων των μεγάλων ομάδων, που συνέρρεαν στις εξέδρες των αγώνων που έδινε η Blackburn. Οι δυο ομάδες που τον είχαν ψηλά στα σημειωματάρια τους, ήταν η Manchester United και η Manchester City. Ο Sir Alex Ferguson τον παρακολουθούσε στενά, από το 2-2 στο Old Trafford, τρεις μήνες πριν κλείσει ο νεαρός τα "19". Είχε εντυπωσιαστεί από το ατρόμητο του χαρακτήρα του και τη διάθεση του να πάει στην μπάλα. Οι πληροφορίες ήθελαν τη City να 'χει έτοιμη προσφορά 23 εκατ. ευρώ για πάρτη του, τον Γενάρη του 2011.

"Aν μας τον ζητήσει η Real θα έχουμε πρόβλημα"

" Έχουμε ένα από τα καλύτερα prospect της Βρετανίας. Είναι ο καλύτερος της ηλικίας του και στα 20 έχει τον κόσμοσ τα πόδια του, γιατί μπορεί να κρατήσει την μπάλα, να κάνει τάκλιν, να πασάρει, να περάσει, είναι άνετος στις κατοχές και μπορεί να σκοράρει. Ενδεχομένως να πρέπει να σκοράρει περισσότερο, αλλά θα γίνει και αυτό, αφού "έχει" το σουτ", είχε ενημερώσει ο Bruce, πριν καταλήξει στο " δεν τον πουλάμε, εκτός και αν έλθει ομάδα σαν τη Real Madrid και προσφέρει +30 εκατ. ευρώ. Τότε θα έχουμε πρόβλημα".

Δεν εμφανίστηκε η "βασίλισσα". Εμφανίστηκε όμως, η Liverpool την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, το 2013. Εκείνος είχε παίξει 79 ματς με τη Sunderland και είχε σκοράρει 5 γκολ. Είχε δηλώσει πως "αυτή είναι η αδυναμία μου. Οι κορυφαίοι μέσοι σκοράρουν. Είναι ζωτικής σημασίας στοιχείο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Θέλω να βάλω περισσότερα γκολ και πρέπει να βρω τον τρόπο να τα καταφέρω". Οι "Reds" είχαν επενδύσει πάνω του 23 εκατ. ευρώ. Αυτός διευκρίνισε ότι "τα χρήματα που δόθηκαν δεν αυξάνουν την πίεση που νιώθω, γιατί δεν είμαι εγώ εκείνος που τα όρισε. Από την άλλη, το ποσό που έδωσε η Liverpool δείχνει πως πιστεύει σε εμένα. Επικεντρώνομαι στο να μάθω περισσότερα και να δουλέψω πολύ σκληρά, για να δικαιώσω αυτήν την εμπιστοσύνη".

Η μετακίνηση στο Anfield -και η απόλυση του υπεύθυνου

Ο λαός δεν αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο σε αυτήν τη μετακίνηση. Ασκήθηκε δριμεία κριτική (του τύπου "ποιος είναι αυτός, για τον οποίον δίνουμε τόσα λεφτά;"), με τον άνθρωπο που ήταν πίσω από τη μετακίνηση, τον Damien Comolli να πιστεύει πως έχασε τη δουλειά του στη Liverpool, ως διευθυντής του ποδοσφαίρου, εξαιτίας του. " Δεν μου είπαν ποτέ γιατί με απέλυσαν. Με άφησαν να καταλάβω ότι αυτή η απόφαση αφορούσε τη μεταγραφή του Henderson. Οι ιδιοκτήτες πίστευαν ότι δεν ήταν αρκετά καλός για την ομάδα. Επιπροσθέτως, επέμεναν πως πληρώσαμε πολλά πάνω από την αξία του". Στο ρόστερ υπήρχαν οι Henry, Lambard και Fabregas "και τον βάλαμε δίπλα τους, γιατί πίστευα πως έχει αυτό το κάτι". Τα αφεντικά δεν είχαν την ίδια άποψη.

Ο Kenny Dagllish, ο οποίος είχε επιλέξει τον Henderson για πρώτη μεταγραφή εκείνου του καλοκαιριού, είχε προειδοποιήσει πως θα τον χρησιμοποιήσει σε διάφορες θέσεις. "Αν μπορώ να διαλέξω, προτιμώ αυτή του κεντρικού μέσου, αλλά η προτεραιότητα μου είναι να βρω μια θέση στην 11αδα και να παίζω συχνά". O Steve Gerrard είχε ενημερώσει τον κόσμο ότι " ο Jordan μπορεί να γίνει σημαντικός παίκτης της ομάδας" και " όταν το λέει αυτό ο αρχηγός, προφανώς είναι σημαντικό" είχε εξηγήσει ο Henderson, " ελπίζω να μάθω πολλά από εκείνον. Είχαμε κάνει μια προπόνηση μαζί, στην εθνική και ήταν απίστευτος. Ανυπομονώ να είμαι κάθε μέρα μαζί του. Είναι ένας τεράστιος παίκτης για τη Liverpool, εδώ και χρόνια".

Το σοκ που του πρόσφερε ο Rodgers

Η πόλη του δεν εκτίμησε ιδιαίτερα την επιλογή του να φύγει και στην επιστροφή του στο Sunderland, στην πρώτη του εμφάνιση με τους "κόκκινους" το κοινό είχε διχαστεί. Κάποιον τον χειροκρότησαν, άλλοι τον γιουχάισαν. Το ματς τελείωσε 1-1. Έβαλε το πρώτο γκολ με τη νέα του παρέα, στις 27/9 του 2011, εναντίον της Bolton στο Anfield. Στις 26/2 ξεκίνησε στα δεξιά του κέντρου, στη νίκη επί της Cardiff City, στον τελικό του Football League Cup. Είχε μπει ως αλλαγή, στο 58'. Το πρώτο του 90λεπτο ήταν στο 2-1 επί της Chelsea, στον τελικό του FA Cup. Στην πρώτη του σεζόν μέτρησε 48 συμμετοχές (37 στην Premier League, 6 στο EFL Cup και 5 στο FA Cup), 2 γκολ και 4 ασίστ. 'Όπως πολλές άλλες μεταγραφές που έκανε ο Dalglish, είχε μπει στο "ψυγείο" και τα ματς κυπέλλου έγιναν η ευκαιρία του να αποδείξει ποιος είναι.

Ένιωθε πως είχε καταφέρει κάτι. Κατάλαβε ότι δεν είχαν όλοι την ίδια άποψη, όταν ο σύλλογος του τον ενημέρωσε πως υπήρχε το ενδεχόμενο να φύγει από το Anfield, το καλοκαίρι του 2012. Ο νέος προπονητής της ομάδας, Brendan Rodgers του είχε προτείνει να πάει στη Fullham. " Έπαθα σοκ! Ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενα να ακούσω. Άνηκα στη συμφωνία που αφορούσε τον Clint Dempsey, αλλά δεν με ενδιέφερε αυτή η προοπτική και για αυτό την απέρριψα. Τους είπα πως προτιμώ να μείνω και να συνεχίσω να παλεύω, γιατί πίστευα ότι μπορώ να τα καταφέρω".

Σκόραρε το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ, στις 6/12 εναντίον της Udinese, για το Europa League. Διαμόρφωσε αποτέλεσμα και έστειλε την παρέα του στους "last 32". Ούτε αυτή όμως, ήταν η χρονιά που καθιερώθηκε (είχε 30 συμμετοχές στην Premier League -εκ των οποίων τις 16 ως βασικός-, 9 στο Europa League, 4 στα κύπελλα, 6 γκολ και 5 ασίστ). Αυτό έγινε την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Είχε φτάσει τις 35 συμμετοχές, πριν δει την πρώτη απευθείας κόκκινη της καριέρας του, στο 3-2 επί της Manchester City, στις 13/4 του 2014. Αυτόματα αποκλείστηκε από τα τρία επόμενα ματς. Ήταν τα 3 από τα τέσσερα τελευταία της σεζόν. Τελείωσε με το ρεκόρ των 54 συμμετοχών, 7 γκολ και 15 ασίστ και θα έλεγες πως είχε βρει το δρόμο του. Θα έλεγες. Γιατί δεν τον βρήκε και μάλλον δεν έφταιξε εκείνος για αυτό.

Ο πατέρας του είχε διαγνωστεί με καρκίνο και του το έκρυβε

Στις 19 Αυγούστου του 2014 η Mirror αποκάλυψε πως ο πατέρας του παίκτη, Brian είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν τα Χριστούγεννα του 2013, αλλά κατόπιν συμφωνίας με τη σύζυγο του, Donna δεν μοιράστηκαν το πρόβλημα με την υπόλοιπη οικογένεια "για να μην τους χαλάσουμε τις γιορτές". Υποχρεώθηκαν ωστόσο, να το κάνουν πριν την προγραμματισμένη επέμβαση που τελικά, έσωσε τη ζωή του 59χρονου. Λίγες ημέρες πριν μπει στο χειρουργείο -για αφαίρεση λεμφαδένων από το λαιμό και ενός όγκου από τη γλώσσα, που του άφησε τρύπα κάποιων εκατοστών-, πέραν του γιου του, μίλησε και με το αφεντικό του στο Anfield, Brendan Rodgers.

Πιο πολύ τον στενοχωρούσε ότι δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει στη Βραζιλία, να δει το παιδί του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μιλούσε όμως, μαζί του κάθε μέρα στο τηλέφωνο και όταν ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείας αποκάλυψε ότι " ήταν μια πολύ συναισθηματική περίοδο, αυτή που χρειάστηκε να πω τι έχω στην οικογένεια. Στον Jordan είπα πως το καλύτερο που μπορούσε να κάνει για εμένα, ήταν να προσπαθεί να είναι ο καλύτερος παίκτης κάθε αγώνα. Πήρε αυτόν τον τίτλο, στα τέσσερα από τα επόμενα πέντε ματς. Ο κόσμος δεν ήξερε την πίεση που ένιωθε. Ήμουν πολύ υπερήφανος για εκείνον. Είχα πάει να μιλήσει στον Rodgers για την περιπέτεια μου. Εκείνος έδωσε κάποιες ημέρες ρεπό στον Jordan. Γενικά, όλοι οι άνθρωποι της ομάδας είχαν δείξει κατανόηση".

Τον Απρίλιο του 2015, μετά το 1-4 από την Arsenal, οι "κόκκινοι" μαζεύτηκαν στα αποδυτήρια και αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους και καλώς εχόντων των πραγμάτων την κρίση, στην οποία είχαν περιέλθει. Αυτό το ραντεβού δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Στον προημιτελικό τώρα, του FA Cup με τη Blackburn, νίκησαν 1-0, χάριν του γκολ που σκόραρε ο Filippe Coutinho στα 20' για το τέλος και προκρίθηκαν στους "4". O Henderson του είχε δώσει την ασίστ... λίγες ώρες αφότου είχε γίνει για δεύτερη φορά πατέρας και με ελάχιστες ώρες ύπνου. Βλέπεις, είχε ζητήσει να είναι στο καλωσόρισμα του παιδιού του, το οποίο είχε αφιχθεί το ξημέρωμα "και έπαιξε σαν αρχηγός" είχε σχολιάσει ο Rodgers.

O Jordan Henderson σε είχε προειδοποιήσει

Επειδή όπως πιθανόν να έχεις καταλάβει, άπαξ και αντιμετωπίζεις ένα σοβαρό θέμα στάνταρ θα εμφανιστεί και άλλο να του κάνει παρέα, στην πρώτη του σεζόν ως "υπαρχηγός" της Liverpool (2015-16), μετά την αποχώρηση του Daniel Agger και έπειτα από την πρώτη του συμμετοχή με το περιβραχιόνιο -εν τη απουσία του Steven Gerrard, στο ματς με την Stoke City στις 29/11 και μετά... μόνιμα- και το νέο συμβόλαιο για 116 χιλιάδες ευρώ τον εβδομάδα, κουράστηκε να είναι τραυματίας. Ξεκίνησε με κάταγμα στο μετατάρσιο, τον Σεπτέμβριο και έμεινε εκτός έως τα τέλη Νοεμβρίου. Συνέχισε με ρήξη χιαστού τον Απρίλιο, ενώ στο μεσοδιάστημα είχε και κάτι μικροπροβλήματα που του στοίχιζαν απουσίες.

"Πάντα έπρεπε να διαψεύδω τον κόσμο"

" Ψυχολογικά ήμουν ράκος και ένιωθα ότι δεν άξιζα την αρχηγεία" είχε ομολογήσει, "στο κεφάλι μου γινόταν ένας κακός χαμός. Δεν υπήρχε έστω ένα δευτερόλεπτο που να μη θέλω αυτό το περιβραχιόνιο ή να αμφισβητώ πως είμαι ο κατάλληλος για τη δουλειά, αλλά ήταν δύσκολο να νιώσω ως κάπτεν, γιατί δεν μπορούσα να παίξω. Έκανε τη δουλειά μου ο James Milner. Γενικά, στα αποδυτήρια έχουμε πολλούς ηγέτες".

Μεταξύ αυτών που άκουσε που του συνέβαιναν, ήταν να ακούει τα εξ αμάξης από αντίπαλους οπαδούς, οι οποίοι κυρίως φώναζαν πως δεν μπορεί να είναι αυτός ο αρχηγός της Liverpool, γιατί δεν έχει το ταλέντο. " Μου έδωσαν ένα ακόμα κίνητρο: να τους αποδείξω ότι κάνουν λάθος. Να σας πω και κάτι; Πάντα ένιωθα πως έπρεπε να αποδεικνύω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω. Απ' όταν ήμουν παιδί, αυτό γινόταν. Όχι μόνο με τους προπονητές που έχω αλλάξει, αλλά με όλους. Θέλω να βγάζω λάθος όλον τον κόσμο και να βοηθώ την ομάδα μου να νικά".

Ήθελε να τον πουλήσει ο Klopp φέτος;

Ένα... θεματάκι το αντιμετώπισε, όταν διάβαζε τον περασμένο Μάιο τις πληροφορίες που τον ήθελαν να φεύγει από τη Liverpool. Πάλι. Δεν έδειχνε να νιώθει άνετα στο κέντρο, υπό τις οδηγίες του Klopp. Είχαν ρωτήσει τον Γερμανό αν υπήρχε το ενδεχόμενο πώλησης του αρχηγού. Είχε απαντήσει " ο μόνος που δεν πωλείται στον πλανήτη, είναι ο Messi". Η Tottenham είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να πάρει το παιδί. Ο Klopp είχε εξηγήσει ότι " όποιος παίκτης έλθει και μου πει πως δεν νιώθει καλά και θέλει να φύγει για περισσότερα χρήματα ή άλλη ευκαιρία ή οτιδήποτε άλλο, τότε θα αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά την επόμενη μέρα. Δεν θέλω να 'χω στην ομάδα μου παίκτες που δεν θέλουν να βρίσκονται εδώ". Τέτοιο θέμα με τον Henderson όμως, δεν υπήρχε, με τον καθ' ύλην αρμόδιο να εξηγεί πως δεν ήταν στις προθέσεις του να αφήσει τον παίκτη να φύγει -ακόμα και αν πηγές ανέφεραν πως αυτή η προοπτική ήταν η επιθυμητή για τα αφεντικά του συλόγου.

Συνολικά " η σεζόν 2015-16 είχε σκαμπανεβάσματα (26 συμμετοχές, 2 γκολ, 3 ασίστ). Όταν ήμουν 100% καλά στην υγεία μου, δεν ήμουν καλά στο μυαλό. Τώρα είμαι σε ένα τελείως διαφορετικό μέρος. Οφείλω βέβαια, να πω ότι δεν υπήρξε ένας στη Liverpool που αν μη με στήριξε πέρυσι. Ξέρω πως ακόμα δεν έχω φτάσει στην καλύτερη χρονιά μου. Νιώθω βέβαιος ότι σύντομα θα έλθει αυτή η ώρα και θα βγάλω λάθος για μια ακόμη φορά τους επικριτές μου". Αυτή τη φορά έχει και μιας προσωπικότητας όπως είναι ο Jürgen Klopp, ενώ ο Steven Gerrard δεν χάνει την ευκαιρία να του τονώνει το ηθικό. Το έκανε και μετά το ματς της Παρασκευής 16/9, με την Chelsea, όταν έγραψε στο Twitter αυτό.

O Jordan Henderson σε είχε προειδοποιήσει

Σε ερώτηση για τον Henderson, ο Klopp είπε πως " του άξιζε αυτό που του συνέβη. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και ακόμα είναι νεαρός, ο οποίος έχει τεράστιο βάρος στις πλάτες του. Τον βοηθάμε να μάθει πώς να διαχειρίζεται την πίεση και κάθε μέρα γίνεται καλύτερος. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και επιβραβεύτηκε με αυτό το φοβερό σουτ". For now.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ