ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Με έναν χρόνο τιμωρία κινδυνεύει ο Σακό

Με έναν χρόνο τιμωρία κινδυνεύει ο Σακό

Η UEFA ερευνά την περίπτωση του Μαμαντού Σακού ο οποίος παραβίασε τους κανονισμούς περί ντόπινγκ και πλέον ο Γάλλος κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό ενός χρόνου από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Ασφαλής η θέση της Λίβερπουλ στο Europa League.

Ο Μαμαντού Σακό ήταν το τελευταίο διάστημα ένας από τους παίκτες που είχε συμβάλλει τα μέγιστα στην αγωνιστική άνοδο της Λίβερπουλ ωστόσο από το μεσημέρι του Σαββάτου έχει βρεθεί στη δινή του κυκλώνα και όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί να περάσει καιρός για να ξεφύγει από αυτήν...

Και αυτό γιατί ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ για χρήση απαγορευμένης ουσίας (ήταν συστατατικό ενός φαρμάκου που πήρε για καύση λίπους) και πλέον κινδυνεύει να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός γηπέδων.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σακό βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία στον έλεγχο ντόπινγκ από τον οποίο πέρασε μετά το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ για τους "16" του Europa League (17 Μαρτίου), με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ενημερώνει την διοίκηση των "κόκκινων" και τον ποδοσφαιριστή ότι έχουν δικαίωμα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη να ζητήσουν εξέταση και του δεύτερου δείγματος.

Αν βρεθεί και σε αυτό θετικός τότε θα τεθεί αυτόματα νοκ-άουτ για τη φετινή σεζόν από την Λίβερπουλ και θα χάσει επίσης το Euro 2016 με την Γαλλία, ενώ δεν αποκλείεται η τιμωρία του να είναι για έναν ολόκληρο χρόνο.

Με έναν χρόνο τιμωρία κινδυνεύει ο Σακό

"Αυτά που μπορώ να πω είναι περιορισμένα. Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το σύλλογο και δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να πω προς το παρόν. Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Σακό. Γνώριζα τί είχε συμβεί από την Παρασκευή που πήγαμε στο ξενοδοχείο.

Δεν είναι και η πιο εύκολη κατάσταση αλλά το σίγουρο είναι πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε περισσότερα", δήλωσε για το περιστατικό με τον Γάλλο άσο ο Γιούργκεν Κλοπ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-2 της Λίβερπουλ με την Νιούκαστλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θέση της Λίβερπουλ στο φετινό Europa League (αντιμετωπίζει στα ημιτελικά την Βιγιαρεάλ) είναι ακλόνητη καθώς για να συνέτρεχαν λόγοι αποβολής του συλλόγου από τη διοργάνωση θα έπρεπε εκτός από τον Σακό να υπήρχε το ίδιο βράδυ και δεύτερος παίκτης των "κόκκινων" που να είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ