ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

"Με έδιωξαν και μου είπαν ότι ο Χέντερσον είναι πεταμένα λεφτά"

"Με έδιωξαν και μου είπαν ότι ο Χέντερσον είναι πεταμένα λεφτά"
Χέντερσον-Λίβερπουλ

Ο πρώην επικεφαλής σκάουτ της Λίβερπουλ, Νταμιάν Κομολί, απολύθηκε εξαιτίας της απόκτησης του... αρχηγού της ομάδας, Τζόρνταν Χέντερσον, όπως υποστηρίζει ο ίδιος σε αποκαλυπτικές δηλώσεις.

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην διευθυντής ποδοσφαιρικής στρατηγικής της Λίβερπουλ, Νταμιάν Κομολί, ο οποίος στους "κόκκινους" από τον Νοέμβριο του 2010 μέχρι τον Απρίλιο του 2012 είχε επωμιστεί ρόλο επικεφαλής σκάουτινγκ.

Ο Γάλλος μίλησε στο " Talk Sport" και εξήγησε ότι η αιτία της απόλυσής του ήταν το κόστος των μεταγραφών που πραγματοποίησε εκείνη την περίοδο και δη εκείνης του Τζόρνταν Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2011, έναντι 18.000.000 ευρώ από τη Σάντερλαντ.

"Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που απολύθηκα. Την ημέρα που απολύθηκα, οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ μου είπαν ότι έκανα μεγάλο λάθος με τον Τζόρνταν και ότι πρόκειται για πεταμένα λεφτά. Όλοι έχουν δικαίωμα γνώμης, αλλά νομίζω ότι πληρώσαμε το κατάλληλο ποσό. Ήταν ένας νεαρός, Άγγλος παίκτης και γνωρίζουμε ότι πολύ συχνά οι Βρετανοί ποδοσφαιριστές υπερκοστολογούνται. Αλλά ήμαστε περισσότερο κι από χαρούμενοι να πληρώσουμε αυτά τα χρήματα, διότι θεωρούσαμε ότι θα γινόταν εξαιρετικός παίκτης", δήλωσε ο Κομολί.

Ο 26χρονος Χέντερσον εξελίχθηκε σε αρχηγό των "κόκκινων" και στον αγώνα της εθνικής Αγγλίας με τη Σλοβενία φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ωστόσο οι Αμερικανοί της "Fenway" δεν πίστεψαν στα προσόντα του.

"Ποτέ δεν το είπα δημοσίως, αλλά ήμουν πεπεισμένος ότι πρόκειται για τον μελλοντικό αρχηγό. Ο κόσμος θα λέει ότι είναι εύκολο να το πω τώρα, αλλά ήμουν πεπεισμένος και τότε ότι θα γίνει ο αρχηγός της Λίβερπουλ. Τώρα έγινε και είναι και αρχηγός της Αγγλίας".

"Ήμουν απόλυτα πεπεισμένος, όπως και ο Κένι Νταλγκλίς, ότι κάναμε το σωστό για τον σύλλογο. Ταίριαζε στο προφίλ που ψάχναμε. Γνωρίζαμε ότι είναι εξαιρετική προσωπικότητα, γνωρίζαμε ότι είχε ηγετικές ικανότητες, γνωρίζαμε ότι ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο, στο πάθος του και ότι ήταν κάποιος που ήθελε να βελτιώνεται καθημερινά. Γνωρίζαμε τις φυσικές δυνατότητές του. Τα εργομετρικά του ήταν απίστευτα".

"Βλέπαμε τα στατιστικά του και εξετάζαμε πολλούς μέσους της Premier League. Αυτό που με εξέπληξε και μου τράβηξε την προσοχή ήταν η ικανότητά του να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες. Για έναν παίκτη τόσο νεαρό που δεν παίζει σε κορυφαία ομάδα, με όλο τον σεβασμό στη Σάντερλαντ, παρήγαγε και δημιουργούσε περισσότερες ή έστω τις ίδιες μεγάλες ευκαιρίες με κορυφαίους παίκτες της Premier League".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ