ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Ο κόσμος να μην πετάει αντικείμενα όπως με τη Μάντσεστερ Σίτι"

Κλοπ: "Ο κόσμος να μην πετάει αντικείμενα όπως με τη Μάντσεστερ Σίτι"
MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Ο Γίργκεν Κλοπ στάθηκε κυρίως στη συμπεριφορά των φιλάθλων ενόψει του ημιτελικού Champions League με αντίπαλο τη Ρόμα στο "Άνφιλντ" την Τρίτη.

Λίγες ώρες πριν από τον ημιτελικό της Λίβερπουλ με τη Ρόμα στο "Άνφιλντ", ο Γίργκεν Κλοπ ζήτησε ανάλογη ατμόσφαιρα σε σχέση με τον προημιτελικό κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, μείον τα έκτροπα που σημειώθηκαν κατά την άφιξη της αποστολής των "πολιτών" στο γήπεδο.

Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε πως τον ενώνει το... κακό ξύρισμα με τον τεχνικό των "τζιαλορόσι", Εουζέμπιο ντι Φραντσέσκο, ενώ πρόσθεσε ότι γνωρίζει καλά την προσεχή αντίπαλο, αφού παρακολουθεί ιταλικό πρωτάθλημα, έστω κι αν δεν θα πάει στη Serie A τουλάχιστον τα επόμενα τέσσερα χρόνια λόγω... γλώσσας.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΛΟΠ

Για τις ομοιότητες με τον Ντι Φραντσέσκο

"Φοβάμαι κι οι δύο γυαλιά και έχουμε κακό ξύρισμα, νομίζω. Είχαμε παρόμοιο δρόμο προς τους μεγάλους συλλόγους. Εκείνος άρχισε από μικρότερες ομάδες και βρήκε τον δρόμο του. Για το στιλ, δεν ξέρω ακριβώς. Έχουν καλή οργάνωση, μου αρέσει κι εμένα αυτό. Ίσως υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, αλλά αυτό δεν κάνει τη ζωή ευκολότερη για εμάς. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο. Τα ιταλικά μου δεν βγάζουν νόημα. Μπορώ μόνο να παραγγείλω σπαγγέτι σε ένα ιταλικό εστιατόριο. Δεν θα βρεθώ εκεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σίγουρα".

Για το βραβείο του καλύτερου παίκτη στον Σαλάχ

"Είναι φανταστικό. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γι' αυτόν. Μπορεί κι αυτός να είναι περήφανος. Είναι φανταστικό επίτευγμα. Δεν του μίλησα μετά, ήταν στο Λονδίνο, αλλά θα του πω ότι θέλω face to face. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει όμως, υπάρχουν πολλά ακόμα. Πρέπει να πω πως όταν ο Κέβιν ντε Μπράινε παίζει έτσι, το καθιστά ακόμα πιο σημαντικό το βραβείο. Οι παίκτες γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να σκοράρεις τόσο πολύ".

Για τον αγώνα του Σαλάχ κόντρα στην πρώην ομάδα του

"Είναι φυσιολογικό. Οι παίκτες αλλάζουν συλλόγους και οι προπονητές αλλάζουν συλλόγους αρκετά. Είναι ξεχωριστό, όμως, επειδή γνωρίζει πολλά περισσότερα γι' αυτούς από το κανονικό. Γνωρίζει τα πάντα και είμαι βέβαιος ότι παρακολουθεί τη σεζόν τους από την αρχή. Έγινε ο παίκτης που ξέρουμε στη Ρώμη και όλα αυτά ήταν μέρος της ανάπτυξής του. Είμαστε επαγγελματίες, όμως, και είμαι βέβαιος ότι οι Ιταλοί αμυντικοί είναι διάσημοι επειδή δεν έχουν... φιλικά".

Για τον χαρακτηρισμό του αουτσάιντερ

"Δεν ενδιαφέρομαι για το τι σκέφτεται ο κόσμος για τα προημιτελικά και πιστεύω πολύς κόσμος θεωρούσε ότι θα ήταν Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι το ζευγάρι. Αμφότερες οι ομάδες αξίζουν να είναι εδώ. Κάποιος μου είπε ότι η Ρόμα νίκησε την Μπαρτσελόνα με 3-0 και σκέφτηκα ότι δεν ήταν δυνατόν. Ίσως οι καταστάσεις μας να είναι παρόμοιες, αλλά έχουμε κι οι δύο μεγάλες προκλήσεις και μεγάλο ανταγωνισμό στα πρωταθλήματά μας. Είναι δουλειά μας να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, αυτό προσπαθούμε διαρκώς. Έχουμε κι οι δύο την ευκαιρία να πάμε στον τελικό και αυτό συνιστά πίεση αλλά είναι δυνατό και αυτό είναι καλό. Αν είναι δυνατό, ας δώσουμε τα πάντα για να το κάνουμε. Αν ο καθένας νομίζει ότι είμαστε αουτσάιντερ, ποιος νοιάζεται;"

Για τη Ρόμα

"Βλέπω αρκετό ιταλικό ποδόσφαιρο για να είμαι ειλικρινής. Γνωρίζω τον Έντιν Τζέκο από τη Γερμανία και δεν με εκπλήσσει η Ρόμα. Η ποιότητα στην ομάδα τους και στο ρόστερ τους είναι μεγάλη. Έκαναν 7-8 αλλαγές από το τελευταίο παιχνίδι, οπότε είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εκείνους. Έχουν πλήρες ρόστερ διαθέσιμο και όλοι τους είναι καλοί. Έχουν ξεκάθαρες επιλογές μπροστά και στο κέντρο και δείχνουν έτοιμοι, υγιείς και έμπειροι. Γι' αυτούς, όπως για εμάς, τα ημιτελικά είναι σπουδαίο πράγμα".

Για τη συμπεριφορά του κόσμου

"Στο στάδιο κάντε το ξανά και καλύτερα. Έξω από αυτό, όμως, παρακαλώ δείξτε το σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε. Είναι ένας τόσο φανταστικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, μια τόσο καταπληκτική ποδοσφαιρική οικογένεια, γνώριμη για τις φανταστικές ατμόσφαιρες της σε όλο τον κόσμο. Οπότε, δεν χρειάζεται να πετάξουμε τίποτα στο λεωφορείο της αντίπαλης ομάδας. Αν μπορούμε να κάνουμε ό,τι κάναμε, να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα ακόμα και μπροστά από το στάδιο, ας το κάνουμε, είμαι μεγάλος φαν. Αλλά να δείξουμε τον σεβασμό που αξίζει η Ρόμα. Είμαστε αντίπαλοι στο γήπεδο, φυσικά, έτσι είναι το παιχνίδι.

"Όλοι γνωρίζουν πόσο ωραία και υπέροχη είναι η Ρώμη, αλλά δεν ξέρουν όλοι οι άνθρωποι πόσο όμορφο είναι και το Λίβερπουλ, οπότε μπορούμε να τους δείξουμε πόσο υπέροχος είναι ο κόσμος το Λίβερπουλ και η πόλη, το πνεύμα του συλλόγου και όλα αυτά. Μπορούμε να το δείξουμε σε 20 λεπτά πριν από τον αγώνα, ώστε να το μάθει όλος ο κόσμος. Πραγματικά πιστεύω ότι όλοι όσοι είναι με τη Λίβερπουλ, αξίζει να δείξουν αυτό το πρόσωπο".

"Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να πω στον κόσμο τι θέλω να δει, επειδή το γνωρίζουν ήδη. Είναι πολύ πιο έμπειροι αυτήν τη στιγμή από εμάς. Έχουν δημιουργήσει μία από τις πιο ξεχωριστές ατμόσφαιρες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν η ατμόσφαιρα μπορεί να γίνει καλύτερη από αυτήν κόντρα στη Σίτι, αλλά αν είναι πιθανό, ας το προσπαθήσουμε. Αυτές είναι οι πολύ ξεχωριστές στιγμές. Αν δεν μπορείς να απολαύσεις αυτήν τη στιγμή, τότε πραγματικά υπάρχει κάτι λάθος με σένα. Για τα παιδιά στο γήπεδο είναι σκληρή η δουλειά, αλλά έχει περισσότερη πλάκα όταν το κάνουν στο 'Άνφιλντ'. Δεν χρειάζεται να πω κάτι, γνωρίζω ότι θα είναι τέλεια".

Photo credits: Martin Rickett/PA via AP

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ