ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Δεν διεκδικούμε τον τίτλο λόγω ατυχίας"

Liverpool's manager Jurgen Klopp walks on the pitch prior to the start of the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield, in Liverpool, England, Saturday, March 4, 2017.(AP Photo/Dave Thompson)
Liverpool's manager Jurgen Klopp walks on the pitch prior to the start of the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield, in Liverpool, England, Saturday, March 4, 2017.(AP Photo/Dave Thompson) AP

Ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε για τους βασικούς λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι η Λίβερπουλ βγήκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου της Premier League, κάνοντας αναφορά σε ατυχία, τραυματισμούς και... ασυνήθιστα αμυντικά προβλήματα.

Η Λίβερπουλ είδε την πρωτοπόρο Τσέλσι να απομακρύνεται στο βαθμολογικό πίνακα της Premier League και με το πέρας του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έμεινε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου, αν και είχε το πλεονέκτημα της μη συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την άποψή του για τους λόγους που οι "κόκκινοι" δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν σε αυτές τις προσδοκίες εξέφρασε ο προπονητής της, Γιούργκεν Κλοπ, κάνοντας λόγο για ατυχία, κυρίως εξαιτίας των τραυματισμών που ταλαιπώρησαν πολλούς παίκτες τους τελευταίους μήνες.

"Δεν μπορώ να πω ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα. Αλλά κοιτάξτε τους τραυματισμούς που είχαμε. Όχι πολλούς μυϊκούς, που είναι πάντα σημάδι έντασης. Δεν είναι το σημείο της σεζόν που έχουμε τη δυσκολότερη προπόνηση ή κάτι τέτοιο, οπότε είναι μεμονωμένες καταστάσεις".

"Πολλά προβλήματα, υπήρξαν τραυματισμοί στα παιχνίδια. Αν συμβεί στα παιχνίδια, είναι διαφορετικό. Δεν είναι ότι γίνεται κάθε μέρα. Απλώς είναι... Η καλύτερη λέξη είναι η ατυχία", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γερμανού τεχνικού, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο γεγονός ότι η ομάδα του δέχεται πολλά γκολ, παρότι ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από τη γενικότερη ανασταλτική συμπεριφορά της:

"Ο αριθμός των γκολ που δεχόμαστε είναι πάρα πολύ μεγάλος. Είναι πραγματικά σπάνιο στην προσωπική ιστορία μου το ότι δεχόμαστε τόσο μεγάλο αριθμό γκολ. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό 100%. Αλλά δεν έχει να κάνει με το ότι κάνουμε λάθος στο γενικό αμυντικό στιλ μας".

"Δείτε τα γκολ που δεχθήκαμε αυτή τη σεζόν, δεν βγάζουν νόημα από στατιστικής πλευράς. Δεν μας έχουν εκτοπίσει πολλές ομάδες, δεν μας κάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Είμαστε μια ομάδα που αμύνεται καλά, στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί να αμυνθεί μια ομάδα, αλλά εξακολουθούμε δεχόμαστε γκολ. Είναι κάτι που μπορούμε να περιορίσουμε".

Photo credits: AP Photo/Dave Thompson

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ