ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κίνδυνος για απαγόρευση μεταγραφών στην ακαδημία της Λίβερπουλ

Liverpool manager Rafael Benitez, second left, and new Argentinean signing Maxi Rodriguez, second right, talk to the media during a press conference at the team's  training ground, in Liverpool, England, Friday Jan. 15, 2010 . Liverpool signed Argentine Rodriguez from Spanish Club Atletico Madrid. (AP Photo/Tim Hales)
Liverpool manager Rafael Benitez, second left, and new Argentinean signing Maxi Rodriguez, second right, talk to the media during a press conference at the team's training ground, in Liverpool, England, Friday Jan. 15, 2010 . Liverpool signed Argentine Rodriguez from Spanish Club Atletico Madrid. (AP Photo/Tim Hales) AP

Με το ενδεχόμενο απαγόρευσης μεταγραφών όσον αφορά στην ακαδημία της φέρεται να έχει έρθει αντιμέτωπη η Λίβερπουλ, εξαιτίας κατηγοριών που αφορούν την εκμετάλλευση 12χρονου πρώην ποδοσφαιριστή της Στόουκ.

Η Λίβερπουλ κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε 12χρονο ποδοσφαιριστή των ακαδημιών της Στόουκ, καθώς -σύμφωνα με την καταγγελία- παρότι συμφώνησε να καλύψει ορισμένες οικονομικές απαιτήσεις των κηδεμόνων του για να τον πάρει στην ακαδημία της, εν συνεχεία έκανε πίσω και εξέθεσε τον νεαρό, αφήνοντάς τον με πολλά χρωστούμενα και ανήμπορο να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα. Μάλιστα, η αποζημίωση των 56.700 ευρώ που έπρεπε να πάει στην πρώην ομάδα του παίκτη, δεν καταβλήθηκε ποτέ.

Εφόσον, λοιπόν, κάτι τέτοιο αποδειχθεί αληθές, στην καλύτερη περίπτωση θα έρθει ένα βαρύ οικονομικό πρόστιμο. Όμως, όπως αναφέρει νέο ρεπορτάζ της " Telegraph", θεωρείται εξίσου πιθανό οι αρμόδιες αρχές να επιβάλουν απαγόρευση μεταγραφών στην ακαδημία των "κόκκινων".

Πηγή της αγγλικής εφημερίδας, τονίζει χαρακτηριστικά: “Σχετικά μικρά πρόστιμα σε ποδοσφαιρικά κλαμπ που έχουν τζίρο εκατοντάδες εκατομμύρια δεν πρόκειται να κάνει ούτε καν ελάχιστη διαφορά. Αν η Premier League βλέπει σοβαρά το να πατάξει αυτήν την κουλτούρα, θα χρειαστεί να κόψει βαθμούς ή να θέσει μεταγραφικό εμπάργκο.

Αυτοί είναι οι δύο μόνοι παράγοντες που κάνουν τα κλαμπ να το σκεφτούν διπλά. Το πιο σοκαριστικό κομμάτι αυτών των κατηγοριών είναι το γεγονός ότι ένα παιδί, χωρίς να είναι δικό του λάθος, αδυνατεί να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτό δεν φαίνεται καν να αντιμετωπίζεται από την Premier League”.

Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ οι δύο εμπλεκόμενοι σύλλογοι και η διοργανώτρια αρχή έχουν αρνηθεί να πραγματοποιήσουν οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο θέμα.

AP Photo/Tim Hales

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ