ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Λίβερπουλ ζητάει συνάντηση από την UEFA για τα μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη

Soccer fans light flares and clamber atop Police vans before their Champions League, Semi Final First Leg soccer match between Liverpool and Roma, at Anfield in Liverpool, England, Tuesday April 24, 2018. (Peter Byrne/PA via AP)
(AP Photo/Dave Thompson) οπαδοί Λίβερπουλ AP

Η Λίβερπουλ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς για τον αγώνα με τη Ρόμα στην Ιταλία, αφού φοβάται για την ασφάλεια των φιλάθλων της. Τα έξι ζητήματα που θέτει.

Η Λίβερπουλ προχώρησε σε μία πρωτοφανή κίνηση, αφού ζήτησε έκτακτη συνάντηση στη Ρώμη με την αστυνομία, τους αξιωματούχους της Ρόμα και την UEFA, για να διευθετηθεί το ζήτημα της ασφάλειας των φιλάθλων της που θα βρεθούν στην Ιταλία για τη ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League.

Οι "κόκκινοι" έχουν εξασφαλίσει 5.000 εισιτήρια για το "Ολίμπικο", με τους φιλάθλους της να ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό, μετά από τη νίκη με 5-2 στο "Άνφιλντ" επί της ομάδας του Κώστα Μανωλά.

Παρ' όλα αυτά, το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων αμαυρώθηκε από επεισόδια, τα οποία δεν πήραν έκταση, ωστόσο προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό ενός Άγγλου οπαδού από μαχαίρι δύο Ιταλών και την νοσηλεία του σε κωματώδη κατάσταση. Μάλιστα, στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ στο "Ολίμπικο" θα υπάρχει φανέλα με το όνομά του (Σον Κοξ).

Οι άνθρωποι της Λίβερπουλ ανησυχούν για τη μετακίνηση των φιλάθλων τους από και προς το γήπεδο, έχοντας προσφερθεί να καλύψουν όλα τα κόστη. Επιπλέον, ζήτημα προκύπτει από την ώρα που θα φτάσουν στο γήπεδο, σε σχέση με την ώρα που θα ανοίξουν τα τουρνικέ για την είσοδό τους στην κερκίδα όπου θα φιλοξενηθούν. Ένα ακόμα θέμα συζήτησης θα είναι το αίτημα των αρχών για ονομαστικά εισιτήρια και η όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, οι Άγγλοι θα ζητήσουν εξηγήσεις και για το αν επιτρέπονται τσάντες στο γήπεδο, ποιες περιοχές της πόλης θα πρέπει να αποφύγουν οι φίλαθλοί τους και ποιες διαδρομές πρέπει να ακολουθήσουν, αν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πούλμαν που θα ναυλώσει η ομάδα.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Λίβερπουλ για την Παρασκευή θα αναζητηθούν οι απαντήσεις και οι λύσεις σε όλα αυτά τα θέματα, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος.

Photo credits: AP Photo/Dave Thompson

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ