ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Λίβερπουλ της νέας σεζόν

Η Λίβερπουλ της νέας σεζόν

Ο Ναθάνιελ Κλάιν θα είναι το 6ο απόκτημα της Λίβερπουλ. Προηγήθηκαν οι Μίλνερ, Ινγκς, Τζο Γκόμεζ, Μπόγκνταν και Ρομπέρτο Φιρμίνο. Πάρτε μια πρώτη γεύση από τη νέα Λίβερπουλ που "χτίζει" ο Ρότζερς

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε πρόσφατα ήταν κακή για την Λίβερπουλ, αποτέλεσμα ενός καλοκαιριού με λανθασμένο προγραμματισμό.

Ο Λουίς Σουάρες είχε πουληθεί από τις αρχές καλοκαιριού στην Μπαρτσελόνα και ο αντικαταστάτης ήρθε στις 25 Αυγούστου. Αυτός ήταν ο Μάριο Μπαλοτέλι, επιλογή που αποδείχθηκε τεράστια αποτυχία, τουλάχιστον για την πρώτη χρονιά, καθώς αν μείνει στην ομάδα ίσως δείξει λίγο από το ταλέντο του.

Όπως και να έχει, ο Ιταλός όχι πως δεν είναι στα πλάνα, απλά δεν είναι τουλάχιστον στα πλάνα για την βασική 11άδα εν όψει της σεζόν 2015-16.

Μπορεί ακόμη να έχουμε Ιούνιο, όμως μπορούμε ήδη να προβλέψουμε τον κορμό στον οποίο θα στηριχθεί ο Μπρένταν Ρότζερς, καθώς νωρίς αποφασίστηκε η παραμονή του στην τεχνική ηγεσία και κινήθηκε άμεσα στο μεταγραφικό παζάρι.

Τα έξι νέα αποκτήματα

Με τον Ναθάνιελ Κλάιν τα νέα αποκτήματα της Λίβερπουλ γίνονται έξι. Πρόκειται για το δεξί μπακ της εθνικής Αγγλίας, πέρασε ιατρικές εξετάσεις την Δευτέρα και θα υπογράψει, με την Σαουθάμπτον να παίρνει 14.800.000€ + 2.800.000€ bonus.

Παίρνει άμεσα θέση στην 11άδα, όπως και ο άλλος διεθνής Άγγλος που αποκτήθηκε, ο Τζέιμς Μίλνερ. Ο έμπειρος μέσος απέρριψε νέο συμβόλαιο με περισσότερα λεφτά από την Μάντσεστερ Σίτι και προτίμησε να πάει στο "Άνφιλντ" για τον ρόλο που θα έχει.

Αρχηγός θα είναι πια ο Τζόρνταν Χέντερσον και το κενό του Στίβεν Τζέραρντ θα καλύψει ο Μίλνερ που θα είναι ο παρτενέρ του captain στο κέντρο.

Εκτός του Μίλνερ, ως ελεύθερος αποκτήθηκε και ο Ντάνι Ινγκς, 22άχρονος Άγγλος εξτρέμ του οποίου το συμβόλαιο με τον Μπέρνλι ολοκληρώθηκε. Και εδώ είναι η μεγάλη επιτυχία της Λίβερπουλ, καθώς κινήθηκε άμεσα και πήρε χωρίς να πληρώσει άλλη ομάδα δύο αρκετά καλούς Άγγλους παίκτες.

Τρίτος ταλαντούχος Άγγλος είναι ο Τζο Γκόμεζ, 18άχρονο στόπερ από την Τσάρλτον (με 4.900.000€), ενώ ως ελεύθερος αποκτήθηκε ο Άνταμ Μπόγκνταν (Μπόλτον) για αλλαγή του Μινιολέ στο τέρμα.

Σίγουρα βασικός θα είναι ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο Βραζιλιάνος διεθνής επιτελικός μέσος που αποκτήθηκε με 41.000.000 ευρώ από την Χόφενχαϊμ και είναι η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.

Ουσιαστικά πάντως τα νέα πρόσωπα είναι ήδη 7, καθώς από πέρσι είχε αποκτήθηκε και ο Ντιβόκ Ορίγκι από την Λιλ, αλλά είχε μείνει δανεικός στον γαλλικό σύλλογο (διεθνής Βέλγος εξτρέμ με καταγωγή από Κένυα).

Η Λίβερπουλ της νέας σεζόν

Η 11άδα με τα σημερινά δεδομένα

Δεν αποκλείεται η Λίβερπουλ να μην κάνει άλλη μεταγραφή. Θέλει πάντως έναν στράικερ και πρώτος στόχος είναι ο Κριστιάν Μπεντεκέ της Άστον Βίλα, χωρίς να αποκλείεται και η περίπτωση του Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όσον αφορά στον Ραχίμ Στέρλινγκ, ίσως πουληθεί στην Μάντσεστερ Σίτι. Αν γίνει αυτό, τότε την θέση του στην 11άδα θα πάει ο Ντάνι Ινγκς ή θα θα αποκτηθεί αντικαταστάτης, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο Εσεκιέλ Λαβέτσι.

Πάμε λοιπόν στην 11άδα με τα σημερινά δεδομένα. Μινιολέ στο τέρμα, δεξιά ο Κλάιν, αριστερά ο Μορένο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σκρτελ και Σακό.

Όπως προαναφέραμε, στο κέντρο θα είναι οι Χέντερσον και Μίλνερ, με επιτελικό μέσο μπροστά τους στον Κοουτίνιο. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Στάριτζ και στα πλάγια (εξτρέμ) θα είναι ο Ρομπέρτο Φιρμίνο και ο Στέρλινγκ.

Αν πουληθεί ο Στέρλινγκ βασικός θα είναι ο Ινγκς ή το νέο απόκτημα (πχ Λαβέτσι). Ίσως όμως ακόμη και σε περίπτωση πώλησης του Στέρλινγκ να αποκτηθεί μόνο στράικερ, το οποίο θα παίζει στην κορυφή και στα πλάγια οι Φιρμίνο και Στάριτζ (ο οποίος πάντως δεν θα είναι διαθέσιμος στις πρώτες αγωνιστικές λόγω τραυματισμού).

Η Λίβερπουλ της νέας σεζόν
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ