ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Λίβερπουλ εγκαινιάζει την εξέδρα "Κένι Νταλγκλίς" στο ντέρμπι με Γιουνάιτεντ

Η Λίβερπουλ εγκαινιάζει την εξέδρα "Κένι Νταλγκλίς" στο ντέρμπι με Γιουνάιτεντ

Ο Κένι Νταλγκλίς θα τιμηθεί από τη Λίβερπουλ όπως του αξίζει, με τη μετονομασία μιας εξέδρας που ανακαινίστηκε στο "Άνφιλντ" πριν από το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μία ιστορική στιγμή θα εκτυλιχθεί στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Αγγλίας, αυτό της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο "Άνφιλντ" το επόμενο Σάββατο.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ανακοίνωσε ότι στο περιθώριο του αγώνα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της εξέδρας "Κένι Νταλγκλίς", προς τιμήν του θρύλου του συλλόγου, που ηγήθηκε της ομάδας σε αξεπέραστες επιτυχίες τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής των "χρυσών χρόνων".

Η μετονομασία είχε ανακοινωθεί προ μηνών στην υπό ανακαίνιση "Centenary Stand" και από τη στιγμή που τα έργα ολοκληρώνονται με την εγκατάσταση πινακίδων και σημαδιών την επόμενη εβδομάδα, όλα θα είναι έτοιμα μέχρι το μεγάλο ντέρμπι της Premier League.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης θα ετοιμαστεί και ένα μωσαϊκό τόσο στη συγκεκριμένη εξέδρα όσο και στην Kop που θα αφορά τον Σκοτσέζο, ενώ το match programme της αναμέτρησης θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον Νταλγκλίς.

Ο "βασιλιάς Κένι", όπως είναι το παρατσούκλι του, αποκτήθηκε από τη Σέλτικ το 1977 και κατέκτησε έξι πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, δύο League Cup, πέντε Super Cup, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών και ένα Super Cup Ευρώπης με τη φανέλα των "κόκκινων". από αυτούς τους τίτλους, τρία πρωταθλήματα, δύο κύπελλα, ένα League Cup και τέσσερα Super Cup κατακτήθηκαν με τον Νταλγκλίς να έχει ρόλο παίκτη - προπονητή στην ομάδα, εγκαταλείποντας την πρώτη ιδιότητα το 1990 (με 502 εμφανίσεις και 169 γκολ στη Λίβερπουλ) και φεύγοντας και από τον πάγκο της Λίβερπουλ την επόμενη σεζόν. Επέστρεψε τον Μάιο του 2011 και κατέκτησε το League Cup, αποχωρώντας έναν χρόνο αργότερα.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ