ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Λίβερπουλ αρχίζει το χτίσιμο νέας κερκίδας στο "Άνφιλντ"

Η Λίβερπουλ αρχίζει το χτίσιμο νέας κερκίδας στο "Άνφιλντ"
AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται να αρχίσει εργασίες για επέκταση και δεύτερης κερκίδας του "Άνφιλντ", με την προσθήκη ενός διαζώματος που θα αυξήσει τη χωρητικότητα σε 61.000 θεατές.

Στη 2η φάση του project ανάπλασης του "Άνφιλντ" προχωράει η Λίβερπουλ, η οποία το καλοκαίρι αναμένεται να ανακοινώσει την εκκίνηση των έργων για την προσθήκη κερκίδας στην "Anfield Road End".

Η επέκταση του γηπέδου των "κόκκινων" θα αυξήσει τη συνολική χωρητικότητα από 54.000 θεατές σε 61.000 θεατές. Αυτήν τη στιγμή, μόνο το "Ολντ Τράφορντ" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαθέτει μεγαλύτερη χωρητικότητα (76.000), αν και η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να επεκτείνει κι εκείνη το γήπεδό της στο ίδιο επίπεδο, ενώ το υπό κατασκευή νέο γήπεδο της Τότεναμ θα χωράει 62.000 θεατές.

Ο αγγλικός σύλλογος έχει εξασφαλίσει άδεια από τον Ιούλιο του 2014 που έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2019 για να αρχίσει τα έργα που προβλέπει η 2η φάση της ανάπλασης. Η 1η φάση αφορούσε στη "Main Stand", τη μεγαλύτερη κερκίδα του γηπέδου, στην οποία τα έργα επέκτασης άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2014 και ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι του 2016, αυξάνοντας τη χωρητικότητα σε 20.000 θεατές.

Μετά από τα έργα, στην "Anfield Road End" θα χωρούν 16.000 θεατές από 9.000, ενώ η KOP θα έχει χωρητικότητα 12.600 θεατές. Οι εργασίες δεν θα αυξήσουν μόνο τις θέσεις στην κερκίδα, αλλά θα αποκαταστήσουν την ορατότητα από κάθε σημείο, σε αντίθεση με τις τρέχουσες συνθήκες, υπό τις οποίες οι θεατές που κάθονται στο βάθος του κάτω διαζώματος, δεν μπορούν να δουν όλο το γήπεδο ανεμπόδιστα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η "Anfield Road End" θα έχει το ίδιο ύψος με τη "Main Stand" και θα μοιάζουν εξωτερικά, αφού θα έχουν και οι δύο τρία επίπεδα. Το πλάνο περιλαμβάνει κι εδώ έναν εξωτερικό διάδρομο και μεγάλα γυάλινα παράθυρα.

Ο σύλλογος έχει στην κατοχή του τρία σχέδια για τη νέα κερκίδα και σύμφωνα με το " This Is Anfield" θα ανακοινώσει την επιλογή του το καλοκαίρι. Τα έργα αναμένεται να ακολουθήσουν το ίδιο χρονοδιάγραμμα με εκείνα στη "Main Stand" και να ολοκληρωθούν το 2021.

Προτεραιότητα, πάντως, έχει η κατασκευή νέου προπονητικού κέντρου στο Κίρμπι, ενός έργου που θα κοστίσει 22.500.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2019.

Photo credits: AP Photo/Jon Super

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ