ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Λίβερπουλ απαγορεύει την πρόσβαση της "Sun" σε γήπεδο και προπονήσεις

Η Λίβερπουλ απαγορεύει την πρόσβαση της "Sun" σε γήπεδο και προπονήσεις

Η Λίβερπουλ απαγόρευσε την παρουσία δημοσιογράφων της "Sun" στο "Άνφιλντ" και στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου, εξαιτίας της στάσης από την εφημερίδα για την τραγωδία στο "Χίλσμπορο".

Στην απόφαση να μην επιτραπεί η παρουσία δημοσιογράφων της εφημερίδας "Sun" στο "Άνφιλντ" και στο προπονητικό κέντρο του Μέλγουντ προχώρησαν οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Με βάση τον νέο κανονισμό, δεν θα εκδίδονται διαπιστεύσεις στους ανθρώπους του αγγλικού ταμπλόιντ, εξαιτίας της όλης στάσης της εφημερίδας για την τραγωδία του "Χίλσμπορο", όταν στον ημιτελικό κυπέλλου του 1989 μεταξύ Λίβερπουλ και Νότιγχαμ, 96 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Η "Fenway Sports Group", δια του επικεφαλής Τζον Χένρι, γνωστοποίησε την απόφαση μετά από συναντήσεις της διοίκησης των "κόκκινων" με οικογένειες των θυμάτων τις προηγούμενες ημέρες.

Οι συγγενείς ορισμένων από τους αδικοχαμένους φιλάθλους υποστήριξαν ότι δεν θεωρούν ότι η εφημερίδα πρέπει να έχει πρόσβαση στα του συλλόγου, δεδομένης της βλάβης που προκάλεσε, αρχής γενομένης από το εξώφυλλο τέσσερις ημέρες μετά από το δυστύχημα, με τον τίτλο "Η Αλήθεια".

Σε αυτό το φύλλο, η εφημερίδα φιλοξένησε πληροφορίες που προέρχονταν από ανώνυμους αστυνομικούς του τμήματος του Νότιου Γιόρκσιρ, σύμφωνα με τις οποίες το δυστύχημα προκλήθηκε από μεθυσμένους οπαδούς και ορισμένοι εξ αυτών επιτέθηκαν και ούρησαν σε "γενναίους αστυνομικούς" που προσπαθούσαν να διασώσουν τους τραυματισμένους φιλάθλους, ενώ άλλοι οπαδοί έκλεβαν τα πορτοφόλια των νεκρών. Χρόνια αργότερα, η "Sun" κυκλοφόρησε με επανορθωτικό εξώφυλλο στο οποίο απολογήθηκε για την τότε στάση της και κατηγόρησε τους αστυνομικούς για τη συμπεριφορά τους.

Η Λίβερπουλ απαγορεύει την πρόσβαση της "Sun" σε γήπεδο και προπονήσεις

Μετά από τις νέες έρευνες που διενεργήθηκαν προ μερικών ετών, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο του 2016, οι 96 φίλαθλοι αποδείχθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους από εγκληματική αμέλεια των αρχών και δεν υπήρξε κανένα ζήτημα με τη συμπεριφορά τους.

Έκτοτε οι φίλαθλοι της ομάδας αλλά και πολλοί κάτοικοι του Λίβερπουλ και άλλων πόλεων της Αγγλίας έκαναν μποϊκοτάζ στην εφημερίδα, ωστόσο η επίσημη Λίβερπουλ ποτέ δεν είχε προβεί σε τέτοια ενέργεια. Μετά και από τη δικαστική δικαίωση των θυμάτων, των οικογενειών τους και του συλλόγου κι ενώ αναμένεται να διαλευκανθεί η υπόθεση όσον αφορά τον ρόλο της αστυνομίας, η διοίκηση των "κόκκινων" αποφάσισε να ενεργοποιήσει δικά της μέτρα, όσον αφορά την εφημερίδα.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ