ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ελεύθερος να αγωνιστεί στη Λίβερπουλ ο Ματίπ

Ελεύθερος να αγωνιστεί στη Λίβερπουλ ο Ματίπ
Ματίπ-Λίβερπουλ

Ο Ζοέλ Ματίπ έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με τη Λίβερπουλ, αφού η FIFA έβαλε τέλος στη διαμάχη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν με τον παίκτη.

Η FIFA απέσυρε τις κατηγορίες για τον Ζοέλ Ματίπ και ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός είναι ελεύθερος να αγωνιστεί στα προσεχή παιχνίδια της Λίβερπουλ.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής βρισκόταν αντιμέτωπο με κατηγορίες άρνησης να συμμετάσχει στις υποχρεώσεις της πατρίδας του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αν και έχει να αγωνιστεί από το 2015 και δεν βρισκόταν στην αποστολή των "αδάμαστων λιονταριών".

Σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA, κινδύνευε να τεθεί νοκ άουτ για όσο διάστημα το Καμερούν είχε υποχρεώσεις στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά της "μαύρης ηπείρου".

Η Λίβερπουλ είχε ζητήσει την άποψη της FIFA σχετικά με το εάν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και παρά την αρχική άρνηση, η παγκόσμια ομοσπονδία έκρινε εν τέλει την Παρασκευή ότι ο Ματίπ δεν ήταν μέλος του Καμερούν εδώ και καιρό και δεν αρνήθηκε κάποια κλήση του Ούγκο Μπρόος.

Εξάλλου, ακόμα έξι συμπατριώτες του Ματίπ, οι Αλάν Νιομ, Αντρέ Ονανά, Γκι Εντί Ασέμπ, Μαξίμ Πουντζέ, Αντρε Φρανκ Ζαμπό Ανγκισά και Ιμπραΐμ Αμαντού, έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις του Καμερούν, επικαλούμενοι "κακή εμπειρία" από το προηγούμενο προπονητικό επιτελείο.

Ως εκ τούτου, ο Ματίπ που απουσίασε από τον επαναληπτικό του 3ου γύρου στο Κύπελλο Αγγλίας με την Πλίμουθ (εκτός έδρας νίκη της Λίβερπουλ με 1-0), θα επιστρέψει στον εντός έδρας αγώνα με τη Σουόνσι στο πρωτάθλημα.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ