ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Πρώην στόπερ της Σαχτάρ φέρνει ο Λεβαδειακός

Turkish international, Tolga Seyhan, left, Brazilian players, Leonardo Jose Aparecido Moura, centre, and Fernandinho Luis Roza, right, pose with their FC Shakhtar Donetsk Club soccer shirts after a contract signing ceremony held in  Donetsk, eastern Ukraine, Monday, July 25, 2005. (AP Photo/Vladimir Sindeyev)
Λεονάρντο, (AP Photo/Vladimir Sindeyev) AP

Και δεύτερο εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστή πάει να κλείσει ο Λεβαδειακός. Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν ότι οι Βοιωτοί επιχειρούν να αποκτήσουν τον άλλοτε στόπερ της Σαχτάρ, Λεονάρντο. (VIDEO).

Μετά τον Μπραντάο, ο Λεβαδειακός επιδιώκει να φέρει στην Ελλάδα έναν ακόμη εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστή. Οι πληροφορίες από τη Βραζιλία αναφέρουν πως οι Βοιωτοί βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον άλλοτε κεντρικό αμυντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Λεονάρντο Χοσέ Απαρεσίδο Μόουρα.

Ο 31χρονος πλέον Βραζιλιάνος είχε υπογράψει τον Ιούλιο του 2005 συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας στη Σαχτάρ, όπου υπήρξε συμπαίκτης του Μπραντάο, ο οποίος ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα και συμμετέχει στην προετοιμασία του Λεβαδειακού. Μάλιστα τότε η ομάδα της Ουκρανίας είχε δώσει 1,8 εκατ. δολάρια για να τον αποκτήσει από τη Σάντος!

Το 2007 δόθηκε δανεικός πίσω στη Σάντος, ενώ ακολούθησαν νέοι δανεισμοί σε Σάο Καετάνο, Βάσκο ντα Γκάμα, Γκρέμιο Προυντέντε, Αβαΐ και Ατλέτικο Γκοϊανιένσε. Σε αυτή την ομάδα υπέγραψε ως ελεύθερος πλέον, το 2012. Ακολούθησε το 2013 η Criciúma (Βραζιλία) και κατά σειρά οι Ponte Preta (Βραζιλία), Bragantino (Βραζιλία), Ituano (Βραζιλία), Santos (Βραζιλία), Mersin İdmanyurdu (Τουρκία), Santa Cruz (Βραζιλία), Paraná (Βραζιλία), ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Santo André της χώρας του.

Ο Λεονάρντο (γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1986) έχει ύψος 1.88 και είναι διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας Κ17 και Κ20. Μάλιστα τον Απρίλιο του 2005 κλήθηκε από τον Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα στην Εθνική ανδρών για φιλικό με τη Γουατεμάλα, αλλά δεν αγωνίστηκε. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής της Σάντος, στην οποία και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Το επικείμενο απόκτημα του Λεβαδειακού είχε αγωνιστεί και σε ένα παιχνίδι στο Champions League το 2006, όταν χρησιμοποιήθηκε βασικός στην ήττα (0-2) της Σαχτάρ από τη Βαλένθια. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι συζητήσεις του Λεονάρντο με τον Λεβαδειακό είναι σε τόσο προχωρημένο στάδιο, που δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες.

(AP Photo/Vladimir Sindeyev)

TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ