ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Παντελίδης: "Ένα στόπερ κι έναν επιθετικό"

Παντελίδης: "Ένα στόπερ κι έναν επιθετικό"
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Παντελίδης μιλάει στο Sport24.gr για τους στόχους του Λεβαδειακού της επόμενης σεζόν, τις μεταγραφές που θέλει και το πού χρειάζεται σημαντική βελτίωση η ομάδα του.

Αρκετά αλλαγμένος θα παρουσιαστεί τη επόμενη σεζόν ο Λεβαδειακός, αφού δεν είναι λίγοι οι παίκτες που αποχώρησαν το καλοκαίρι. Ο Σάββας Παντελίδης, ο οποίος έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του μονταρίσματος της ομάδας, μίλησε στο Sport24.gr κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας στο Καρπενήσι και παρουσιάστηκε αισιόδοξος ενόψει της νέας σεζόν.

"Σημασία έχει το πώς ξεκινάς τη χρονιά"

Καταφέρατε πέρυσι να σώσετε την ομάδα. Φέτος τι θεωρείτε ότι πρέπει να γίνεται για να αποφύγει όσο γίνεται ο Λεβαδειακός το ψυχοφθόρο άγχος των τελευταίων αγωνιστικών;

Πάντα σε μία ομάδα έχει πολύ μεγάλη σημασία το πώς ξεκινάς τη χρονιά. Πέρυσι η ομάδα δεν ξεκίνησε τόσο καλά, άργησε να συμπληρωθεί το ρόστερ, είχε σκαμπανεβάσματα. Έκανε καλά παιχνίδια μέσα και κακά έξω και αυτό την κυνήγησε όλη τη χρονιά. Στόχος μας είναι να σταθεροποιήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την απόδοσή μας και να διεκδικήσουμε το καλύτερο τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Αναφερθήκατε κι εσείς στην τεράστια διαφορά που είχε στην εικόνα του ο Λεβαδειακός εντός κι εκτός έδρας. Πού οφείλεται αυτό;

Ήταν η υφή της ομάδας τέτοια. Οφείλεται στο πώς ήταν φτιαγμένη και πώς ήταν τα χαρακτηριστικά των παικτών της ομάδας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται πάρα πολύ εκτός έδρας. Σίγουρα είχε πολύ κακή αμυντική λειτουργία, γι' αυτό και είμαστε μία από τις χειρότερες ομάδες αμυντικά στο πρωτάθλημα. Αυτό φέτος προσπαθούμε να το φτιάξουμε από την αρχή. Από εκεί και πέρα, όταν έρχονται 5-6 αρνητικά αποτελέσματα σερί μετά αυτό γίνεται και ψυχολογικό πρόβλημα.

Επομένως, ένα από αυτά που προσπαθείτε να περάσετε είναι και το να σφίξει αμυντικά η ομάδα;

Ναι, θέλουμε να δεχόμαστε δύσκολα γκολ. Να προσπαθούμε να δυσκολέψουμε πολύ τον αντίπαλο για να φτάσει να κάνει τελική προσπάθεια. Και να αμύνεται όλη η ομάδα ώστε να μπορούμε να κλέψουμε μπάλες ψηλά, αλλά και ο αντίπαλος να δυσκολεύεται πάρα πολύ να φτάσει να μας απειλήσει.

Αυτά θα είναι, δηλαδή, τα χαρακτηριστικά του Λεβαδειακού της επόμενης σεζόν;

Αυτά είναι που προσπαθούμε να κάνουμε. Το αν θα τα καταφέρουμε ή όχι είναι μία άλλη ιστορία (γέλια)... Γιατί όλοι ξεκινούν με όνειρα και φιλοδοξίες για να φτιάξουν την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά στην πορεία συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορείς να προβλέψεις από τώρα. Ωστόσο, σίγουρα είναι ένας στόχος.

Θα συνεχίσει να παίζει ο Λεβαδειακός όσο γίνεται με 4-2-3-1 και 4-3-3 ή δουλεύετε και κάτι άλλο;

Ναι. Ο μεγαλύτερος όγκος των παιχνιδιών έτσι θα πάει. Νομίζω ότι έτσι όπως έχουμε φτιάξει την ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή που μιλάμε αυτά είναι τα καλύτερα συστήματα. Ίσως όταν συμπληρωθεί το ρόστερ να αλλάξουμε κάτι γιατί ακόμα θέλουμε κάποιες προσθήκες. Κυρίως, όμως, εκεί θα στηριχτούμε.

Τι πρέπει να περιμένουμε στο μεταγραφικό κομμάτι;

Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή προσπαθούμε 3-4 άτομα που είμαστε σε αυτό το κομμάτι πυρετωδώς να βρούμε έναν παίκτη στην αμυντική μας γραμμή και συγκεκριμένα στόπερ και έναν παίκτη στη μεσοεπιθετική γραμμή που να μπορέσει να παίξει στις δύο πλευρές για να μπορέσουμε να έχουμε παραπάνω επιλογές γιατί αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ουσιαστικά με δύο παίκτες. Αυτό είναι το βασικό πλάνο. Τώρα αν βρεθεί κάποια άλλη ανάγκη ή έρθει κάτι εντελώς διαφορετικό που δεν το περιμένουμε θα δούμε. Πάντως ψάχνουμε για δύο παίκτες, ένα στόπερ κι έναν επιθετικό.

Ως τώρα κινείστε κατά κύριο λόγο για την απόκτηση έμπειρων παικτών. Θα συνεχιστεί αυτό; Θεωρείτε ότι οι έμπειροι παίκτες μπορούν πιο εύκολα να διαχειριστούν την πίεση που υπάρχει για τη μάχη της παραμονής;

Βασικά επιλέγουμε αρκετούς έμπειρους γιατί δεν έχουμε έναν κορμό. Αν είχαμε έναν κορμό 4-5 χρόνων, θα επιλέγαμε και κάποιους μικρούς. Μετά τις αρκετές αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι με τη φυγή πολλών προσώπων έχουμε επιλέξει οι 5-6 να είναι έμπειροι και από εκεί και πέρα να παίρνουμε και κάποιον μικρό. Αυτό κάναμε με τον Μοσχονά και των Θέο. Ίσως πάρουμε κάποιον ακόμα.

Πόσο δύσκολο είναι να μοντάρεις μία εντελώς καινούργια ομάδα;

Είναι ένα κομμάτι αρκετά δύσκολο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε βιαστικές επιλογές. Δεν έχουμε και την οικονομική δυνατότητα άλλων ομάδων για να μπορείς να έχεις αμέσως όλους τους παίκτες. Ωστόσο, ακόμα και ομάδες με οικονομική δυνατότητα βλέπεις ότι παίρνουν κάποιους παίκτες στην πορεία. Αυτό γίνεται γιατί έχεις προχωρήσει και βλέπεις τι σου λείπει περισσότερο και παράλληλα ρίχνουν οι παίκτες το κασέ τους. Όσο περνάει ο καιρός είναι πιο εύκολο για την ομάδα. Για τους προπονητές μπορεί να είναι πιο δύσκολο.

"Να δημιουργηθεί ένας κορμός"

Πέρα από την παραμονή υπάρχει άλλος στόχος;

Να μπορέσουμε να τερματίσουμε σε καλύτερη θέση. Τερματίσαμε πέρυσι στην 8η και θα θέλαμε φέτος να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Από εκεί και πέρα, δεύτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας κορμός.

Είναι θετικό ότι τα δύο πρώτα παιχνίδια είναι δύσκολα και έτσι οι βαθμοί που ενδεχομένως χαθούν να είναι "χωρίς κόστος"; Η ομάδα δύσκολα θα είναι έτοιμη, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει η διακοπή για τις τελευταίες πινελιές.

Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι που να έχεις ήττα χωρίς κόστος είτε βαθμολογική είτε ψυχολογική. Αυτό είναι δεδομένο. Η ήττα είναι ήττα και πειράζει τους πάντες, όπου κι αν παίζεις και με όποιον κι αν παίζεις. Δεν έχω στο μυαλό μου αυτό. Θέλω η ομάδα να ετοιμαστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Γι' αυτό και είμαστε εδώ. Η ομάδα θέλω να εξελίσσεται καθημερινά. Θέλω στο πρώτο να παρουσιαστεί όσο γίνεται έτοιμη, στο δεύτερο βελτιωμένη και μετά τη διακοπή να μαζέψουμε όσα κομμάτια μας λείπουν και να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι.

Βλέπουμε τον κόσμο να μην ανταποκρίνεται όπως σε άλλες επαρχιακές ομάδες. Θέλετε να δώσετε ένα μήνυμα;

Αρχικά για μένα η οποιαδήποτε ομάδα δουλεύω είναι η μεγαλύτερη απ' όλες. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αν θες να έχεις απαιτήσεις πρέπει να παίζεις και καλά. Εμείς από τη δική μας πλευρά πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Να κάνουμε μία ομάδα που θα μάχεται μέσα στο γήπεδο και νομίζω ότι αν κάνουμε εμείς το δικό μας καθήκον θα το κάνουν και οι φίλαθλοι.

TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ