ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Κατίδης: ''Έγινα παράδειγμα με το δικό μου... μπαμ''

Κατίδης: ''Έγινα παράδειγμα με το δικό μου... μπαμ''
INTIME SPORTS

Ο αναγεννημένος Γιώργος Κατίδης μιλάει στο Sport24.gr, ακριβώς δύο χρόνια μετά τη νύχτα της 16ης Μαρτίου 2013 και τον πανηγυρισμό που προκάλεσε ντόρο εντός και εκτός συνόρων: ''Είμαι το εύκολο θύμα, αλλά και παράδειγμα''.

Σαν σήμερα το 2013 ο Γιώργος Κατίδης προχώρησε σε μια κίνηση που τον στιγμάτισε. Άθελά του, όπως υποστηρίζει μέχρι και σήμερα ο 22χρονος μέσος του Λεβαδειακού. Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Βέροια σημείωσε το γκολ που χάρισε τη νίκη (2-1) στον Δικέφαλο, απευθύνοντας φασιστικό χαιρετισμό προς τους φιλάθλους, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις ακόμα και εκτός συνόρων.

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ και ο αναγεννημένος πια Θεσσαλονικιός μέσος, μιλάει στο Sport24.gr. Υποστηρίζει ότι η έλλειψη Παιδείας στην Ελλάδα έπαιξε το ρόλο της στα όσα έγιναν τη νύχτα της 16ης Μαρτίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ επισημαίνει ότι το δικό του ''μπαμ'' έγινε παράδειγμα για χιλιάδες παιδιά, προκειμένου να μάθουν τι εστί ναζισμός.

Κατίδης: ''Έγινα παράδειγμα με το δικό μου... μπαμ''
INTIME SPORTS

Αναφέρεται στο πέρασμά του από τη Βέροια και στους λόγους που αποχώρησε από εκεί, ενώ στέκεται στην Εθνική ομάδα. ' 'Το νιώθω βάρος μέσα μου το ότι δεν μπορώ να φορέσω τη φανέλα με το Εθνόσημο'' υπογραμμίζει και σημειώνει με νόημα: ' 'Είμαι το εύκολο θύμα και πρέπει να προσέχω το κάθετί''. Ο αναγεννημένος Κατίδης, που έχει αφήσει πίσω την περιπέτεια που βίωσε, επιδιώκει με τους συμπαίκτες του να κρατήσει στην κατηγορία τον Λεβαδειακό. Όποτε του ζητείται δίνει πολύτιμες λύσεις και ονειρεύεται να φορέσει και πάλι τη φανέλα με το Εθνόσημο.

Κατίδης: ''Έγινα παράδειγμα με το δικό μου... μπαμ''
INTIME SPORTS

-Η ''μάχη'' που δίνετε με τον Λεβαδειακό για τη σωτηρία στη Superleague συνεχίζεται. Τι κλίμα συνάντησες στον Λεβαδειακό τον περασμένο Δεκέμβριο και πόσες πιθανότητες δίνεις για να πετύχετε την παραμονή;

''Έχω παρατηρήσει ότι οι παίκτες έχουν όλοι τους μεγαλύτερο στόχο και κίνητρο. Ήρθαν μερικά αρνητικά αποτελέσματα και η ψυχολογία έπεσε. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Το κλίμα ήταν και είναι εξαιρετικό. Ακόμα καλύτερο από τη Βέροια που ήμουν στο πρώτο εξάμηνο. Σταθήκαμε άτυχοι σε ορισμένα παιχνίδια και κάναμε ατομικά λάθη, από τα οποία αν γλιτώναμε θα ήμασταν τώρα σε διαφορετική, καλύτερη θέση''.

-Στον Λεβαδειακό ανήκεις έως το 2017. Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να υπογράψεις για τόσο καιρό;

''Απλά μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω, με πίστεψαν. Δεν περνάμε το καλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά έχουμε καλό ρόστερ, με εμπειρίες, καριέρες και καλά συμβόλαια. Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία''.

-Ποιος ήταν ο λόγος που αποχώρησες από τη Βέροια;

''Υπήρχαν πράγματα που δεν μου άρεσαν. Ειπώθηκαν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν. Είχαμε μια συμφωνία που δεν τηρήθηκε. Όταν θέλησα να φύγω δεν συνέβη το παραμικρό. Όπως ακριβώς υπέγραψα, έτσι το έλυσα το συμβόλαιο και μείναμε όλοι ευχαριστημένοι. Ήταν ωραία εμπειρία στη Βέροια''.

Κατίδης: ''Έγινα παράδειγμα με το δικό μου... μπαμ''
INTIME SPORTS

- Ο πανηγυρισμός σου στο ματς της ΑΕΚ με τη Βέροια είχε σοβαρό αντίκτυπο. Εθνική τέλος για εσένα, αν και σε παίκτες που είχαν τιμωρηθεί για όσα έκαναν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, οι πόρτες άνοιξαν ξανά. Εκτιμάς ότι έχεις θέση στην Εθνική; Ότι η τιμωρία ήταν υπερβολική;

''Από τη στιγμή που δεν έχω πολλά παιχνίδια στα πόδια μου, ως προς αυτό, δεν θα ήθελα να είμαι μέλος. Αλλά ως προσωπικότητα μου αξίζει ένα κίνητρο για να περιμένω κλήση στην Εθνική. Αν είμαι στο επίπεδο που μπορώ για να βοηθήσω, θα ήταν μεγάλη μου χαρά. Ήμουν στέλεχος όλων των Εθνικών ομάδων, υπήρξα αρχηγός, και τώρα το θεωρώ βάρος μέσα μου ότι δεν θα ξαναφορέσω τη φανέλα με το Εθνόσημο''.

-Τη μεταγραφή στην Ιταλία, στη Νοβάρα, την είδες ως διαφυγή για να ξεφύγεις από τον ντόρο που ξέσπασε στην Ελλάδα;

''Δεν το είδα ως διαφυγή. Ήρθε μια καλή πρόταση. Ο εκπρόσωπός μου, ο κ. Καρασαββίδης, λειτούργησε εξαιρετικά και υπέγραψα εκεί. Το κακό ήταν πως από τη λαχτάρα μου να παίξω ποδόσφαιρο το... πλήρωσα. Είχα πρόβλημα στον μηνίσκο και έκανα κακό στον εαυτό μου. Όταν αποφάσισα να κάνω επέμβαση έμεινα για 1,5 μήνα εκτός''.

-Όταν ξέσπασε όλος αυτός ο χαμός γύρω από το όνομά σου, δεν ήσουν ούτε 20 ετών. Πώς το αντιμετώπισες και πώς νιώθεις ύστερα από δύο χρόνια;

''Γνώριζα πώς δουλεύει το σύστημα. Δεν έδωσα βάση σε ό,τι γράφτηκε και δεν ήθελα να διαβάζω τι γραφόταν για εμένα. Το θέμα είναι ότι εγώ έδωσα το δικαίωμα να ξεσπάσει αυτός ο ντόρος και σεβάστηκα κάθε μικρό και μεγάλο δημοσιογράφο που έγραφε για εμένα. Προσπάθησα να μην φαίνομαι, να μη μιλάω, να μην κάνω δημόσιες εμφανίσεις.... Ακόμα και σήμερα με ρωτάνε για τον λόγο που έκανα ό,τι έκανα. Απαντάω ότι δεν λέω ψέματα. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει Παιδεία στην Ελλάδα. Πολύς κόσμος δεν ήξερε τι εστί η κίνηση που έκανα. Βάφτισα τον εαυτό μου ως παράδειγμα. Με το δικό μου... μπαμ έμαθαν πολλά παιδιά, που ίσως μέχρι τότε δεν ασχολούνταν και δεν ήξεραν τι είναι αυτό''.

Κατίδης: ''Έγινα παράδειγμα με το δικό μου... μπαμ''
INTIME SPORTS

- Τι άνθρωπος είναι ο Γιώργος Κατίδης και ποια είναι τα όνειρά του;

''Θέλω να έχω ευκαιρίες να αγωνίζομαι. Να δείξω τις δυνατότητες που πιστεύω ότι έχω. Απλά πρέπει να προσέχω το κάθετί για είμαι πλέον το εύκολο θύμα, είτε για την περιπέτεια που είχα, είτε γιατί δεν με συμπαθούν. Για να είσαι δημοφιλής και αγαπητός στην Ελλάδα πρέπει να είσαι μέτριος και αναφέρομαι στον τρόπο ζωής. Αν δείξεις το κάτι παραπάνω θα δεχτείς ζήλια και κριτική. Οι φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το ίντερνετ και τα social media δεν έχουν σχέση με το τι άνθρωπος είμαι... Δεν θέλω ο κόσμος να με θυμάται για εκείνη τη νύχτα, αλλά για όσα θα επιδιώξω να πετύχω στο μέλλον''.

Follow me on Twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ