ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Η Λιβαδειά έφερε την παραμονή

Η Λιβαδειά έφερε την παραμονή
Κονέ Μάντζιος INTIME SPORTS

Η Λιβαδειά αποτέλεσε το μεγάλο όπλο του Λεβαδειακού στην παραμονή της ομάδας στην Superleague. Διαβάστε τους αριθμούς των Βοιωτών.

Μπορεί μία ομάδα που μάζεψε μόλις ένα βαθμό εκτός έδρας σε 17 αγώνες να παραμείνει και μάλιστα άνετα στην κατηγορία; Αν λέγεσαι Λεβαδειακός, τότε, ναι, μπορείς.

Οι Βοιωτοί εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την έδρα τους, πέτυχαν σημαντικές νίκες απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους και έτσι εξασφάλισαν μία ακόμα συμμετοχή στην Superleague.

Συγκεκριμένα ο Λεβαδειακός μέτρησε 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στο γήπεδο του, συγκεντρώνοντας τους 41 από τους 42 συνολικά βαθμούς της τελικής κατάταξης.

Οι μοναδικές ομάδες που κατάφεραν να κερδίσουν τους Βοιωτούς εντός είναι οι δυο αιώνιοι (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός), ενώ νίκες ήρθαν απέναντι σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος.

Οι πρωταγωνιστές

Φυσικά και μία ομάδα χρειάζεται παίκτες να την τραβούν από το... χεράκι για να πετύχει τους στόχους της. Για τον Λεβαδειακό δυο είναι οι ποδοσφαιριστές που έκαναν την διαφορά. Βαγγέλης Μάντζιος και Εμάνουελ Κονέ.

Ο Έλληνας άσος πέτυχε 12 γκολ σε 29 εμφανίσεις, χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς, ενώ ο Ιβοριανός άσος είχε σημαντική προσφορά τόσο επιθετικά (7 γκολ, 1 ασίστ), όσο και ανασταλτικά.

Βέβαια ο Μάντζιος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει στο ρόστερ και τη νέα περίοδο, ενώ για τον Κονέ (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015) ήδη ακούγεται πως το γλυκοκοιτάζουν πολλές ομάδες από Γαλλία και Ελλάδα (μεταξύ αυτών και ο ΠΑΟΚ).

TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ