ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

''Ο Κονέ δεν έχασε τώρα τον πατέρα του''

''Ο Κονέ δεν έχασε τώρα τον πατέρα του''
Κονέ INTIME SPORTS

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΠΑΕ Λεβαδειακός για το θέμα με τον Εμανουέλ Κονέ. Οι Βοιωτοί υποστηρίζουν ότι ο Ιβοριανός είπε ψέμματα πως έχασε τον πατέρα του και πως αφού έφυγε για τη Γαλλία ''τώρα ψάχνει στέγη, τροφή και στοργή''.

Στα... άκρα η διαμάχη Λεβαδειακού - Εμανουέλ Κονέ. Ο Ιβοριανός μέσος είχε ισχυριστεί ότι έχασε τον πατέρα του και είχε μεταβεί στην πατρίδα του. Καθυστέρησε, ωστόσο, να επιστρέψει και κάπου εκεί άρχισαν οι υποψίες των Βοιωτών ότι κάτι δεν πάει καλά.

Τότε ο 27χρονος ειδοποίησε τους ιθύνοντες της ΠΑΕ Λεβαδειακός ότι δεν θέλει να συνεχίσει στην ομάδα και πως επιθυμεί να πουληθεί. Οι ''πράσινοι'' δημοσίευσαν το βράδυ της Πέμπτης (19/2) επιστολή του Γάλλου ατζέντη, Toufik Khirat, που εκπροσωπεί τον Κονέ, που αφορά στην άρνηση του παίκτη να επιστρέψει στην Ελλάδα.

''Ο Κονέ δεν έχασε τώρα τον πατέρα του''

Τι αναφέρει η επιστολή αυτή που εστάλη στις 22 Ιανουαρίου; Τα εξής, βάση της μετάφρασης που κάναμε: ''Καλημέρα κ. πρόεδρε. Ο παίκτης υπέγραψε το πρωί ένα συμβόλαιο δύο ετών που θα αρχίσει από την 1η Αυγούστου το 2015. Ο παίκτης δεν θέλει πλέον να παίξει μαζί σας και εγώ μπορώ να κανονίσω με το κλαμπ που σας δίνει 100.000 δολάρια για να τον αφήσετε να φύγει τώρα. Δεν θα μπορείτε, πλέον, να τον πουλήσετε και όλοι θα έχουν χάσει, ο ποδοσφαιριστής, εσείς και το κλαμπ. Ξέρω ότι ο ποδοσφαιριστής θα έχει επηρεαστεί, αλλά πρέπει να δείτε πιο ανοιχτά το θέμα και να πάρετε αυτά τα λεφτά, που δεν είναι άσχημα. Τώρα, σας παρακαλώ σταματήστε να λέτε όχι σε όλα και πείτε μου σε ποια συμφωνία μπορούμε να καταλήξουμε''.

H ΠΑΕ Λεβαδειακός έδωσε στη δημοσιότητα και δεύτερη επιστολή, η οποία εστάλη στις 25 Ιανουαρίου. Σε αυτή επισημαίνεται: '' Καλημέρα, Κύριε πρόεδρε σας γράφω ξανά, σχετικά με ό,τι έχει να κάνει με την περίπτωση του Κονέ. Είναι αλήθεια, ότι τα πράγματα δεν έχουν γίνει όπως θα περιμέναμε και καταλαβαίνω την απογοήτευσή σας, όπως καταλαβαίνω επίσης κάποιους φόβους του ποδοσφαιριστή.

''Ο Κονέ δεν έχασε τώρα τον πατέρα του''

Αλλά εκεί πρέπει να δράσουμε στο συμφέρον του καθενός προκειμένου να προχωρήσουμε γιατί παραμένουμε σε στασιμότητα και εάν τίποτα δεν προχωρήσει, δεν θα είναι καλό ούτε για τον ποδοσφαιριστή ούτε για το σύλλογο, γιατί η επιστροφή του Κονέ μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για την ομάδα. Λοιπόν ελπίζω να δράσουμε για το συμφέρον όλων μας. Θα ήθελα αρχικά να δεχτείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Τι διατίθεστε να κάνετε; Περιμένω, ανυπόμονα, μία απάντησή σας για να προχωρήσουμε''.

Το τρίτο έγγραφο που παρουσιάζεται είναι συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Κονέ στην Arbaa, ομάδα πρώτης κατηγορίας Αλγερίας. Βάσει των όσων αναφέρονται είναι τριετούς διάρκειας, που ξεκινά τον Ιούλιο του 2015.

''Ο Κονέ δεν έχασε τώρα τον πατέρα του''

Στην ανακοίνωσή του ο Λεβαδειακός, επισημαίνει ότι ο Κονέ είπε ψέμματα πως έχασε τον πατέρα του. Ότι έβαλε μάταια την ομάδα να μπει σε συζητήσεις με ομάδες του εξωτερικού για την πώλησή του, καθώς και ότι τώρα γύρισε πίσω και θέλει να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Αναλυτικά: ''Βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ δεν είναι υποχρεωμένη να παρέχει στέγη και στη Γαλλία. Διευκρινιστικά σας αναφέρουμε ότι ο κ. Kone έφυγε χωρίς να ενημερώσει κανέναν με την πρόφαση ότι «έχασε» τον πατέρα του, πράγμα αναληθές, διότι όπως προκύπτει δυστυχώς το φυσικό του πατέρα τον έχει χάσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Την περίοδο που «θρηνεί» τον πατέρα του φαίνεται από έγγραφα που μας αποστέλλει να υπογράφει σε αλγερινή ομάδα. Απροειδοποίητα επέστρεψε και αφού παρέλαβε την οικογένειά του και όλα τα πράγματά του, άφησε πίσω του μόνο απλήρωτους λογαριασμούς (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΛ, κοινόχρηστα) και τα κλειδιά του σπιτιού.

Το διάστημα δε που έλειπε, άγνωστο που ήταν (Γαλλία – Ακτή Ελεφαντοστού –Αλγερία – Κατάρ) μας έβαλε σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με διάφορες ομάδες του εξωτερικού, αφού αρνούνταν να επιστρέψει στην ομάδα.

Κάποια στιγμή επέστρεψε για να συναινέσουμε στη μεταγραφή του σε μία από τις ομάδες, τις οποίες μας πρότειναν οι μάνατζερ του. Τελικά, ως διά μαγείας οι ενδιαφερόμενες ομάδες εξαφανίστηκαν, ο ίδιος ξαναέφυγε προς άγνωστο προορισμό και χθες εμφανίστηκε στα γραφεία του ΠΣΑΠ ψάχνοντας στέγη, τροφή και στοργή!''.

Την Τετάρτη (18/2) ο Κονέ ήταν σε πολύωρες συζητήσεις με τον ΠΣΑΠ για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ την Πέμπτη (19/2) αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννη Κομπότη. Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στον ΠΣΑΠ, την Παρασκευή (20/2) θα έχει διευθετηθεί το ζήτημα.

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός άσκησε ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας της ΕΠΟ κατόπιν καταγγελίας της UEFA. Όπως ανακοινώθηκ επισήμως: ''Η πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 26-02-2015 και ώρα 13.00 την κάτωθι ομάδα. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: «Βάσει των αναφερομένων στην από 18/2/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 26-2-2015 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»''.

Follow me on Twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ