ΛΑΜΙΑ

Πόντλογκαρ στο Sport24.gr: "Γρήγορη παραμονή με τη Λαμία"

Πόντλογκαρ στο Sport24.gr: "Γρήγορη παραμονή με τη Λαμία"
Πόντλογκαρ

Ο 26χρονος Σλοβένος εξτρέμ της Λαμίας, Ματέι Πόντλογκαρ, μίλησε στο Sport24.gr για το στόχο των "κυανόλευκων" στη SuperLeague και τη βαλκανική "στροφή" των ελληνικών ομάδων.

Μετά από τη θητεία του σε Ίντερμπλοκ, Ρούνταρ, Ντομτζάλε και Τσέλιε ήρθε η πρώτη εμπειρία εκτός Σλοβενίας. Το πεπρωμένο του τον έφερε στην Ελλάδα και τη Λαμία.

Ο 26χρονος Σλοβένος εξτρέμ, Ματέι Πόντλογκαρ, μίλησε στο Sport24.gr από το Καρπενήσι όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας των "κυανόλευκων" θέτοντας ως στόχο την ταχεία εξασφάλιση της παραμονής στη Super League και πλέκοντας το εγκώμιο των Βαλκάνιων αθλητών.

- Νέα ομάδα, οι πρώτες σου ημέρες στην Ελλάδα. Η πρώτη σου εμπειρία εκτός Σλοβενίας. Είσαι έτοιμος;

"Είναι μια νέα εμπειρία, καθώς για πρώτη φορά βγαίνω εκτός Σλοβενίας. Μέχρι τώρα όλα είναι τέλεια. Τα παιδιά με έχουν υποδεχθεί πολύ καλά κι αυτό με έχει βοηθήσει".

- Εκτιμάς ότι θα χρειαστείς να λάβεις χρόνο προσαρμογής;

"Νομίζω ότι απαιτείται ένας ελάχιστος χρόνος προσαρμογής. Προσπαθώ να συνηθίσω τις καιρικές συνθήκες. Στη Λαμία επικρατεί περισσότερη ζέστη από τη Σλοβενία".

Πόντλογκαρ στο Sport24.gr: "Γρήγορη παραμονή με τη Λαμία"

- Βλέπουμε ότι η Σλοβενία εξάγει και πάλι ποδοσφαιριστές στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος στη Λαμία και ποιος ο στόχος της ομάδας;

"Η Σλοβενία ανέκαθεν είχε καλούς αθλητές. Όχι μόνον καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά καλούς αθλητές και σε άλλα σπορ. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να βάλω πολλά γκολ με τη Λαμία. Να βοηθήσω την ομάδα να παίρνει σημαντικές νίκες. Είναι και ο Μάρκο (Μπλάζιτς), ο οποίος με βοήθησε στις πρώτες μου ημέρες. Αλλά, είναι και τα άλλα παιδιά που με έχουν βοηθήσει σημαντικά".

- Είναι η πρώτη σεζόν της Λαμίας στην πρώτη κατηγορία κατά την ιστορία της. Η πόλη ζει γι' αυτή τη στιγμή, γι' αυτή τη σεζόν. Ο στόχος ποιος είναι;

"Νομίζω ότι πρωτίστως πρέπει να χτίσουμε τη νοοτροπία του νικητή. Να προσπαθήσουμε, δηλαδή, να παλεύουμε για να κερδίζουμε κάθε ματς. Από εκεί και πέρα, φυσικά, στόχος είναι να εξασφαλίσουμε το ταχύτερο δυνατό την παραμονή μας στην πρώτη κατηγορία".

- Εκτός από τη Λαμία κι άλλες ομάδες έχουν κάνει "στροφή" στη βαλκανική αγορά. Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και σχεδόν όλες οι ομάδες της Super League έχουν Σέρβους, Βόσνιους, Κροάτες, Σλοβένους προπονητές και ποδοσφαιριστές. Πώς εξηγείς αυτή τη "στροφή";

"Νομίζω ότι οι Βαλκάνιοι ποδοσφαιριστές είναι από τους καλύτερους παγκοσμίως. Βλέπουμε ότι ακόμη και οι κορυφαίες ομάδες στον κόσμο όπως η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα έχουν 1-2 παίκτες από τα Βαλκάνια στο ρόστερ τους".

- Μια υπόσχεση που θα άφηνες στον κόσμο της Λαμίας;

"Ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό σε όποιο ματς κι αν παίξω".

TAGS ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ