ΛΑΜΙΑ

Πίτι: "Μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα θα ανακοινώσω, εάν συνεχίζω"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πίτι υποστηρίζει στο Sport24.gr ότι σε μία εβδομάδα θα ανακοινώσει εάν θα συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο, αποκαλύπτει τις προθέσεις του για καλοκαιρινό καμπ για παιδιά στη Λαμία κι αξιολογεί τη φετινή παρθενική του σεζόν στη Super League.

Ο Πίτι είναι μαζί με τους Ανέστη Αναστασιάδη, Νίκο Παπαδόπουλο και Μάρκο Μπλάζιτς ένα από τα "κλειδιά" της πορείας της Λαμίας στη Super League Σουρωτή κατά την παρθενική συμμετοχή των "κυανόλευκων" στην πρώτη κατηγορία (απομένει μόνον η μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής).

Με θητεία σε Σαραγόσα, Έρκουλες, Μούρθια, Ράγιο Βαγιεκάνο, Γρανάδα και ΑΕΛ (Λεμεσού) και παραστάσεις από ένα εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης και της Ευρώπης (La Liga), ο Φρανθίσκο Μεδίνα Λούνα ή απλά "Πίτι" εντυπωσίασε στις εμφανίσεις του με την ομάδα της Φθιώτιδας. Πρώτος σκόρερ της με τέσσερα γκολ και πρώτος σε ασίστ (2).

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον 36χρονο Ισπανό μέσο της Λαμίας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι σε μία εβδομάδα - όταν τελειώσει το πρωτάθλημα - θα ανακοινώσει εάν θα συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο, αποκάλυψε τις προθέσεις του για καλοκαιρινό καμπ για παιδιά στη Λαμία κι αξιολόγησε τη φετινή παρθενική του σεζόν στη Super League.

- Η σεζόν φθάνει στο τέλος της, η Λαμία είναι αγκαλιά με την παραμονή. Αισθάνεσαι δικαιωμένος από την επιλογή σου;

"Ήταν μια απόφαση που πήρα δύσκολα το προηγούμενο καλοκαίρι. Ήταν μια καλή εμπειρία, ήταν αυτό που έψαχνα. Γι' αυτό ήλθα στην Ελλάδα. Έψαχνα κάτι διαφορετικό στην καριέρα μου. Εκπληρώσαμε το όνειρο του κόσμου, το όνειρο της ομάδας. Είμαστε κοντά στην παραμονή στην κατηγορία και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Θα θέλαμε ένα στόχο μεγαλύτερο, μια υψηλότερη θέση, για να είμαστε και περισσότερο ήρεμοι".

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Το Κύπελλο θεωρείς ότι ήταν μια ευκαιρία; Η Λαμία απέκλεισε τον Παναθηναϊκό και στα προημιτελικά έπεσε πάνω στον Πανιώνιο. Θα μπορούσε να διακριθεί σε αυτόν τον θεσμό;

"Είναι αλήθεια. Περάσαμε τον Παναθηναϊκό, μια ιστορική ομάδα. Για μένα, κακώς αφήσαμε εύκολα το Κύπελλο. Είναι πολύ όμορφη διοργάνωση, κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να προσπαθήσουμε περισσότερο και να το παλέψουμε πιο πολύ".

- Είσαι μέσος, αλλά είσαι κι ο πρώτος σκόρερ της Λαμίας. Πώς το εξηγείς;

"Πάντα η καριέρα μου είχε καλό μέσο όρο γκολ. Αλλά, ο στόχος μου στα γκολ εκπληρώθηκε. Το πιο σημαντικό είναι ότι εκπληρώσαμε το όνειρο του κόσμου, μείναμε στην κατηγορία. Το σημαντικό είναι να είμαστε κι άλλα χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Αλλά, να μην παλεύουμε να μείνουμε. Να πάμε μπροστά, να μεγαλώσουμε".

- Ως πιο κομβικό ματς της σεζόν, πιο θα διάλεγες;

"Με την Κέρκυρα. Αυτή η εκτός έδρας ισοπαλία. Κρατήσαμε το βαθμό, διατηρήσαμε την απόσταση. Εκεί ουσιαστικά εξασφαλίσαμε τη σωτηρία".

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Έχεις αλλάξει γνώμη για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;

"Το επίπεδο είναι σίγουρα πιο χαμηλό από το ισπανικό, στην Ισπανία παίζουν όλες οι ομάδες καλό ποδόσφαιρο και μοιάζουν. Αν βγάλουμε τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο, όλες οι υπόλοιπες μοιάζουν. Εδώ στην Ελλάδα, ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Είδαμε ότι ο Απόλλων νίκησε τον Ολυμπιακό".

- Η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στη σεζόν;

"Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν ήταν οι πιο δυνατές ομάδες. Είναι ομάδες που μοιάζουν. Ο ΠΑΟΚ έχασε πολύ έδαφος με τους βαθμούς, τις τιμωρίες, αλλά η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που μου άρεσε παραπάνω. Ήταν ισπανική ομάδα, ο Χιμένεθ έπαιξε με διαφορετικό τρόπο. Έπαιξε ισπανικά. Είναι δίκαια πρωταθλήτρια".

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΜΙΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Θεωρείς ότι ο Μανόλο έβαλε τη "σφραγίδα" του στην ΑΕΚ;

"Επέβαλε το στυλ του. Έβαλε ένταση. Ήταν όπως στη Σεβίλλη. Είναι ένας τρόπος παιχνιδιού που κατάφερε να επιβάλλει ο ίδιος. Πέτυχε το στόχο. Θα έχει σίγουρα προτάσεις από την Ισπανία. Πολύς κόσμος τον παρακολουθεί, είναι μεγάλος προπονητής και το αξίζει".

- Γιατί θεωρείς ότι ο Όσκαρ Γκαρθία απέτυχε στον Ολυμπιακό;

"Ήλθε σε ένα πολύ κακό σημείο για τον Ολυμπιακό. Πήρε μια ομάδα που δεν ήταν δική του, που δεν την έχει δουλέψει. Δεν είχε χρόνο. Θα βλέπαμε άλλο ποδόσφαιρο με άλλους παίκτες από τον Όσκαρ".

- Τα περιστατικά που παρατηρήθηκαν στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - ΑΕΚ πώς τα σχολιάζεις; Σχολιάστηκαν αρκετά στην πατρίδα σου...

"Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι όμως καλό να υπάρχει πολλή βία. Το ποδόσφαιρο, το βλέπει πολύς κόσμος από την τηλεόραση, πολλά παιδιά. Πέρα από άθλημα, πρέπει να δίνει παράδειγμα συμπεριφοράς στα παιδιά".

Atletico Madrid's Joao Miranda from Brazil in action with Rayo Vallecano's Francisco Medina 'Piti" during a Spanish La Liga soccer match at the Vallecas stadium in Madrid, Spain, Sunday, Feb. 10, 2013. (AP Photo/Andres Kudacki)
Atletico Madrid's Joao Miranda from Brazil in action with Rayo Vallecano's Francisco Medina 'Piti" during a Spanish La Liga soccer match at the Vallecas stadium in Madrid, Spain, Sunday, Feb. 10, 2013. (AP Photo/Andres Kudacki) AP

- Το Grexit εσένα σε βρίσκει σύμφωνο ως μέτρο συμμόρφωσης;

"Είναι πολύ δυνατό μέτρο για όλες τις ομάδες. Θα ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. δεν φταίνε όλες οι ομάδες για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

- Θα συνεχίσεις να παίζεις; Θα μείνεις στη Λαμία; Θα επιστρέψεις στην πατρίδα σου;

"Δεν έχω αποφασίσει. Έχω προτάσεις από άλλες ομάδες. Μακάρι να μπορέσω να συνεχίσω στη Λαμία και να μπορέσω να βοηθήσω τη Λαμία. Από τη στιγμή που θα τελειώσει η σεζόν θα αποφασίσω και θα το ανακοινώσω. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει".

- Ετοιμάζεις κι ένα καμπ για παιδιά στη Λαμία κατά το καλοκαίρι. Μπορείς να μας δώσεις μια ιδέα;

"Το καμπ με τα παιδιά θα ήταν κάτι που θα ήθελα να το κάνω, με το που τελειώσει η σεζόν. Να μπορέσω να τους μάθω τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Αν εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα το ανακοινώσω. Πιστεύω να είναι μια ιδέα που θα αγκαλιαστεί από όλους".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Η ομάδα και ο ποδοσφαιριστής σε ατομικό επίπεδο που σου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση στη Super League Σουρωτή;

"ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, δεν ξέρω τι να σου πω. Έχουν παρόμοιο επίπεδο. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που μου άρεσαν πολύ. O Ουάρντα, είναι ένας παίκτης που ξεχώρισε κι ο Οφόε από τον Ολυμπιακό".

- Μόλις την Παρασκευή ο Ινιέστα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα. Είναι συμπατριώτης σου, τον αντιμετώπισες πολλές φορές στη La Liga...

"Έχω να του πω ευχαριστώ. Ευχαριστώ Αντρές για ο,τι έδωσες στο ισπανικό ποδόσφαιρο, γιατί μας έκανες να σε απολαμβάνουμε κάθε φορά που είχες την μπάλα στα πόδια σου, για κάθε κοντρόλ. Η La Liga θα χάσει πολλή μαγεία με την απουσία σου".

TAGS ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ