ΛΑΜΙΑ

Παπαϊωάννου: "Το πέναλτι στο Λαμία - ΑΕΚ το πιο σοβαρό λάθος στη σεζόν"

FOOTBALL LEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / Eurokinissi Sports)
Παπαϊωάννου EUROKINISSI SPORTS

Ο ιδιοκτήτης της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, υποστήριξε ότι το πέναλτι που κέρδισε ο Μάρκο Λίβαγια εκτός περιοχής στο ματς με την ΑΕΚ ήταν το πιο σοβαρό λάθος διαιτητή στη σεζόν.

Στον "αέρα" του "Metropolis 95,5" φιλοξενήθηκε ο ιδιοκτήτης της Λαμίας. Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, υποστήριξε ότι το πέναλτι που κέρδισε ο Μάρκο Λίβαγια εκτός περιοχής στο ματς με την ΑΕΚ ήταν το πιο σοβαρό λάθος διαιτητή στη σεζόν, εξήγησε γιατί υποστηρίζει να μην ισχύει ο υποβιβασμός και όποια ομάδα δεν εξασφαλίζει αδειοδότηση και ξεκαθάρισε ότι η διακοπή του πρωταθλήματος δεν ωφέλησε σε κάτι.

Για το θέμα της πιθανής αλλαγής του κανονισμού για τις αδειοδοτήσεις: "Το δικό μας σκεπτικό είναι το εξής: Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε ισχύσει ποτέ ο υποβιβασμός για να επωφελούνται ομάδες της Football League. Κάθε χρόνο εμείς κυνηγούσαμε την τρίτη ή την τέταρτη θέση και στο τέλος παίρναμε ένα τίποτα. Υπήρχε η καραμέλα… βάλτε, κάντε, ράντε.

Προσπαθούμε να βάλουμε τέλος σε όλα αυτά γιατί από εδώ και πέρα πολλές ομάδες θα έχουν προβλήματα. Και για αυτές που θα έρθουν από τη Football League.

Οι ομάδες πρέπει να δεσμεύονται με μεταγραφές ή με άλλους τρόπους. Αν δεν τα λύνουν τα προβλήματα, να είναι έτσι νομοθετημένο ώστε να πέφτουν. Και φέτος οι ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο θα πέσουν. Η Λαμία δεν έχει χρέη. Πού να ξέρω εγώ αν δε βρεθώ με χρέη χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο; Θα διαπραγματευόμαστε μέχρι την τελευταία στιγμή".

Για το αν το θέμα τίθεται επειδή μπλέκεται ο Παναθηναϊκός στην υπόθεση: "Δεν το βάζω γι’ αυτό, το βάζω ξεκάθαρα όπως σας το είπα πριν. Αν ήταν σε άνθηση η οικονομία, τότε ίσως το σκεπτόμουν διαφορετικά, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα τι να πω; Είδατε τι κάνει το κράτος στις επιχειρήσεις; Πρέπει να μπει ένα χρονικό περιθώριο. Όχι κάθε χρόνο όπως μας βολεύει, κάθε χρόνο αλλάζουμε. Να νομοθετηθεί για τα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια".

Για το αν βοήθησε η διακοπή: "Η διακοπή δεν βοήθησε σε κάτι. Αυτά που συζητήσαμε με τον υπουργό έχουν κάποια βάση, αλλά δεν έχουν να κάνουν με τη διακοπή. Ζητήσαμε οι απόψεις να γράφονται σε χαρτί και να γίνουν νομοθέτημα. Να δούμε ποιοι συμφωνούμε. Αρκετά ήταν σοβαρά και είχαν τη σημασία τους. Δε φτάνουν οι σκέψεις μόνο. Για μένα η διακοπή ήταν μια αφορμή απλά για να υπογράψουμε κάτι για να ξεκινήσει τοι πρωτάθλημα, έπρεπε να υπάρξει μια αφορμή. Δεν ήταν κάτι ουσιώδες".

Για τα τελευταία γεγονότα: "Είναι κρίμα. Χάλασε ένα τόσο ωραίο πρωτάθλημα. Με όποια προβλήματα δυστυχώς θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Είναι και στον πρωταθλητή, αλλά και στις ομάδες που προσπαθούμε για τη σωτηρία. Δεν έγινε το ματς Γιάννινα ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Απόλλωνα Σμύρνης κι αυτό είναι αλλοίωση. Έπρεπε να γίνει αυτός ο αγώνας. Άλλο κίνητρο είχαν τότε, άλλο είχαν τότε. Για μένα ένα ματς που κρίνει μια ομάδα που θα μείνει στην κατηγορία. Μπορεί να είναι υπέρ ή και κατά του Απόλλωνα. Δεν ήταν καλό πάντως".

Για τη φάση στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τη διαιτησία: "Δε θέλω να ανακατευτώ ήταν μια πολύ δύσκολη φάση. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν είχαμε καλύτερη διαιτησία από άλλες χρονιές; Είχαμε διαιτησία με τα λάθη της, με τα σποράκια της, αλλά δεν έμπαινε σε παιχνίδι για να καθαρίσει ένα ματς".

Για τη φάση του πέναλτι στο Λαμία-ΑΕΚ: "Εκεί ήθελε να βοηθήσει την ΑΕΚ, ήταν σφάξιμο για μας. Ίσως ήταν η πιο δύσκολη και σοβαρή λάθος φάση που έχει καταλογιστεί. Κάποιοι διαιτητές έχουν και αδυναμίες, φταίνε αυτοί που τους ελέγχουν πρέπει να είναι αυστηρή η τιμωρία. Για το Κέρκυρα-Λαμία τι μπορείς να πεις όμως; Ο άνθρωπος ό,τι έβλεπε έδινε. Τι μπορείς να πεις για αυτόν τον διαιτητή; Κάποιοι διαιτητές δεν έχουν τη δύναμη να επιβληθούν. Πρέπει να… τα έχουν βαριά".

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style
TAGS ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ