ΛΑΜΙΑ

Παπαδόπουλος: "Ακόμη και αντίπαλος να ήταν δίπλα μου, το ίδιο θα έκανα"

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκος Παπαδόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο "ΕΘΝΟΣΠΟΡ" για τον πολυσυζητημένο πανηγυρισμό με τον διαιτητή, Γιάννης Νεοφυτιάδη μετά την ισοφάριση της Λαμίας στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Παναιτωλικό και υποστήριξε πως "ακόμη και αντίπαλος να ήταν δίπλα μου, το ίδιο θα έκανα".

Ηταν μακράν η πιο... τρυφερή στιγμή στην ιστορία της Super League Σουρωτή. Δεν συμβαίνει άλλωστε κάθε μέρα ένας παίκτης να αγκαλιάζει διαιτητή. Ο Νίκος Παπαδόπουλος όμως το έκανε πάνω στην ένταση της στιγμής μόλις η Λαμία ισοφάρισε (2-2) στις καθυστερήσεις τον Παναιτωλικό, που προηγείτο 0-2. Σε μια έξαρση χαράς ο γκολκίπερ της Λαμίας πήρε αγκαλιά τον Γιάννη Νεοφυτιάδη, ο οποίος τον τιμώρησε με κόκκινη κάρτα.

Ο άσος της νεοφώτιστης ομάδας μιλώντας στο "ΕΘΝΟΣΠΟΡ", απορεί με την αποβολή του λέγοντας με αρκετή δόση χιούμορ: "Μα αγάπη έδωσα, δεν τσακώθηκα" και συμπληρώνει αναφορικά με την καζούρα που του κάνουν από προχθές το απόγευμα φίλοι και γνωστοί: "Οποιος με ξέρει, με έχει πάρει τηλέφωνο για να μου κάνει πλάκα".

Ζητήσαμε από τον 27χρονο τερματοφύλακα να φέρει ξανά στο νου μια φάση που, όπως παραδέχεται, δεν θα ξεχάσει ποτέ: "Κατέβηκα στην αντίπαλη περιοχή για να πάρω θέση. Ο αγώνας ήταν δύσκολος και νιώθαμε αρκετή πίεση. Ημασταν πίσω στο σκορ, δεν είχαμε καλή απόδοση και ο κόσμος ήταν μουδιασμένος. Ηρθε αυτό το γκολ στο 97' και εκεί μου βγήκε η ένταση. Ο πρώτος που είδα δίπλα μου ήταν ο διαιτητής. Δεν βρισκόταν περισσότερα από 20-25 εκατοστά μακριά. Δεν πρόλαβα καν να σκεφτώ και τον αγκάλιασα αυθόρμητα. Ημουν τόσο χαρούμενος που ακόμη και αντίπαλος να ήταν δίπλα μου, το ίδιο θα έκανα".

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο στο 4' 08'' του βίντεο που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τον κριτικό διαιτησίας Περικλή Βασιλάκη "κακώς αποβλήθηκε. Πρόκειται για ανάρμοστη συμπεριφορά που τιμωρείται με κίτρινη κάρτα και όχι με κόκκινη κάρτα". Ο Παπαδόπουλος μετά το ματς ζήτησε από τον Νεοφυτιάδη να του εξηγήσει γιατί τον απέβαλε: "Μου είπε ότι δεν επιτρέπεται ακουμπάς τον διαιτητή. Εγώ όμως δεν το έκανα για διαμαρτυρία ή για κακό σκοπό αλλά από χαρά". Περισσότερο από την κόκκινη πάντως τον έθιξε η ανακοίνωση του Παναιτωλικού που ανέφερε ότι: "Ο Παπαδόπουλος πανηγύρισε το γκολ της ισοφάρισης με τον άνθρωπο που έπρεπε". Ο πρώην γκολκίπερ του Ατρόμητου, του Πανιώνιου και του Ολυμπιακού δήλωσε χαρακτηριστικά: "Με ενόχλησε γιατί χρησιμοποίησαν το όνομά μου για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Ας έβρισκαν άλλο τρόπο. Οχι όμως να χρησιμοποιούν το όνομα ενός ποδοσφαιριστή που φαίνεται πόσο αυθόρμητα κάνει αυτή την κίνηση".

ΟΙ "ΠΡΟΓΟΝΟΙ" ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο... αγαπησιάρης Μπουφόν

Ο ποδοσφαιριστής που αγκαλιάζει τον διαιτητή για το γκολ της ομάδας του στο τελευταίο λεπτό, σε αγώνα τρίτης κατηγορίας στην Ισπανία (Τολέδο – Ράγιο Βαγιεκάνο Β). Αυτός που τον αγκαλιάζει επειδή σφύριξε υπέρ του ένα ανύπαρκτο πέναλτι (σε τοπική κατηγορία στην Βραζιλία). Ακόμα και αυτοί που καταφεύγουν σε μια αγκαλιά... συμφιλίωσης, όταν ο άρχοντας του αγώνα τους δείχνει κόκκινη κάρτα για μια αντιαθλητική τους ενέργεια, σε Περού και Μεξικό.

Παραδείγματα όπως αυτό του Νίκου Παπαδόπουλου υπήρξαν και θα υπάρξουν, αλλά σπανίζουν με τερματοφύλακες. Κάτι παρόμοιο, αφού όμως ο διαιτητής είχε σφυρίξει το τέλος του αγώνα, έπραξε πριν από λίγους μήνες ένας από τους "καθρέφτες" στους οποίους σίγουρα κοιτιέται ο γκολκίπερ της Λαμίας.

Ο τεράστιος Τζανλουίτζι Μπουφόν, ύστερα από νικηφόρο αγώνα της Γιουβέντους με την Λάτσιο, αγκάλιασε τον ρέφερι Πάολο Ταλιαβέντο. Μια αυθόρμητη ενέργεια που όμως προκάλεσε μεγάλο ντιμπέιτ στην Ιταλία. "Ηταν κάτι αθώο, αλλά δεν πρέπει να γίνεται, για τις μουρμούρες που προκάλεσε", υποστήριξε ο θρυλικός Ντίνο Τζοφ, με την εφημερίδα του Τορίνο, "Tuttosport", να το κάνει μάλιστα πρώτο θέμα, με τίτλο "Τι κακό υπάρχει;". Ελα ντε...

TAGS ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ