ΛΑΜΙΑ

Μπάμπης Τεννές: Ο "Mr. Άνοδος" πανηγύρισε για έκτη φορά προβιβασμό

FOOTBALL LEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÌÉÁ (MOTION TEAM)
Τεννές MOTIONTEAM

Μετρ των προβιβασμών ο Μπάμπης Τεννές. Ανέβασε τη Λαμία στη Super League και πρόσθεσε μια ακόμα άνοδο στο βιογραφικό του! Αυτή ήταν η έκτη φορά που το πετυχαίνει. Θυμηθείτε τις προηγούμενες. (PHOTOS).

Την Κυριακή (21/5) η Λαμία εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στη Super League. Με το 0-0 απέναντι στον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", οι Φθιωτοί έγραψαν ιστορία, αφού ό,τι και αν γίνει στα επόμενα παιχνίδια, η ομάδα τη νέα σεζόν θα παίζει στη μεγάλη κατηγορία, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πρωτεργάτης της επιτυχίας ο Μπάμπης Τεννές, ένας προπονητής που έχει συνδέσει το όνομά του με ανάλογες στιγμές. Αυτή ήταν η έκτη φορά που ο Αθηναίος προπονητής καταφέρνει να ανεβάσει ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Από το 2004-2005 με τον Ακράτητο, στη Λαμία του 2016-2017.

Θυμηθείτε τις προηγούμενες φορές που ο 63χρονος τεχνικός κατέκτησε άνοδο στη Super League, αλλά και τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε κάθε φορά στο δρόμο προς τον προβιβασμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τους Ανέστη Αναστασιάδη, Στρατή Βαλιό, Λουίτζι Τσέναμο και Αντρέ Ρότσα, με τους οποίους συνυπήρξε εφέτος στη Λαμία, είχε πανηγυρίσει προβιβασμό και στο παρελθόν!

2004-2005: ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ

Την αγωνιστική περίοδο 2004-2005 ο Ακράτητος με προπονητή Μπάμπη Τεννέ θέτει στόχο ανόδου στην Α' Εθνική. Στο τέλος της σεζόν η ομάδα των Άνω Λιοσίων κατακτά την τρίτη θέση, πίσω από ΑΕΛ (58 βαθμοί) και Λεβαδειακό (56). Ο Ακράτητος μάζεψε και αυτός 56 πόντους, αλλά στην ισοβαθμία υστερούσε έναντι των Βοιωτών. Το ζητούμενο ήταν ο προβιβασμός και αυτός ήρθε με το εξής ρόστερ:

Μπάμπης Τεννές: Ο "Mr. Άνοδος" πανηγύρισε για έκτη φορά προβιβασμό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Νίκος Κωστάκης, Δημοσθένης Παπαθανασίου, Γκουστάβο Νακαράτο, Κώστας Μπαντάς, Τάσος Βενέτης, Γιώργος Κατσιούλης, Χρήστος Πιπίνης, Κώστας Παγώνης, Θέμης Τζημόπουλος, Μανώλης Σκούφαλης, Άγγελος Χατζηρίζος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Μανώλης Δαδούσης, Μουσούμπου Μβουεζόλο, Μιχάλης Χριστοφής, Ευθύμης Σιδηρόπουλος, Χρήστος Τσεβάς, Κώστας Αποστολάκης, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Χρήστος Ζυγούρης, Θωμάς Τρούπκος, Στάθης Στεφανίδης, Χρήστος Αραβίδης, Βασίλης Σκαρλάτος.

2005-2006: ΚΕΡΚΥΡΑ

Την επομένη της ανόδου με τον Ακράτητο, ο Μπάμπης Τεννές ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κέρκυρας. Το τέλος της σεζόν στη Β' Εθνική βρήκε τους Φαίακες να τερματίζουν στην 2η θέση με 56 βαθμούς. Τόσους συγκέντρωσε και ο Εργοτέλης, ο οποίος υπερτερούσε στην ισοβαθμία. Οι Επτανήσιοι έκαναν 17 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες. Το ρόστερ που εξασφάλισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία ήταν το εξής:

Μπάμπης Τεννές: Ο "Mr. Άνοδος" πανηγύρισε για έκτη φορά προβιβασμό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πολυχρόνης, Βεζυρίδης, Θόδωρος Γκίτκος, Φλάβιο Φλαβίνιο, Ξενοφών Μοσχογιάννης, Γιάτσεκ Νταμπρόφσκι, Αλέξης Βιτουλαδίτης, Αχιλλέας Σαρακατσάνος, Γιώργος Διαμαντής, Παναγιώτης Πετράς, Γιώργος Πάσιος, Γρηγόρης Τόσκας, Στράτος Γκαρόζης, Μιχάλης Πανόπουλος, Φιλίπ Ροντρίγκες ντα Σίλβα, Βαγγέλης Κουτσουρές, Ξενοφών Γήττας, Μιχάλης Χατζής, Όντρεϊ Τστβρτνίτσεκ, Λευτέρης Τέας, Κώστας Παπαδόπουλος, Χρήστος Καγκιούσης, Έντερσον Φοφόνκα, Νίκος Βούλγαρης, Ηλίας Ιωάννου, Αλεξάντερ Ντακόλ, Αντώνης Μακρής.

2009-2010: ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Τεννές αποχώρησε από την Κέρκυρα το 2008 και ακολούθησαν Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας και Παναχαϊκή. Ξανά στην Κέρκυρα το 2009-2010, στη Β' Εθνική. Η τρίτη άνοδος για τον Αθηναίο τεχνικό, αφού κατάφερε να οδηγήσει τους "κυανέρυθρους" στην Α' Εθνική με την κατάληψη της 2ης θέσης, πέντε βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους κατακτήθηκε ο στόχος:

Μπάμπης Τεννές: Ο "Mr. Άνοδος" πανηγύρισε για έκτη φορά προβιβασμό

Λουκάς Αποστολίδης, Μιχάλης Ψωμιάδης, Απόστολος Σιαράβας, Νίκος Μπουτζίκος, Τάσος Βενέτης, Φαμπρίς Ρεπερνέ, Φλάβιο Φλαβίνιο, Γιάννης Κολοτούρος, Γιώργος Παρασκευαΐδης, Γιώργος Πελαγίας, Αλέξης Βιτουλαδίτης, Γκουστάβο Νακαράτο, Διονύσης Μακρυδημήτρης, Δημήτρης Ιωάννου, Δημήτρης Κοντοδήμος, Χρήστος Μουστόγιαννης, Μπάλι Σμαρτ, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Μιχάλης Γιαννιτσανάκης, Νέιθαν Μπερνς, Νίκος Νικολόπουλος, Θανάσης Τσίγκας, Λουίς Λουρένσο, Μάτος Ίσραελ Σίλβα.

2010-2011: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Η πρώτη φορά που ο Μπάμπης Τεννές συνδυάζει άνοδο και... τίτλο! Το πέτυχε το 2010-2011 με τον Παναιτωλικό. Συγκέντρωσε με τους ποδοσφαιριστές του 75 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα τερμάτισε δεύτερος με 74 και ο ΟΦΗ τρίτος με 69. Ένα εξαιρετικό σύνολο από τα "καναρίνια", που ήταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Το... υλικό της ανόδου ήταν το εξής:

Μπάμπης Τεννές: Ο "Mr. Άνοδος" πανηγύρισε για έκτη φορά προβιβασμό

Λουίτζι Τσέναμο, Αντρέ Ρότσα, Βασίλης Γκόλιας, Ανέστης Αναστασιάδης, Γιώργος Κούσας, Νεμάνια Βούκοβιτς, Θανάσης Παλαιολόγος, Γουίλιαμ Ετζενγκουέλε, Μιχάλης Μπακάκης, Χουσεΐν Μουμίν,Μάκης Μπελεβώνης, Ντενίζ Μπαϊκαρά, Ολιβιέ Μπουμάλ, Γιώργος Θεοδωρίδης, Τάσος Δέντσας, Ντάνιελ Γκούνκελ, Ντούλι Τζόνσον, Χάρης Παππάς, Μαρκ Γκουεΐ, Γιάννης Πασσάς, Στάθης Καραμαλίκης, Μάριο Γκούρμα.

2012-2013: ΚΑΛΛΟΝΗ

Ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα αυτό της σεζόν 2012-2013. Ο Μπάμπης Τεννές στην Καλλονή. Τελευταία αγωνιστική και δεν έχει ξεκαθαρίσει το παραμικρό. Εντέλει η ΑΕΛΚ κατακτά την τρίτη θέση με 73 βαθμούς, έχοντας ισοβαθμίσει με Παναιτωλικό και Ολυμπιακό Βόλου, που έμειναν στην ίδια κατηγορία. Ο Απόλλων με 75 βαθμούς και ο Εργοτέλης με 74 ήταν οι άλλες δύο ομάδες που εξασφάλισαν προβιβασμό.

Μπάμπης Τεννές: Ο "Mr. Άνοδος" πανηγύρισε για έκτη φορά προβιβασμό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ρόστερ που είχε να διαχειριστεί ο Τεννές: Χέλγκε Πάιερ, Λευτέρης Μάππας, Γιάννης Σιδεράκης, Ηλίας Κώτσιος, Μαμαρί Τραορέ, Ινάσιο Νέιρα Νάτσο, Γιώργος Χωριανόπουλος, Ανέστης Αναστασιάδης, Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς, Ουαλίντ Σερφά, Νίκος Χατζόπουλος, Στράτος Βαλιός, Ιωσήφ Λαμπρόπουλος, Μιάλης Κριπιντίρης, Νίκος Γάλας, Τόνι Γκονθάλεθ, Δημοσθένης Μανουσάκης, Χαράλαμπος Σιλιγαρδάκης, Μαρσέλο Γκοϊανίρα, Σάλες Λεοζίνιο, Ανδρέας Γκόβας, Γιώργος Μανούσος, Βιάτσεσλαβ Χλεμπ, Δημήτρης Βλαστέλλης, Φρανθίσκο Μάρα, Αντώνης Γιόνδης, Βλάσης Καζάκης, Πατρίκ Ντιμπαλά, Ανδρέας Ντάμπος, Μακούμπα Κάντζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στη Super League Απόλλων Σμύρνης και Λαμία
"Έκαψαν" το "Κλ. Βικελίδης" οι παίκτες της Λαμίας
Τεννές: "Μας έλεγαν Μπαρτσελόνα, αποτυχία το 0-0 με Άρη"
"Καυτή" υποδοχή υπό βροχή στην αποστολή της Λαμίας
TAGS ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ