ΛΑΜΙΑ

Αναστασιάδης: "Τα ντέρμπι θα κρίνουν τον τίτλο"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο αμυντικός της Λαμίας, Ανέστης Αναστασιάδης, εκτίμησε στον Sport24 Radio 103,3 ότι τα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα κρίνουν τον τίτλο.

Έπαιξε πρόσφατα με Ολυμπιακό κι ΑΕΚ. Είναι από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές στη Super League Σουρωτή, αρχηγός και βασικός συντελεστής της πορείας της Λαμίας στην παρθενική της συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία.

Ο κεντρικός αμυντικός των "κυανόλευκων", Ανέστης Αναστασιάδης, φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 κι εκτίμησε ότι τα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα κρίνουν τον τίτλο. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ήττα από την ΑΕΚ: "Ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς, στο οποίο κάναμε μία αξιόλογη προσπάθεια. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, στη συνέχεια ισορροπήσαμε το παιχνίδι και κρατήσαμε την αντίπαλό μας μακριά από τη δημιουργία ευκαιριών. Δεχθήκαμε ένα γκολ, παρότι ήμασταν πολλοί παίκτες πίσω από τον μπάλα, χάσαμε μία ευκαιρία για να μπούμε στο παιχνίδι και μετά ήρθε και το δεύτερο γκολ".

Για τη διαφορά που έχει η Λαμία από τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στη βαθμολογία: "Τα πράγματα από την αρχή ήταν δύσκολα και μέχρι την τελευταία -ήτην προτελευταία- αγωνιστική κανείς δε θα έχει εξασφαλίσει την παραμονή και καμία ομάδα δε θα τα παρατήσει. Έχουμε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να αξιοποιήσουμε την έδρα μας. Αν το κάνουμε θα σωθούμε".

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για το ποιες είναι οι πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος: "Ποιοτικά οι ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία δεν έχουν διαφορές. Η διαφορά είναι στα κομμάτια της ψυχολογίας, της ατυχίας και της αρνητικής ενέργειας και ένα κακό ξεκίνημα σε επηρεάζει. Δεν υπάρχουν κακές ομάδες, απλά ομάδες που είναι σε δύσκολη θέση. Με δύο ή τρία θετικά αποτελέσματα μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία. Η ΑΕΛ στην αρχή βρισκόταν σε παρόμοια κατάσταση με τον Πλατανιά και τώρα μπορεί να βρεθεί ακόμα και στην πεντάδα".

Για την αδυναμία της ΑΕΚ να δημιουργήσει ευκαιρίες: "Αυτό είναι πρόβλημα ειδικά όταν έχει να αντιμετωπίσει ομάδες που παίζουν κλειστά, όπως εμείς ή η ΑΕΛ. Για αυτό το λόγο στο μεταξύ μας παιχνίδι μπήκε δυνατά, για να βάλει ένα γρήγορο γκολ και να της φύγει το άγχος. Η ομάδα που θα… ξεκλειδώνει με μεγαλύτερη ευκολία τις αντίπαλες άμυνες και θα έχει πλουραλισμό στην επίθεση θα είναι πιο κοντά στον τίτλο. Για την ΑΕΚ θα είναι πιο δύσκολο, καθώς επιβαρύνεται περισσότερο από τις άλλες δύο ομάδες, μια και συνεχίζει και στις τρεις διοργανώσεις. Πάντως, τα ντέρμπι θα κρίνουν τον πρωταθλητή".

Για το ποια είναι η πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος: "Η διαφορά του Ολυμπιακού, που έχει τη στόφα του πρωταθλητή, με τις άλλες ομάδες έχει μειωθεί. Ο ΠΑΟΚ είναι σε υψηλό επίπεδο και έχει τα δύο από τα τρία ντέρμπι στην έδρα του και η ΑΕΚ έχει βελτιωθεί και έχει καλή χημεία. Όποιος έχει σταθερά αποτελέσματα εκτός έδρας, δεν γκελάρει και πάρει τα ντέρμπι θα είναι ο πρωταθλητής.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς παίκτες και το DNA του πρωταθλητή. Η ΑΕΚ είναι ασταθής εκτός έδρας και το ίδιο συμβαίνει και με τον ΠΑΟΚ.Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η διαφορά ποιότητας του Ολυμπιακού με τις υπόλοιπες ομάδες έχει μικρύνει. Οι ομάδες είναι πολύ κοντά και αυτό κάνει το πρωτάθλημα πολύ ενδιαφέρον".

Για τον πιο ποιοτικό επιθετικό που έχει αντιμετωπίσει φέτος: "Ο Λιβάγια είναι πολύ έξυπνος επιθετικός, έχει καλά κρατήματα και κίνηση. Ο Πρίγιοβιτς είναι σκόρερ και δυσκολεύει τον αντίπαλο αμυντικό. Θα κρατήσω και τον Μιραλάς, που όταν βρει ρυθμό θα βάλει δύσκολα σε κάθε αμυντικό".

Για το ποιος από τους διεκδικητές έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να χάσει βαθμούς στην έδρα του: "Και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έχουν κάνει εντός έδρας γκέλες. Οι μικρομεσαίες ομάδες παλεύουν με νύχια και δόντια κόντρα στους μεγάλους. Ο ΠΑΟΚ αξιοποιεί την έδρα του, αλλά οι άλλες δύο ομάδες, αν υποτιμήσουν τον αντίπαλο και δεν τελειώσουν τα παιχνίδια από νωρίς, θα έχουν το άγχος του αποτελέσματος κι αυτό θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Αν δεν είναι σοβαροί θα κάνουν γκέλες, αλλά κυρίως εκτός έδρας"».

Ακούστε τη συνέντευξή του…

TAGS ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ