ΚΕΡΚΥΡΑ

Τουράμ στο Sport24.gr: "Υπήρχαν μέρες που δεν είχα να φάω"

Τουράμ στο Sport24.gr: "Υπήρχαν μέρες που δεν είχα να φάω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τουράμ είναι ο πρώτος σε τελικές προσπάθειες στη Super League, ξεπερνώντας και τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Βραζιλιάνος φορ της Κέρκυρας μιλά στο Sport24.gr για τη δύσκολη παιδική ηλικία, το παρατσούκλι και τους στόχους του.

Εάν έχεις δει οποιοδήποτε ματς της Κέρκυρας, δεν μπορεί παρά να τον έχεις ξεχωρίσει. Και να μη θες, δεν μπορείς. Μια επίθεση μόνος του είναι ο 25χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός των "Φαιάκων", Τουράμ.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το πλήρες όνομά του είναι Ροζέριο Κονσεϊσάο ντο Ροζάριο. Αλλά, όλοι τον γνωρίζουν Τουράμ. Γιατί Τουράμ; Ο ίδιος εξηγεί στο Sport24.gr:

"Το παρατσούκλι ήρθε από τη Βραζιλία, όταν ήμουν μικρός. Με έβγαλαν Τουράμ, λόγω ομοιότητας με τον Γάλλο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή. Μετά έμεινε το Τουράμ, όλοι με λένε Τουράμ..."

Ήρθε στο νησί του Ιονίου το περασμένο καλοκαίρι ορμώμενος εκ Κύπρου, όπου και βρέθηκε την περασμένη διετία. Συγκεκριμένα στη Λεμεσό με τη φανέλα της ΑΕΛ. Έχει προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα;

"Δεν ξέρω εάν είμαι πλήρως προσαρμοσμένος, αλλά πρέπει να προσαρμοστώ. Καθημερινά, με τη δουλειά, νιώθω όλο και καλύτερα εδώ.

Μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Δεν μου αρέσει τώρα που αρχίζει ο χειμώνας, δεν μου αρέσει το κρύο (σ.σ γέλια). Αλλά, οι άνθρωποι εδώ με μεταχειρίζονται εξαιρετικά. H πρώτη λέξη που έμαθα ήταν "μαλ@#$ες. Μετά έμαθα τι σημαίνει".

Τουράμ στο Sport24.gr: "Υπήρχαν μέρες που δεν είχα να φάω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ας επιστρέψουμε στην πρώτη παράγραφο. Λοιπόν, και να μη θέλεις να τον προσέξεις, τον προσέχεις. Λόγω σωματοδομής, λόγω ποιότητας. Επειδή σε - πολλές φορές - έναν άχαρο ρόλο παλεύει μόνος του στην επίθεση της Κέρκυρας. Επειδή, έχει βάλει τα μισά από τα συνολικά γκολ της ομάδας του. Δύο από τα τέσσερα. Επειδή είναι ο πρώτος σε τελικές προσπάθειες παίκτης του πρωταθλήματος. Συνολικά 30. Ξεπερνά στη σχετική κατηγορία τους Μάρκους Μπεργκ (25), Γκάρι Ροντρίγκες (20), Σεμπαστιάν Λέτο (15), Ιντέγε Μπράουν (14) και Πέτρο Μάνταλο (13). Πώς αισθάνεται γι' αυτή τη στατιστική πρωτιά; Τον ανησυχεί το γεγονός ότι σε 30 τελικές έχει πετύχει μόνο δύο γκολ;

"Δεν το ήξερα ότι ήμουν πρώτος σε αυτή τη στατιστική κατηγορία. Με κολακεύει από τη στιγμή που είναι η πρώτη φορά που παίζω στην Ελλάδα. Από την άλλη, ταυτόχρονα, με ανησυχεί γιατί ο επιθετικός πρέπει να βάζει και γκολ. Πρέπει να με ανησυχεί. Αλλά, το γκολ έρχεται φυσιολογικά. Έρχεται με τρόπο φυσικό. Θα έρθει μόνο του, γιατί δουλεύω πολύ σκληρά γι' αυτό. Μερικές φορές παίζεις καλά και δεν σκοράρεις, άλλες δεν παίζεις και σκοράρεις.

Είναι δύσκολο να παίζεις με δύο και τρεις αμυντικούς, αλλά έχω και τη στήριξη των συμπαικτών μου. Πάντα κάποιος έρχεται δίπλα για να πάρει την μπάλα και να με βοηθήσει. Μερικές φορές τα καταφέρνω, μερικές όχι".

Ο Βραζιλιάνος φορ θέτει μέσα από τη συνέντευξή του στο Sport24.gr τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και της Κέρκυρας και κάνει ιδιαίτερη μνεία στη βοήθεια που του έχει δώσει ο τεχνικός της ομάδας, Μιχάλης Γρηγορίου.

"Ο στόχος μου είναι να συνεχίζει η ομάδα να παίζει καλά, εμένα προσωπικά να βάζω γκολ. Γι' αυτό δουλεύω. Αλλά και να πάω σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Δεν ξέρω πότε μπορεί να γίνει αυτό, αλλά θα ήθελα να πάω σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Η ομάδα θέλει να παραμένει στην πρώτη κατηγορία κι εγώ θέλω να την βοηθήσω να το καταφέρει.

Ο κύριος Γρηγορίου είναι πολύ καλός άνθρωπος, με έχει βοηθήσει πολύ. Όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά κι εκτός αυτού. Μιλά μαζί μου όλες τις ημέρες, μου λέει τι θέλω να κάνω μέσα στο γήπεδο

Η δύναμη είναι η έδρα μας. Αλλά κι εκτός έδρας πρέπει να είμαστε δυνατοί. Το παραδέχομαι ότι στο γήπεδό μας, είμαστε λίγο καλύτεροι"

Τουράμ στο Sport24.gr: "Υπήρχαν μέρες που δεν είχα να φάω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Παραναένσε. Μετά συνέχισε στο Νόβο Αμβούργκο, στη Σαπεκοένσε, στην Μπαΐα μέχρι να έρθει στην Ευρώπη και την Κύπρο. Πάντα στη Λεμεσό, αρχικά για τον Άρη κι έπειτα για την ΑΕΛ. Μεσολαβούσης μιας επιστροφής στην πατρίδα του για τη Μόντε Αζούλ. Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Ο Τουράμ περιγράφει στο Sport24.gr τη δύσκολη παιδική του ηλικία. Από τις ημέρες που δεν είχε να φάει, ούτε πριν ούτε μετά το ματς. Το λόγο που δε σταμάτησε. Το λόγο που επέμεινε, υπέμεινε και πίστεψε στο Θεό. Αυτό το λόγο για τον οποίον δικαιώθηκε, για τον οποίον οι γονείς του αισθάνονται υπερήφανοι.

"Η παιδική μου ηλικία ήταν δύσκολη. Πήγα σχολείο μέχρι τα 18 μου, παίζοντας παράλληλα ποδόσφαιρο. Μετά ο ατζέντης μου με πήγε για μερικά τεστ στη Σάντα Καταρίνα. 'Άρεσα στην ομάδα και με κράτησε. Αλλά, μετά ξεκίνησαν τα πιο δύσκολα. Υπήρχαν ημέρες που δεν είχα να φάω, πριν τα ματς δεν είχε να φάω. Μερικές φορές ούτε μετά τα ματς. Υπήρχαν μέρες που το μοναδικό φαγητό ήταν ρύζι με κοτόπουλο. Δεν ήταν εύκολο.

Ποτέ δε σκέφτηκα να εγκαταλείψω. Όταν θέλεις κάτι, προχωράς. Πάντα ο πατέρας μου και η μητέρα μου, μου έλεγαν να επιμένω. Το ίδιο λέω εγώ στο παιδί μου. Συνεχίζω με αυτό. Οι γονείς μου είναι πολύ υπερήφανοι για εμένα, ξέρουν ότι η αρχή δεν ήταν εύκολη και είμαι πολύ χαρούμενος που ακολούθησα τις συμβουλές τους. Νομίζω ότι δεν ήταν τόσο τύχη, πιστεύω πιο πολύ στο Θεό. Αλλά και θέμα επιμονής και υπομονής".

Τουράμ στο Sport24.gr: "Υπήρχαν μέρες που δεν είχα να φάω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως κάθε Βραζιλιάνος, ένα όνειρο είχε από μικρός. Ο 25χρονος φορ υποδεικνύει τον Ρονάλντο το "Φαινόμενο" ως ίνδαλμα της παιδικής του ηλικίας, αξιολογεί το ελληνικό πρωτάθλημα και το φαβορί για τον τίτλο, όπως και τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή, ο οποίος του έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση:

"Το ίνδαλμά μου από μικρός ήταν ο Ρονάλντο. Όχι για εμένα μόνο, αλλά για όσους παίζουν στη θέση μου. Όλοι οι Βραζιλιάνοι ονειρευόμαστε να γίνουμε ποδοσφαιριστές.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό. Μοιάζει λίγο με αυτό της Κύπρου. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο δυνατή ομάδα αυτή τη στιγμή. Συνάντησα έναν συμπατριώτη μου στο ματς με τον Αστέρα, τον Ίγκορ, δεν τον ήξερα από πριν. Είναι ωραίο όταν δύο συμπατριώτες συναντώνται σε ξένο έδαφος.

Ένας που μου έχει κάνει καλή εντύπωση από τα άλλα ματς που έχω δει στην τηλεόραση είναι ο Λεοζίνιο, που παίζει στον Ηρακλή".

TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ