ΚΕΡΚΥΡΑ

Το σκεπτικό της απόφασης για την αποβολή της Κέρκυρας

Το σκεπτικό της απόφασης για την αποβολή της Κέρκυρας

Το Sport24.gr εξασφάλισε και σας παρουσιάζει τις 13 σελίδες της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό της Κέρκυρας.

Το Sport24.gr έχει στην κατοχή του και παρουσιάζει στους αναγνώστες του αποκλειστικά το σκεπτικό βάση στο οποίο η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ άλλαξε την έως τώρα απόφασης και υποβίβασε τελικά την Κέρκυρα δίνοντας δικαίωμα στην ελπίδα σε Λεβαδειακό και Απόλλωνα Σμύρνης για παραμονή στην Super League της νέας σεζόν.

Μέσα από 13 σελίδες στις οποίες αναλύεται όλο το σκεπτικό και είναι στην διάθεση σας γίνεται γνωστό γιατί η Επιτροπή Εφέσεων με 3-0 πήρε την απόφαση να υποβιβάσει τελικά την Κέρκυρα. Η Επιτροπή δεν αποφασίσει αν μένει ο Λεβαδειακός ή ανεβαίνει ο Απόλλων Αθηνών σε αντίθεση με ότι είχε γίνει στο παρελθόν στην περίπτωση Αστέρα Τρίπολης-Ηρακλή που οι αποφάσεις είχαν διατάξει την τοποθέτηση του Ηρακλή στην τελευταία θέση.

Τα κυριότερα σημεία είναι τρία:

Πρώτον η εισήγηση της ΕΕΑ για αποβολή από το πρωτάθλημα:

Η Επιτροπή Εφέσεων αδειάζει την πειθαρχική της super league που δεν έλαβε υπόψη της το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. «Κατά την κρίση της παρούσας επιτροπής η απόφαση της ΕΕΑ περί παραβάσεως των διατάξεων του άρθρου 69 του νόμου 23725/99 και η αξιολόγηση της βαρύτητας αυτή, είναι δεσμευτική για τα δικαιοδοτικά όργανα της οικείας διοργανώτριας αρχής με μόνη αρμοδιότητα αυτών να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κατά περίπτωση πειθαρχικές ποινές» τονίζεται στο σκεπτικό και συνεχίζει. «Η εκτίμηση περί δεσμευτικότητας επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η αρμοδιότητα της ΕΕΑ δεν περιορίζεται στην βεβαίωση της παράβασης αλλά και στην αξιολόγηση της βαρύτητας αυτής». Και καταλήγει… «Σε καμία από τις μνημονευόμενες ως ενδιαφέρουσες διατάξεις δεν γίνεται λόγος για επανέλεγχο της βεβαιώσεως της παραβάσεως και της αξιολογήσεως της βαρύτητας αυτή η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα σημειωνόταν».

Δεύτερον το ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στους Κουτσουρή και Λιμπάντζη για την εικονική μεταβίβαση των μετοχών με το σκεπτικό να αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Στην προκειμένη περίπτωση, κατατέθηκε στην Επιτροπή η από 7.5.2015 Προσφυγή-Καταγγελία της "ΠΑΕ Εργοτέλης Γ.Σ". με την οποία καταγγέλθηκε ότι η δυνάμει του από 17.12.2013 ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβαση 650 μετοχών, αξίας 39.000 ευρώ, στον Α. Ίσσαρη, έγινε κατά τα φαινόμενα μόνο και είναι εικονική, στο πλαίσιο άλλης συμφωνίας που έχει συναφθεί ανάμεσα στον στον Χ. Κουτσουρή και τον Γ. Λιμπάντζη, κατά την οποία, ανεξαρτήτως των όποιων τυχόν φαινομενικών μεταβολών στα πρόσωπα των μετόχων, καθώς και αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, το μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω ΠΑΕ θα νήκει πάντοτε στους Χ. Κουτσούη και Γ. Λιμπάντζη ή σε οποιοδήποτε πρόσωπο αυτοί υποδείξουν, κατά ποσοστό 65% και 35% αντιστοίχως" διαλαμβάνοντας στη συνέχεια ότι αποδείχτηκε η βασιμότητα της ως είρηται αναφοράς της "ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ". Πράγματι αποδείχθηκε ότι η προαναφερόμενη μεταβίβαση των μετοχών που πραγματοποιήθηκε κατά την ως άνω ημερομηνία προς τον Α. Ίσσαρη, είναι εικονική, όπως αυτό προκύπτει αναμφίβολα από τη συνεκτίμηση όλων των ανωτέρω στοιχείων, αφού αληθής κύριος αυτών κατέστη ο Γ. Λιμπάντζης. Καταλυτικό στοιχείο στο σχηματικό αυτής της κρίσης υπήρξε βεβαίως το προσκομισθέν από την καταγγέλουσα από 7.12.2013 ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο καταρτίσθηκε μεταξύ των Χ. Κουτσουρή και Γ. Λιμπάντζη, στο οποίο καθαρά συνομολογείται, χωρίς καμία επιφύλαξη, ότι έγινε η μεταβίβαση μόνον κατά τα φαινόμενα, επιδιώκοντας να καλύψει τον αληθινό ιδιοκτήτη και μέτοχο Γ. Λιμπάντζη.

Τρίτον ότι ο Α. Ίσσαρης δεν κατέθεσε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, παρά το γεγονός ότι του ζητήθηκε, σχετικά με πληρωμές με το σκεπτικό να αναφέρει

"Ουδέν απολύτως στοιχείο -λ.χ. αποδεικτικά ανάληψης από τραπεζικούς λογαριασμούς-προσκομίσθηκε την Επιτροπή, παρότι ζητήθηκε, απ' το οποίο να αποδεικνύεται ότι οι καταθέσεις που φέρεται(υποχρεωτικά, αυτό αυτός εμφανιζόταν ως μέτοχος) να έκανε ο Ίσσαρης στο πλαίσιο αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Α.Ο. Κασσιόπη προέρχονταν από δικά του χρήματα".

Δείτε αποκλειστικά τις 13 σελίδες της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ

Κακώς απορρίφθηκε η παρέμβαση του Απόλλωνα

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Εφέσεων τονίζει μεταξύ άλλων ότι κακώς και μη νόμιμα απορρίφθηκε η πρόσθετη παρέμβαση του Απόλλωνα Σμύρνης από την πειθαρχική επιτροπή της Super League κάτι το οποίο διατηρεί μάλιστα τις ελπίδες της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" για άνοδο στην Super League.

Μάλιστα και στο Δ.Σ. της Τετάρτης η διοργανώτρια αρχή δεν θα πάρει ξεκάθαρη θέση και σε ότι έχει να κάνει με την επικύρωση της βαθμολογίας αναμένεται ναι μεν αυτή να επικυρωθεί και την θέση της Κέρκυρας να πάρει ο Λεβαδειακός σε πρώτη φάση ως η 14η ομάδα του περσινού πρωταθλήματος αλλά με την υποσημείωση ότι αν υπάρχουν νέες αποφάσεις από τα δικαστήρια τότε θα μπορούσε να αλλάξει η ομάδα που θα αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία.

TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ