ΚΕΡΚΥΡΑ

"Θύματα καταστάσεων άσχετων με το ποδόσφαιρο"

"Θύματα καταστάσεων άσχετων με το ποδόσφαιρο"
Παρασκευαΐδης INTIME SPORTS

Μετά τη διοίκηση της Κέρκυρας, και οι παίκτες της βγήκαν μπροστά για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την απόφαση για αποβολή. "Σεβασμό για τις πάνω από 25 οικογένειές μας" ανέφεραν και πρόσθεσαν: "Είμαστε εξιλαστήριο θύμα καταστάσεων άσχετων με το ποδόσφαιρο".

Αντίδραση και από τους ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας στην απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ να αποβάλει την ομάδα από τη Super League. Μέσω των αρχηγών, οι παίκτες της ομάδας του νησιού των Φαιάκων ανέφεραν πως είναι "εξιλαστήρια θύματα καταστάσεων άσχετων με το ποδόσφαιρο".

Εξέφρασαν παράλληλα τη βεβαιότητά τους πως η ομάδα θα δικαιωθεί και θα μείνει στην κατηγορία. Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους: "Eμείς, οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας, αναγκαζόμαστε να βιώνουμε εδώ και αρκετό καιρό μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση, με τις συνεχείς αλλαγές δεδομένων ως προς το θέμα της συμμετοχής της ομάδας μας στη Super League. Μια συμμετοχή που κατακτήθηκε πανάξια, με κόπο και ιδρώτα, εκεί που εμείς ξέρουμε να δίνουμε και να κερδίζουμε τους αγώνες μας: εντός του αγωνιστικού χώρου. Αυτό, ωστόσο, το κεκτημένο, εισπράττουμε ότι ορισμένοι δεν το σέβονται.

Ότι «παίζουν» αβίαστα με την καριέρα μας, την οικογένειά μας, τη δουλειά μας, την υπόστασή μας ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι. Βλέποντας μια Επιτροπή να αποφασίζει την αποβολή της Κέρκυρας, ελάχιστες μόλις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του Πρωταθλήματος της Super League, με όποιον κίνδυνο μπορεί να γεννά αυτό για εμάς. Το ξεκαθαρίζουμε ευθέως: όλοι μας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση και είμαστε πεπεισμένοι για την τελική δικαίωση της ομάδας μας, παρέα μας τον κόσμο του νησιού, που είμαστε βέβαιοι ότι στέκεται αλληλέγγυος σ’ αυτόν τον αγώνα. Και συνεχίζουμε κανονικά, με διάθεση, προσήλωση και απόλυτο επαγγελματισμό την προετοιμασία μας ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος της Super League στις 22-23 Αυγούστου.

Ενωμένοι, μια μεγάλη οικογένεια, μέλη μιας ομάδας καθαρής, συνεπούς στις υποχρεώσεις της, γνωστής στο πανελλήνιο για τη φιλοξενία και το φίλαθλο πνεύμα της. Μιας ομάδας που ουδέποτε έδωσε δικαιώματα, που έμαθε να απασχολεί μόνο με την αθλητική της προσπάθειά της, μιας ομάδας που παράλληλα προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες–πολύ παραπάνω από αθλητικές- στην τοπική κοινωνία, διαφημίζοντας το νησί και όλα τα Επτάνησα, ως η μοναδική ποδοσφαιρική τους εκπρόσωπος στο υψηλότερο επίπεδο.

Εμείς, οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας, δε ζητάμε χάρες. Μόνο το αυτονόητο: δικαιοσύνη και σεβασμό. Σεβασμό για τις πάνω από 25 οικογένειές μας, τα παιδιά μας, το ψωμί μας. Για τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή, που κάποια στιγμή πρέπει να πάψει να αποτελεί το απροστάτευτο εξιλαστήριο θύμα καταστάσεων άσχετων με το ποδόσφαιρο. Τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή, που ξέρει ότι οι αγώνες κερδίζονται, με το δικό του μόχθο, στο γήπεδο. Και πουθενά αλλού...

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της Κέρκυρας,

οι αρχηγοί,

ΤΑΣΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ".

Η αποστολή για Βέροια

Με μία απογευματινή προπόνηση, στο ΕΑΚΚ, συνεχίστηκε η προετοιμασία της Κέρκυρας το Σάββατο (8/8). Μέρος έλαβαν κανονικά οι... πάντες όλοι συμπεριλαμβανομένων των Παρασκευαϊδη, Ζορμπά, αλλά και του Αλέξανδρου Κόντου, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη μετά από ένα πρώτο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, έδωσαν εσωτερικό διπλό, ενώ αποχώρησαν υπό το θερμό χειροκρότημα των περίπου 50 φίλων της ομάδας, που έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες του σταδίου.

Κατόπιν, γνωστοποιήθηκε η 24μελής αποστολή, που την Κυριακή (9/9) θα αναχωρήσει για τη Βέροια (09.30 το πρωί), όπου το απόγευμα (19.30) θα δώσει τον τρίτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας της, με αντίπαλο την τοπική ομάδα (η αποστολή θα διανυκτερεύσει στην Ημαθία και θα επιστρέψει στο νησί τη Δευτέρα το μεσημέρι).

Εκτός έμεινε ο Αλέξανδρος Κόντος (προληπτικά και δεδομένων των προπονήσεων που έχει χάσει), καθώς και άπαντες οι «μικροί» (Τριαντάφυλλος, Ίσαρης, Γρηγοράκης, Γαρδικιώτης, Μπαμιόγλου). Αναλυτικά:

Κουτζαβασίλης, Σαμπανίδης, Ντιόγκο, Γκόμες, Ντουαλά, Καρντόζο, Ντιμιτρόφσκι, Μαρκόφσκι, Σόλιτς, Καϊκούτ, Βίλα, Βενέτης, Παρασκευαϊδης, Σιόντης, Κ. Μανωλάς, Μακρίδης, Μεντής, Γεωργακόπουλος, Κρητικός, Βλάχος, Καραγιαννίδης, Σ. Μανωλάς, Κωτάτης.

Υπέγραψε ο Σόλιτς

Ο Κροάτης μέσος Αλεξάνταρ Σόλιτς υπέγραψε το Σάββατο (8/8) το νέο του συμβόλαιο στην Κέρκυρα και είναι η τρίτη προσθήκη μετά τους Ντουαλά και Βίλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έπεσε η Κέρκυρα στην Football League

ΠΑΕ Κέρκυρα: "Θα κερδίσουμε τον πόλεμο"

Παίρνουν το σκεπτικό και πάνε Διαιτητικό

TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ