ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοντονής για Κέρκυρα: "Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να παρέμβει"

Κοντονής για Κέρκυρα: "Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να παρέμβει"
INTIME SPORTS

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, δέχθηκε στη ΓΓΑ ύστερα από αίτημά τους, εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Κέρκυρας, καθώς και της ΠΑΕ Κέρκυρας. Διαβάστε όσα συζητήθηκαν.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, είχαν εκπρόσωποι της ΠΑΕ Κέρκυρα και τοπικοί φορείς του νησιού με σκοπό να εξασφαλίσουν ότι θα τηρηθεί ισονομία πριν από την εκδίκαση της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την υπόθεση αποβολής των "Φαιάκων" από τη Super League.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι εξής:

1. Φωτεινή Βάκη- βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

2. Θόδωρος Γαλιατσάτος-Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

3. Κων/νος Νικολούζος-Δήμαρχος Κέρκυρας

4. Νικολέτα Πανδή- Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Κέρκυρας

5. Χρήστος Άνθης– Αντ/δρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κέρκυρας

6. Παντελής Αζαριάδης- Νομικός Σύμβουλος ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

7. Βασίλης Αργυρός – Μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

8. Φίλιππος Βερδούσης -Πρόεδρος Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας

9. Κων/νος Γκούσης– Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Ο κ. Κοντονής τόνισε στους παριστάμενους, σχετικά με όσα του ανέφεραν για την απόφαση των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων για τον υποβιβασμό της ΠΑΕ Κέρκυρας, πως τα θέματα αυτά άπτονται του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου και η τήρηση της νομιμότητας και της ισονομίας εξαντλείται στο να μην παρεμβαίνει η Κυβέρνηση καθοιονδήποτε τρόπο, είτε υπέρ, είτε κατά ενός σωματείου, στις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Κέρκυρας αλλά και των τοπικών φορέων, τόνισαν ότι δεν υιοθετούν σενάρια περί πολιτικής παρέμβασης, αναγνωρίζοντας πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα αλλά ούτε τέτοια πρόθεση εκ μέρους του κ. Κοντονή και της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση

Ο Θοδωρής Γαλιατσάτος, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας, υποστήριξε: "Η εφαρμογή της νομιμότητας δεν πείθει. Είμαστε εδώ για ν' ακουστεί η φωνή μας. Δεν σας ζητάμε να παρέμβετε ή να παρανομήσετε παίρνοντας κάποιο τηλέφωνο. Θέλουμε μόνο τη συμπαράστασή σας γιατί το Δικαστήριο θα το λάβει σοβαρά υπ' όψιν".

Η βουλευτής, Φωτεινή Βάκη, χαρακτήρισε σκληρή την απόφαση γιατί σύμφωνα με την ίδια οι μεγάλες ομάδες μένουν στο απυρόβλητο και τόνισε ότι πρέπει να επανεξεταστεί η υπόθεση. Όσο για τον Δήμαρχο Κέρκυρας, Κωνσταντίνο Νικολούζο, ισχυρίστηκε ότι "είναι μακριά από εμάς η πολωτική παρεμβάσων και υπόγειων διαδρομών", προσθέτοντας πως "είναι άδικο να τιμωρείται μια ομάδα που αγωνιστικά κέρδισε την παραμονή της".

Ο νομικός εκπρόσωπος, Παντελής Αζαριάδης, ανέφερε ότι "η Κέρκυρα ήταν το πιο εύκολο θύμα στη διαμάχη Πολιτείας-ποδοσφαίρου" και ότι "μπαράζ δημοσιευμάτων ότι ο Υπουργός είναι δυσαρεστημένος με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League επηρεάσε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων". Ήταν η στιγμή που Υφυπουργός διαφώνησε κάθετα διερωτώμενος προς τους παριστάμενους αν πιστεύει οποιοσδήποτε ότι η κρίση ενός αεροπαγίτη δικαστή μπορεί να επηρεαστεί από δημοσιεύματα.

Ο Βασίλης Αργυρός, μέλος του ΔΣ της Κέρκυρας, αυτό που ζήτησε ήταν να τηρηθεί ο νόμος, δίκαια και σωστά. Ο πιο επιθετικός ήταν ο Χρήστος Άνθης, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κέρκυρας, ο οποίος, επικαλούμενος διαρκώς την κοινή γνώμη, τόνισε ότι "ενδεχομένως και οι εν ενεργεία δικαστές να δέχονται πιέσεις", θέτοντας το ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο. "Δεν έχουμε τις δυνάμεις ομάδων του κέντρου ή της συμπρωτεύουσας. Δεν μπορούμε να βομβαρδίζουμε τον Τύπο. Οι δικαστές μπορεί να επηρεαστούν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Προσωπικά εμένα με προβληματίζει που το 2-1 της Πειθαρχικής Επιτροπής έγινε 0-3 στην Εφέσεων. Ακόμη και στο Γολγοθά σταυρώθηκαν τρεις, όχι ένας", υπονοώντας πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε με άλλα κριτήρια για τις υποθέσεις που εξέτασε.

Ο Σταύρος Κοντονής τον εγκάλεσε στην τάξη, συμβουλεύοντάς τον να μην γίνεται τυφλός οπαδός. Επεσήμανε ότι οι υποθέσεις για τις οποίες μιλάει (της ΑΕΚ με τον Μελισσανίδη και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός), είναι διαφορετικής φύσεως, τονίζοντας ότι η απόφαση για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό δεν έχει καθαρογραφεί. Ο Υπουργός, θέλοντας πάντως να ξεκαθαρίσει τη στάση του, τόνισε πολλάκις ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να παρέμβει είτε υπέρ είτε κατά, αφού θα είναι σαν επεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο.

Ούτως όμως θα σχολιάσει αποφάσεις όσο διάστημα κατέχει τη θέση του. "Δεν θα το επέτρεπα στον εαυτό μου", ανέφερε χαρακτηριστικά. Χρησιμοποίησε μάλιστα το παράδειγμα των διαταραγμένων σχέσεών του με την ΕΠΟ για να πείσει ότι δεν μπορεί να επηρεάζει τον πρόεδρο ή τους δικαστές. "Αν γίνουν παρεμβάσεις, να με καταγγείλουν δημόσια", επανέλαβε.

Συμφώνησε ότι είναι μια ακραία απόφαση, όπως πολλές, αλλά σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "και ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο γιατί αυτή ήταν η απόφαση του κράτους" και συμπλήρωσε ότι η ΠΑΕ Κέρκυρα για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, έχει συνομολογήσει στους κανόνες που έχει θεσπίσει η ΕΠΟ.

"Δεν υπερασπίζομαι την Επιτροπή Εφέσεων, αλλά να λέγεται ότι είχε συμφωνηθεί η απόφαση ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Δεν πιστεύω ότι ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ενήργησε με δόλιο τρόπο εις βάρος ενός αντιδίκου", ανέφερε ο Υφυπουργός.

Ο Περιφερειάρχης επενέβη και σημείωσε ότι "θέλουμε να είναι ξεκάθαρο πως στην κρίση των δικαστών θα ληφθούν όλα τα στοιχεία υπ' όψιν. Οφείλει το όργανο να τηρήσει την ισονομία και να μην λειτουργεί με βάση το κριτήριο της ήσσονος αντίστασης. Γιατί αν ήταν φερ' ειπείν ο Παναθηναϊκός στην ίδια θέση, δεν θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα". Μεταξύ σοβαρού και αστείου δε σημείωσε ότι "μόνο ο Κομπότης δικαιώνεται στο τέλος".

Από το νομικό εκπρόσωπο της Κέρκυρας τέθηκε θέμα διαδικασίας κατά την εξέταση της υπόθεσης από την ΕΕΑ, με τον Σταύρο Κοντονή να τονίζει πως καμία χάρη δεν κάνει η ΕΕΑ, αλλά αν παρατηρηθεί πρόβλημα δικονομικών κανόνων στη διαδικασία εκδίκασης, θα επιληφθεί.

TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ