ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδού το πόρισμα της ΕΕΑ για την Κέρκυρα

Ιδού το πόρισμα της ΕΕΑ για την Κέρκυρα

Διαβάστε στο Sport24.gr το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την μεταβίβαση των μετοχών της Κέρκυρας.

Το Sport24.gr έχει στα χέρια του την έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που απέστειλε στην Super League για την μεταβίβαση των μετοχών της Κέρκυρας, την οποία χαρακτηρίζει εικονική. Η ΕΕΑ πλέον έριξε το μπαλάκι στην διοργανώτρια αρχή για να πάρει την τελική απόφαση.

Σύμφωνα με το πόρισμα της EEA μάλιστα η μεταβίβαση των 650 μετοχών, αξίας 39.000, από τους Λιμπάντζη και Κουτσούρη στο νυν πρόεδρο της Κέρκυρας Α. Ίσσαρη είναι εικονική καθώς όπως αναφέρει το πόρισμα έγινε κατά τα φαινόμενα μόνο και στο πλαίσιο άλλης συμφωνίας που έχει συναφθεί μεταξύ Χ. Κουτσούρη και Γ. Λιμπάντζη και θα ανήκει πάντοτε στους δυο τους κατά 65% και 35% αντιστοίχως.

Υπάρχει εκτενής αναφορά στο ιδιωτικό συμφωνητικό που έχουν υπογράψει οι δυο πλευρές και από το οποίο φαίνεται ότι κύριος μέτοχος παραμένει ο Λιμπάντζης ο οποίος έχει αποχωρήσει εικονικά καθώς δεν μπορούσε να είναι στην μετοχική σύνθεση της Κέρκυρας λόγω της συμμετοχής του στην ΠΑΕ Κέρκυρα.

Μάλιστα στο πόρισμα σημειώνεται πως μετά την εξέταση όλων των στοιχείων προκύπτει ότι έχει συντελεστεί παραβίαση των διατάξεων του αθλητικού νόμου περί του προσώπου των μετόχων όπως έχει θεσμοθετηθεί για τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες.

Μάλιστα ενόψει των ανωτέρω στο πόρισμα αναφέρεται ότι η επιτροπή έχει ήδη ανακαλέσει την άδεια που είχε χορηγήσει στον Αθ. Ισσάρη για απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ και μάλιστα του επιβάλλει ως κύρωση την απαγόρευση άσκησης όλων των εξ αυτών δικαιωμάτων. Ενώ στην τελευταία παράγραφο τονίζει ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει συντρέχει η περίπτωση της παραγράφου 12 του άρθρου 69 του ν.2725/99 (υποβιβασμός) της Κέρκυρας.

Εν τω μεταξύ η Κέρκυρα κλήθηκε και σε απολογία από την Super League:

Η πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 23-07-2015 και ώρα 12.00 την ΠΑΕ AOK. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Α.Ο.Κ.: «Κατόπιν της έκθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που περιέχεται στο από 2-7-2015 Απόσπασμα Πρακτικού της Επιτροπής αυτής, καλείσθε προς απολογία ενώπιόν μας την 23-7-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00, σύμφωνα με τις διατάξεις του Παραρτήματος Α΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ και του άρθρου 69 του Ν. 2725/1999 όπως οι διατάξεις αυτές ισχύουν σήμερα».

Δείτε το πόρισμα:

Ιδού το πόρισμα της ΕΕΑ για την Κέρκυρα
Ιδού το πόρισμα της ΕΕΑ για την Κέρκυρα
Ιδού το πόρισμα της ΕΕΑ για την Κέρκυρα
Ιδού το πόρισμα της ΕΕΑ για την Κέρκυρα
Ιδού το πόρισμα της ΕΕΑ για την Κέρκυρα
TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ