ΚΕΡΚΥΡΑ

Γρηγορίου: "Δεν υπάρχουν φέτος χαμένα ματς"

Γρηγορίου: "Δεν υπάρχουν φέτος χαμένα ματς"
Γρηγορίου INTIME SPORTS

Ο προπονητής της Κέρκυρας, Μιχάλης Γρηγορίου, μίλησε στον "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1" για το ματς της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, αλλά και τη μάχη του τίτλου.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1" για το ματς της Δευτέρας της Κέρκυρας με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, αλλά και τη μάχη του τίτλου.

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό, ανέφερε: "Θα παλέψουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Φέτος δεν υπάρχει κανένα «χαμένο» ματς, γιατί δεν υπάρχει πολυτέλεια βαθμών. Είναι ένας διαρκής αγώνας και προσπαθούμε να παίρνουμε βαθμούς παντού, όπως κάναμε και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, αλλά σταθήκαμε άτυχοι. Γενικά, δεν υπάρχει παιχνίδι που μπορείς να πεις ότι είναι χαμένο. Έχουμε δει άλλωστε, ότι η ψαλίδα έχει κλείσει και βλέπουμε ότι όλα τα ματς είναι ανοιχτά και εφόσον μας δοθεί η ευκαιρία κόντρα στον Παναθηναϊκό να πάρουμε κάτι, γιατί όχι".

Για την διαφορά με τους "μεγάλους": "Τα παιχνίδια κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, αποτελούν μεγάλο κίνητρο εξ’ αρχής, για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές των μικρομεσαίων ομάδων, γιατί θέλουν κόντρα σε ισχυρές ομάδες να δείχνουν καλή εικόνα. Ξεκινάμε από εκεί, αλλά προσωπικά πιστεύω πως βασικός λόγος για το κλείσιμο της ψαλίδας είναι ότι στις μεγάλες ομάδες υπήρξε κόπωση από την συμμετοχή τους στην Ευρώπη. Τα ταξίδια και το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να δώσουν περισσότερα παιχνίδια από τις υπόλοιπες ομάδες έπαιξε ρόλο. Αυτή την κούραση την βλέπουμε και εμείς τώρα, που αναγκαστήκαμε να παίξουμε εμβόλιμη αγωνιστική. Εκείνη την περίοδο λοιπόν, βρήκαν την ευκαιρία κάποιες ομάδες και «χτύπησαν» αυτά τα ματς".

Για την εικόνα της Κέρκυρας: "Από την εικόνα της ομάδας μου είμαι παραπάνω ικανοποιημένος απ’ ότι θα ήθελα, αλλά από την βαθμολογική συγκομιδή δεν είμαι. Είχαμε αρκετές ατυχίες και θα μπορούσαμε κάλλιστα, να είχαμε πέντε με έξι βαθμούς περισσότερους από αυτούς που έχουμε. Ήμασταν όμως άτυχοι σε κάποια ματς, όπως στην Ξάνθη που αφήσαμε δυο βαθμούς, όπως όπως και με τον Ατρόμητο, αλλά και με την Καλλονή θα μπορούσαμε επίσης να είχαμε πάρει την ισοπαλία κτλ. Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα μας είναι καλή. Προσπαθούμε στα περισσότερα ματς να παίξουμε ποδόσφαιρο. Έχουμε μια άλλη φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε και αυτό γίνεται μέχρι τώρα και είναι δυο ή τρία ματς μόνο, που δεν είμαστε καλοί".

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: "Από εδώ και στο εξής θα βγει η προετοιμασία που έκανε η κάθε ομάδα. Είναι ένα βασικό κομμάτι για ολόκληρη τη χρονιά. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό και το βάθος στο ρόστερ. Εμείς με τις κινήσεις που θα κάνουμε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα προσπαθήσουμε να το διευρύνουμε. Είναι ήδη πολύ καλό, αλλά θα το βελτιώσουμε περισσότερο με τις μεταγραφές. Βεβαίως θα παίξει ρόλο και η τύχη, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για εμάς και θα μπορέσουμε να μείνουμε στην κατηγορία, καθώς αυτός είναι μεγάλος μας στόχος σε μια χρονιά που υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Παράλληλα, όπως προανέφερα θέλουμε να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο. Είναι άλλωστε η φιλοσοφία μου αυτή και ακόμα και πέρυσι στην Β’ Εθνική, υπήρχαν ματς που μπορούσαμε να τα πάρουμε με αντιποδόσφαιρο, αλλά δεν το κάναμε ποτέ. Δεν μου αρέσει αυτό, γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο και προσπαθώ και εγώ με τη σειρά μου να βάλω ένα λιθαράκι να κάνουμε καλύτερο το πρωτάθλημα και να σεβαστούμε τα λεφτά που δίνει ο κόσμος, για να δει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, είτε από τις εξέδρες, είτε από την τηλεόραση".

Για τον κόσμο και την ενίσχυση της ομάδας: "Ο κόσμος της Κέρκυρας, αγώνα με αγώνα, στηρίζει και εμπιστεύεται όλο και περισσότερο την ομάδα. Είναι μια καινούργια ομάδα. Πέρυσι, εκτός από την άνοδο, είχαμε ως στόχο να γεμίσουμε το γήπεδο και το καταφέραμε στο τέλος του περιόδου και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι, θα τα καταφέρουμε και φέτος. Όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις, θέλουμε αρκετές για τον Ιανουάριο, γιατί κάποια παιδιά θα αποχωρήσουν. Θα έρθουν κάποια άλλα και ευελπιστώ με αυτούς που θα μείνουν, να δημιουργήσουν ένα καλό κράμα και τη νέα σεζόν, αν έχουμε μείνει με τη βοήθεια του θεού στην κατηγορία, να κάνουμε ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις".

Για τη μάχη του τίτλου: "Είχα ξαναπεί πως για μένα η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι και το παιχνίδι με την Ξάνθη, ήταν ο ΠΑΟΚ. Για μένα εξακολουθεί να είναι ακόμα επειδή βρίσκεται στα ψηλά της βαθμολογίας. Όμως από εδώ και πέρα, με τον Ολυμπιακό να μην έχει το Τσάμπιονς Λίγκ, αλλά και τον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ να μην έχουν καθόλου ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, προβλέπω μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος. Δεν μπορώ να προβλέψω κάτι και αν θα έδινα ένα μικρό προβάδισμα, θα το έδινα στον Ολυμπιακό, λόγω εμπειρίας στα πρωταθλήματα. Επαναλαμβάνω όμως πως και ο ΠΑΟΚ είναι έκπληξη, ενώ και ο Παναθηναϊκός δείχνει ομάδα, με μέλλον, αλλά και παρών. Μακάρι να παραμείνει έντονος ο ανταγωνισμός μέχρι το τέλος, γιατί αυτό θα κάνει πολύ καλό στο πρωτάθλημα. Βεβαίως σε αυτή την πορεία, όλες οι ομάδες θα κάνουν και την «κοιλιά τους», όπως ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή ή και ο Ολυμπιακός λίγο νωρίτερα, αλλά και ο Παναθηναϊκός που έχασε στην Ξάνθη. Ο χρόνος θα δείξει βεβαίως, αν αυτές οι κρίσεις είναι προσωρινές ή αν θα έχουν διάρκεια και θα βγάλουν εκτός στόχων κάποιες ομάδες".

TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ