ΗΡΑΚΛΗΣ

Χρόνια πολλά Ηρακλή!

Χρόνια πολλά Ηρακλή!

Ενα από τα ιστορικότερα αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα, ο Ηρακλής συμπληρώνει σήμερα (29 Νοεμβρίου) 107 χρόνια ζωής. Απολαύστε ένα υπέροχο βίντεο με αφορμή τα γενέθλια του "γηραιού".

Ο Γ.Σ. Ηρακλής είναι ένα από τα αρχαιότερα εν ενεργεία αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1908 στην, ακόμα υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία, Θεσσαλονίκη και αποτελεί τον αρχαιότερο αθλητικό σύλλογο της πόλης. Έχει πολλές επιτυχίες σε όλα τα τμήματά του που τον καθιστούν έναν από τους σημαντικότερους ελληνικούς αθλητικούς συλλόγους.

Έχει κατακτήσει συνολικά 59 ομαδικούς τίτλους σε Πανελλήνιο επίπεδο, σε όλα τα αθλήματα που διατηρεί. Τα χρώματά του (μπλε και άσπρο) τα δανείστηκε από την κυανόλευκη ελληνική σημαία για να δηλώσει την εθνικότητα των μελών του, στην σκλαβωμένη τότε πόλη.

Ο Ηρακλής κατάγεται από τον "Όμιλο Φιλομούσων", μουσικού και φιλολογικού σωματείου που ιδρύθηκε το 1899. Από το 1902 μέλη του ομίλου αποφασίζουν να εντάξουν τον αθλητισμό στον όμιλο τους και, σε συνεννόηση με την Ελληνική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, παραχωρήθηκε στους αθλητές του ομίλου το γυμναστήριο της ελληνικής κοινότητας, ώστε να μπορούν να αθλούνται. Την ίδια περίπου εποχή ομάδα νέων αθλούνταν σε ένα ιδιωτικό γυμναστήριο στην περιοχή του Συντριβανίου, πίσω από την οδό Εθνικής Αμύνης.

Δημιουργήθηκαν τμήματα ποδοσφαίρου, κολύμβησης και ποδηλασίας. Από την αρχή όμως ο σύλλογος άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά λύθηκαν με την συνένωση του ομίλου με την ομάδα "Ολυμπία" που σχημάτισαν το 1908 τον Μακεδονικό Γυμναστικό Σύλλογο "Ο Ηρακλής" που μετά από πιέσεις του καθεστώτος των Νεοτούρκων μετονομάστηκε σε Οθωμανικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης "Ο Ηρακλής".

Σήμερα (29/11), ο σύλλογος έχει τα γενέθλιά του, μια ημέρα μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού με 1-0 στο Καυτανζόγλειο για την 12η αγωνιστική της Super League. Απολαύστε ένα υπέροχο βίντεο που δημιουργήθηκε για τον "γηραιό" και την πολύ σημαντική για τον ίδιο ημέρα.

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ