ΗΡΑΚΛΗΣ

Χουάντερσον: "Ονειρεύομαι πάντα τις ψηλές θέσεις"

Χουάντερσον: "Ονειρεύομαι πάντα τις ψηλές θέσεις"
INTIME SPORTS

Ο γκολκίπερ του Ηρακλή, Χουάντερσον Ντα Σίλβα, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του "Γηραιού" και έβαλε ψηλά τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν.

Ο βασικός γκολκίπερ του Ηρακλή την περσινή σεζόν, Χουάντερσον Ντα Σίλβα, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του "Γηραιού" όπου αναφέρθηκε στο όνειρο του που ήταν από την πρώτη στιγμή που πήγε στην Θεσσαλονίκη η επιστροφή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Βραζιλάνος μίλησε για τον συναγωνισμό που θα υπάρχει κάτω από τα γκολπόστ, έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη κάνοντας λόγο ακόμα και για Europa League και τόνισε ότι "Αγαπάει" τους οπαδούς της ομάδας.

-Χουάν, βρίσκεσαι στην 4χρονιά με την ομάδα, κι επιτέλους θα αγωνιστείς στην Superleague. Ήταν ένα όνειρο που το ήθελες, που το κυνηγούσες.
«Τον πρώτο χρόνο που ήρθα στον Ηρακλή, είχα πει ότι θα πάω με την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Και όντως, ο Ηρακλής επέστρεψε στην πρώτη εθνική και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος για όλο το επιτελείο της περσινής σεζόν. Η επάνοδος της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια, είναι καλό και για τη Θεσσαλονίκη, αφού θα έχουμε περισσότερα ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ».

-Η περσινή σεζόν ήταν κυριολεκτικά μία «ονειρική χρονιά» για την ομάδα. Θα συνεχιστεί αυτό και φέτος;
«Έτσι πιστεύω, ότι και αυτή τη χρονιά θα συμβεί το ίδιο. Ωστόσο, τα πράγματα στη Superleague είναι πολύ διαφορετικά, έχει περισσότερα ντέρμπι. Όμως εμείς είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, δεμένη από πέρσι, καθώς δεν αλλάξαμε τον «κορμό» και εύχομαι ότι αυτή η χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη για τον Ηρακλή».

-Φέτος, ο συναγωνισμός κάτω απ’ τα δοκάρια θα είναι ακόμη μεγαλύτερος, αφού εκτός από σένα, θα υπάρχουν ο Πέρνις και ο Γιαννίκογλου. Πόσο σε επηρεάζει όλο αυτό;
«Για μένα είναι πολύ καλό αυτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ο ένας μαθαίνει πολλά πράγματα απ’ τον άλλον κι αυτό είναι κατ’ επέκταση καλό για την ομάδα».

-Στην οικογένειά σου υπάρχει παράδοση στο να βγάζει γκολκίπερ, μάλιστα ο πατέρας σου είναι και προπονητής τερματοφυλάκων στην Εθνική Βραζιλίας. Σε βοήθησε αυτό ώστε να γίνεις εσύ ένας καλός τερματοφύλακας;
«Ναι, σίγουρα. Ο πατέρας μου, μου έδωσε τα πρώτα βήματα, αποτέλεσε τη βάση για μένα για να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Τώρα, που πέρασαν τα χρόνια, λέω πρώτα «ευχαριστώ τον Θεό και μετά τον πατέρα μου, που έγινα τερματοφύλακας», και πραγματικά είμαι περήφανος για εκείνον».

-Όσον αφορά τα δύο πρώτα φιλικά με τα Γιάννενα και τον Παναιτωλικό, έμεινες ικανοποιημένος με την απόδοση της ομάδας;
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο ματς με τον ΠΑΣ, αλλά και στο ματς με τον Παναιτωλικό όπου χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Αυτό που μας δυσκόλεψε σ’ αυτό το παιχνίδι, ήταν ο βαρύς και κακός αγωνιστικός χώρος (λόγω βροχής), αφού εμείς είμαστε ομάδα που θέλουμε να έχουμε καλή κατοχή της μπάλας, να έχουμε καλό πάσινγκ γκέιμ, πράγματα που δεν έγιναν σε μεγάλο βαθμό, εξαιτίας του κακού γηπέδου».

-Θα δούμε έναν Ηρακλή όπως και πέρσι, όσον αφορά τη φιλοσοφία του παιχνιδιού;
«Επειδή είναι πολύ νωρίς ακόμη, λόγω της προετοιμασίας, είναι δύσκολο να πω τον τρόπο που θα αγωνιζόμαστε φέτος, αλλά ευελπιστώ ότι θα είμαστε καλύτεροι».

-Διανύεις τον 4χρόνο στη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή. Με δεδομένο ότι θα μείνεις για άλλα 2 χρόνια, αφού ανανέωσες τη συνεργασία σου με την ομάδα, θα κλείσεις και την καριέρα σου εδώ;
«Είμαι ευτυχισμένος που παίζω στον Ηρακλή, έχω εξαιρετικές σχέσεις με όλους όσοι εργάζονται στην ομάδα, με τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο. Και να ξέρετε ότι όταν υπάρχουν τέτοιες ιδανικές συνθήκες για έναν παίκτη, τότε τον βοηθούν για να αποδίδει ακόμη καλύτερα».

-Ο Ηρακλής θεωρείται μία νεανική ομάδα, με τους περισσότερους παίκτες να είναι κάτω των 25 ετών. Από την άλλη, υπάρχεις εσύ αλλά και άλλοι συμπαίκτες σου, μεγαλύτεροι ηλικιακά, που διαθέτετε εμπειρία. Θεωρείς ότι στην ομάδα θα υπάρξει η απαραίτητα χημεία, για να πετύχει τους στόχους της;
«Βεβαίως, είναι το πιο σημαντικό να μπορείς να κάνεις το σωστό «πάντρεμα», με τους νέους και τους παλιούς. Πιστεύω πως οι νέοι έχουν να μάθουν πολλά από εμάς τους παλιούς, αλλά και εμείς, παίρνουμε πολλά καλά στοιχεία από τα νέα παιδιά, όπως τη δίψα και τον ενθουσιασμό τους».

-Χουάν, μίλησέ μας για τη σχέση που έχεις αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με τους οπαδούς της ομάδας.
«Για να είμαι ειλικρινής, «τους ΑΓΑΠΩ» τους φιλάθλους του Ηρακλή. Το πόσο παθιάζονται για την ομάδα, τη δύναμη που της δίνουν, όταν τους παρακολουθώ στην κερκίδα να τραγουδούν χωρίς σταματημό, νιώθω πραγματικά ότι παίζουμε με 12 παίκτες. Είναι πολύ σημαντική η στήριξή τους, είναι φανταστικοί οι οπαδοί μας».

-Έχεις χαρακτηριστεί και «πεναλτάκιας», αφού έχεις κατορθώσει να σώσεις την εστία της ομάδας αρκετές φορές από εκτελέσεις πέναλτι. Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να έρχεσαι αντιμέτωπος με τον παίκτη που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «εσχάτη των ποινών»;
«Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το πέναλτι είναι θέμα τύχης, όμως εγώ έχω διαφορετική άποψη. Το πέναλτι είναι κυρίως θέμα προπόνησης και για τον γκολκίπερ και για τον εκτελεστή. Μάλιστα, όταν έχουμε χρόνο, μου εκτελούν πέναλτι ο Περόνε, ο Ρομάνο, ο Πουρτουλίδης, ο Τσιλιανίδης».

-Ποιοί είναι οι προσωπικοί σου στόχοι, αλλά και της ομάδας για την σεζόν που έρχεται; Όταν ανανέωσες το συμβόλαιό σου, μίλησες ότι θες το πρωτάθλημα. Το πιστεύεις;
«Παίζω σε έναν μεγάλο σύλλογο κι έτσι, πρέπει να ονειρεύομαι πάντα τις υψηλές θέσεις. Δε λέω, είναι αρκετά δύσκολο, εμείς όμως πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε. Υπάρχει και το Κύπελλο, όπου φτάσαμε στα ημιτελικά πέρσι, αλλά φυσικά, υπάρχουν και οι θέσεις που οδηγούν στο EUROPA LEAGUE».

-Ποιά η σχέση σου με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, τον Φώτη Γκιζέλη;
«Θα δουλέψω για 4χρόνο με τον Φώτη, έχω πολύ καλή σχέση μαζί του. Κάθε φορά που αγωνίζομαι, κάνω κι ένα βήμα παραπάνω, γι’ αυτό θέλω να του πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και νοιάζεται τόσο πολύ για μας τους τερματοφύλακες».

-Ποιόν τερματοφύλακα θεωρείς τον κορυφαίο του κόσμου, αυτή την περίοδο;
«Αναμφίβολα ο Μάνουελ Νόιερ της Μπάγερν Μονάχου. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σε πολύ μεγάλη φόρμα, αλλά κι εγώ δεν πάω πίσω (γέλια). Επίσης, μου αρέσουν ο Κουρτουά και ο Μπράβο».

Χουάντερσον: "Ονειρεύομαι πάντα τις ψηλές θέσεις"
INTIME SPORTS

Μπουκουβάλας: "Να παίξουμε καλά και να έχουμε επιτυχίες"

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Ηρακλή παραχώρησε και ο δεύτερος αρχηγός της ομάδας Μιχάλης Μπουκουβάλας ο οποίος έκανε έναν απολογισμό της δουλειάς στην προετοιμασία, αναφέρθηκε στις μεταγραφές που έγιναν, στους στόχους του Ηρακλή αλλά και στην συμπαράσταση του κόσμου του "Γηραιού".

Το σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε:

"Ο δεύτερος αρχηγός του Ηρακλή κι ένας από τους πλέον βασικούς στυλοβάτες τη σεζόν που έφυγε, ο Μιχάλης Μπουκουβάλας, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που τέλειωσε, μίλησε για την προετοιμασία και τα φιλικά, τους στόχους της ομάδας αλλά και τη στήριξη του κόσμου.

-Μιχάλη, δεύτερη συνεχόμενη προετοιμασία εδώ στο Καρπενήσι με τον Ηρακλή. Πώς τα περνάτε και η αίσθησή σου για τη σεζόν που έρχεται;
«Δόξα τω Θεώ, δεύτερη χρονιά εδώ στο Καρπενήσι με τον Ηρακλή. Βρισκόμαστε στο τελείωμα της προετοιμασίας, όλα πήγαν καλά, όσον αφορά την υγεία μας, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, εκτός από τον Ηλία Καλφούντζο που υπεβλήθη σε επέμβαση γιατί αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα. Το σύνολο δούλεψε πάρα πολύ καλά, η ομάδα βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και δείξαμε αρκετά καλή εικόνα και στα φιλικά που παίξαμε μέχρι τώρα».

-Τι στοιχεία να περιμένουμε από τον φετινό Ηρακλή; Τα ίδια με πέρσι, ή διαφορετικά;
«Εντάξει, είναι μία πολύ διαφορετική κατηγορία. Το ευτύχημα είναι ότι έμεινε όλος ο βασικός «κορμός» της ομάδας και εμπλουτίστηκε και με 7 αξιόλογες προσθήκες. Ο ανταγωνισμός θα κάνει πολύ καλό στην ομάδα και όλοι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν βελτίωση. Για νέα στοιχεία δε μπορούμε να μιλήσουμε γιατί είναι ακόμα πολύ νωρίς. Αυτό που ευελπιστούμε είναι να είμαστε στο κατάλληλο επιθυμητό επίπεδο με την έναρξη του πρωταθλήματος».

-Πρόσφατα ανανέωσες το συμβόλαιό σου με τον Ηρακλή για τα επόμενα 3 χρόνια. Ποιοί είναι οι στόχοι σου με την ομάδα και μέχρι πού φτάνουν τα όνειρά σου; Ακόμη και στην κατάκτηση ενός τίτλου;
«Ήταν κάτι που το ήθελαν και οι 2 πλευρές, γι’ αυτό και έγινε. Εγώ το ήθελα πάρα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια αυτού του μεγάλου συλλόγου. Από εκεί και πέρα για τα όνειρα, δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει να μιλάει για το μέλλον, αλλά προτιμώ να ζω το «σήμερα», όσο πιο έντονα μπορώ. Οπότε, τώρα βρισκόμαστε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας για να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος. Στη συνέχεια θα έχουμε όλο το χρόνο για να πούμε και τα υπόλοιπα».

-Μιχάλη, ως επιστέγασμα των προσπαθειών σου όλα αυτά τα χρόνια, θα ήταν η κλήση σου στην Εθνική ομάδα;
«Όντως είναι ένα όνειρο για μένα. Πιστεύω πως κάθε αθλητής που ξεκινάει το ποδόσφαιρο επαγγελματικά, περνάει κι αυτό το ενδεχόμενο απ’ το μυαλό του. Κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση. Και τώρα δουλεύω σκληρά ώστε να βελτιώνομαι καθημερινά. Αυτός είναι ο αυτοσκοπός. Για το κεφάλαιο Εθνική ομάδα, δεν είμαι εγώ αρμόδιος, ότι καλό είναι να έρθει, καλοδεχούμενο».

-Πέρσι, αντιμετωπίσατε σε 8 παιχνίδια Κυπέλλου, ομάδες της Superleague. Τώρα, παίξατε σε 2 φιλικά, με τα Γιάννενα και τον Παναιτωλικό, δύο δυνατά τεστ. Έχετε δείξει πως δεν φοβάστε τίποτα. Να περιμένουμε έναν εξίσου ανταγωνιστικό Ηρακλή φέτος, σε διαφορετική κατηγορία; «Στόχος μας είναι αυτός. Όπως έχω πει και σε προηγούμενη συνέντευξη, δεν έχουν θεσπιστεί ακόμα οι στόχοι στην ομάδα μας. Αυτό θα το κάνει η Διοίκηση και ο προπονητής μας. Παρ’ όλα αυτά, εμείς αντιλαμβανόμαστε τη φιλοσοφία του προπονητή μας, που είναι «γεννημένος νικητής», και αυτό προσπαθεί να περάσει σε όλους μας. Εμείς δεν έχουμε, παρά να τον δικαιώσουμε, να προσπαθούμε να κερδίζουμε τον κάθε αντίπαλο, να παίζουμε καλά και να έχουμε επιτυχίες».

-Πώς είναι η συνεργασία σου με τους νέους σου συμπαίκτες; Έχουν αρχίσει να αφομοιώνουν τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας;
«Παρά το γεγονός ότι στα φιλικά δε βγαίνουν και τόσο ασφαλή συμπεράσματα, ήδη φαίνεται πως τα νέα παιδιά εγκλιματίστηκαν πολύ γρήγορα στην ομάδα».

-Για τον κόσμο που σας στήριξε πέρσι πάρα πολύ, ποιό θα ήταν το μήνυμά σου ενόψει της νέας περιόδου;
«Ο κόσμος μας πέρσι, εντός και εκτός έδρας, έδωσε «βροντερό παρών», μας βοήθησε πάρα πολύ και μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση. Ελπίζουμε να έχει τον ίδιο ενθουσιασμό με μας τη φετινή περίοδο, που είναι μία ξεχωριστή χρονιά για τον Ηρακλή, καθώς μετά από 4 χρόνια επέστρεψε στη φυσική του θέση. Έτσι λοιπόν, τους χρειαζόμαστε δίπλα μας, για να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

-Μιχάλη, εκτός από τη νοοτροπία νικητή που λες ότι έχετε όλοι σας, παίκτες και προπονητής, είδαμε πέρσι ότι παίζατε όμορφο ποδόσφαιρο, με κατοχή μπάλας, με ωραίους συνδυασμούς, με πάσινγκ γκέιμ, με σωστό πλάνο. Μπορείτε και φέτος, με πολύ πιο ισχυρούς αντιπάλους, να καταφέρετε τα ίδια πράγματα;
«Πιστεύω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει το πώς αγωνιζόμαστε εμείς, παρά το πώς προσπαθούν οι αντίπαλοί μας να μας αντιμετωπίσουν. Όταν εμείς είμαστε καλά και επιβάλλουμε το ρυθμό μας και όταν είμαστε πραγματικός ΗΡΑΚΛΗΣ, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν».

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ