ΗΡΑΚΛΗΣ

Χουάντερσον: "Ήμουν σίγουρος ότι θα πιάσω το πέναλτι"

Χουάντερσον: "Ήμουν σίγουρος ότι θα πιάσω το πέναλτι"
Χουάντερσον 01 INTIME SPORTS

Ο Σίλβα Χουάντερσον ήταν ο φύλακας άγγελος της εστίας του Ηρακλή στη νίκη επί του Ατρόμητου με 2-0 με αποκορύφωμα την απόκρουση του πέναλτι και μιλώντας στο Sport24.gr στάθηκε στην έμπνευσή του και επί προσωπικού για το διάστημα της απουσίας του ενώ αποκάλυψε το θέλω του να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.

Ο Ντιέγκο Ρομάνο με τα δύο του γκολ ήταν ο σκόρερ του Ηρακλή στη νίκη με 2-0 επί του Ατρόμητου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο αλλά ο Σίλβα Χουάντερσον αποτέλεσε τον φύλακα άγγελο της εστίας του με αποκορύφωμα την φάση του πέναλτι όπου απέκρουσε την εκτέλεση του Λε Ταλέκ. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας μίλησε στο Sport24.gr για την έμπνευσή του, την επιστροφή του, την φετινή πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης και επί προσωπικού για την πίστη του στον Θεό και στον Ιησού αλλά και το θέλω του να βγάλει ελληνικό διαβατήριο.

Ο Χουάντερσον στην φάση του 56΄ διάβασε την σκέψη του Γάλλου επιτελικού μέσου της ομάδας του Περιστερίου κρατώντας το 1-0 που είχε διαμορφώσει από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Ρομάνο και δέκα λεπτά αργότερα "κλείδωσε" το τρίποντο για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου. Το πρώτο στην φετινή χρονιά στο Καυτανζόγλειο Στάδιο μετά από τρεις απόπειρες που συνδυάστηκαν με δύο ήττες από Πανιώνιο και Λεβαδειακό και μία ισοπαλία στο τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μία νίκη που για τον Ηρακλή ήρθε μετά την πρεμιέρα στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague στην Μυτιλήνη με το 0-1 επί της ΑΕΛ Καλλονής. Σε ένα ακόμη παιχνίδι όπου ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας ήταν και πάλι βασικός.

Οι δύο ήττες και μάλιστα εντός έδρας που ακολούθησαν της ιδανικής πρεμιέρας του "Γηραιού" οδήγησαν τον Χουάντερσον για πέντε συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος στον πάγκο και στην θέση του με φανέλα βασικού τον Ντούσαν Πέρνις. Η βαριά ήττα όμως από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 5-1 οδήγησαν τον Παπαδόπουλο να επαναφέρει τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα και εκείνος ως επαγγελματίας που έχει αποδείξει πως είναι στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και στην Ελλάδα φρόντισε να είναι έτοιμος και να τον δικαιώσει. Τόσο με την εμφάνισή του στο 1-1 στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες όσο και σε αυτό του πρωταθλήματος που ακολούθησε με τον Ατρόμητο που συνέβαλε στη νίκη με 2-0. Στην φάση του πέναλτι εξάλλου απέδειξε για ακόμη μία φορά την αξία του και δικαιολόγησε το παρατσούκλι του. Αυτό είναι "wall" που θα πει "τοίχος".

Ο Χουάντερσον δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του και δη στην παρουσία του στον Ηρακλή που λέει όχι σε εκτελεστή πέναλτι και όποτε το κάνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ωφεληθεί. Το έχει κάνει άλλες δύο και μάλιστα και τις δύο με τον Νίκο Παπαδόπουλο στην άκρη του πάγκου. Η πρώτη την προπέρσινη αγωνιστική περίοδο 2013-2014 όταν στο 93΄ κράτησε το 1-1 στο ΕΑΚ του Βόλου κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου για τα play offs της Football League αποκρούοντας το πέναλτι που εκτέλεσε ο Κριστομπάλ και την περσινή υπέγραψε την πρόκριση επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Μάλιστα αφού είχε ευστοχήσει σε πέναλτι κάνοντας το 2-2 στην διαδικασία απέκρουσε το τελευταίο των "κυανέρυθρων" που είχε εκτελέσει ο Κόρμπος.

"Δεν υπήρχε πέναλτι"

Πλέον επόμενο θύμα του Χουάντερσον να ορθώσει το "τοίχο" του ήταν ο Λε Ταλέκ με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να τόνισε στο Sport24.gr: "Μπορεί να μην ήξερα πως ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου εκτελούσε τα πέναλτι αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα το πιάσω", για να γυρίσει για λίγα λεπτά τον χρόνο πίσω στην φάση της ανατροπής του Γάλλου από το μαρκάρισμα του Αριστοτέλη Καρασαλίδη όντας κατηγορηματικός. "Θα ήθελα ωστόσο να πω και όχι επειδή απέκρουσα το πέναλτι ότι θεωρώ πως δεν υπήρχε πέναλτι και να εξηγήσω το γιατί. Γιατί θεωρώ ότι ότι ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου δεν κοντρολάρει την μπάλα και μετά βρίσκοντας πάνω στον Καρασαλίδη πέφτει στο χορτάρι".

Για την σιγουριά του ότι θα απέκρουε το πέναλτι του Λε Ταλέκ ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας του Ηρακλή τόνισε: "Είναι δύσκολο να το εξηγήσω αλλά ήμουν σε πολύ καλή ψυχολογία. Νιώθω ότι διάβασα την σκέψη του και έπεσα στην σωστή πλευρά βοηθώντας την ομάδα μου να κρατήσουμε το 1-0 και να φθάσουμε στη νίκη που τόσο πολύ την θέλαμε και την χρειαζόμασταν εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος".

Χουάντερσον: "Ήμουν σίγουρος ότι θα πιάσω το πέναλτι"
Χουάντερσον 02 INTIME SPORTS

"Σέβομαι την απόφαση του προπονητή"

Η σημαντική απόκρουση του Χουάντερσον ήρθε στην επιστροφή του στην βασική ενδεκάδα του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Superleague μετά από πέντε παιχνίδια όπου ήταν στον πάγκο. Κάτι που ωστόσο έδειξε να τον πεισμώνει παρά την στεναχώρια του όπως ισχύει για κάθε ποδοσφαιριστή που δεν αγωνίζεται. "Δεν ήταν και το πιο εύκολο για μένα να βρίσκομαι στον πάγκο σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ήταν μία απόφαση του προπονητή που την σέβομαι απόλυτα. Κάτι που έχω αποδείξει στα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στον Ηρακλή και έχω αγωνιστεί σε περισσότερα από 100 παιχνίδια. Σε όλο αυτό το διάστημα φρόντισα να δουλέψω σκληρά ώστε να είμαι έτοιμος όταν ο κόουτς θα μου έδινε και πάλι φανέλα βασικού. Όπως και έγινε πρώτα στο παιχνίδι Κυπέλλου στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ και με διατήρησε και σε ένα σημαντικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα όπως ήταν αυτό με τον Ατρόμητο στο Καυτανζόγλειο. Με μένα να είμαι χαρούμενος που συνέβαλα στο να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες που τόσο πολύ το είχε ανάγκη σε αυτό το χρονικό σημείο".

"Η ομάδα διαθέτει χαρακτήρα"

Η επιστροφή του Χουάντερσον σε θέση βασικού τερματοφύλακα από τον Νίκο Παπαδόπουλο, του βασικού της περσινής πορείας στην Football League για την άνοδο στην Superleague και επιστροφή της ομάδας σε αυτήν, ήρθε μετά την βαριά ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 5-1. "Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για την ομάδα που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Παρόλα αυτά το σημαντικό είναι ότι η ομάδα μας απέδειξε ότι βγήκε πιο δυνατή και έδειξε ότι διαθέτει χαρακτήρα. Κάτι που έχει να κάνει με την βοήθεια του προπονητή μας και των συνεργατών του αλλά και του προέδρου όπως φυσικά και το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια".

Ανάλογη και η εξήγηση που έδωσε για το γεγονός ότι ο Ηρακλής χρειάστηκε να περάσουν περισσότερο από δύο μήνες για να επιστρέψει στις νίκες. "Πολλές φορές είναι δύσκολο να εξηγήσεις το ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού. Το σημαντικό για μας σε αυτό το χρονικό σημείο είναι ότι επιστρέψαμε στις νίκες σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι όπως ήταν αυτό με τον Ατρόμητο στην έδρα μας και μπροστά στους φιλάθλους μας. Σημαντικό και γιατί είχαμε ανάγκη τη νίκη και από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς αλλά και για να δώσουμε την χαρά που περίμεναν οι φίλαθλοί μας. Μία νίκη που την περίμεναν τόσο πολύ και τους καταλαβαίνω και τελικά ήρθε. Ήταν μία νίκη που έπρεπε να γίνει όπως θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην έδρα μας όπως στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα".

Για το πως βλέπει την φετινή χρονιά του Ηρακλή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ο Χουάντερσον σχολίασε: "Πιστεύω στην ομάδα μας και θεωρώ πως θα έχουμε μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα ενώ θα δώσουμε και τον καλύτερό μας εαυτό και στο Κύπελλο για να φθάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Όπως και πέρσι που φθάσαμε στα ημιτελικά. Ένα βήμα δηλαδή πριν από τον τελικό που θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το Κύπελλο". Κι όσο για την πορεία στο πρωτάθλημα και αν είναι εφικτή η παρουσία του Ηρακλή στα φετινά play offs της Superleague σημείωσε: "Είναι κάτι που θα μπορώ να το πω με μεγαλύτερη σιγουριά μετά από 6-7 αγωνιστικές".

"Πιστεύω στον Θεό και στον Ιησού"

Επί προσωπικού ο Χουάντερσον για το αν στην φάση του πέναλτι του Λε Ταλέκ μέτρησε το παρατσούκλι του "wall", που θα πει "τοίχος", και δεν παραβιάστηκε η εστία του αφού χαμογέλασε τόνισε: "Είναι ένα παρατσούκλι που με ακολουθεί από τότε που έπαιζα στην Βραζιλία και έγινε ακόμη περισσότερο γνωστό στην παρουσία μου στον Ηρακλή και ειδικότερα την περσινή χρονιά που πανηγυρίσαμε την άνοδό μας στην Superleague. Τον στόχο που είχα πει από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα ότι θα γίνει πράξη και έγινε με την ομάδα να επιστρέφει εκεί που ανήκει. Για την φάση του πέναλτι θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό και τον Ιησού όπου πιστεύω και που είναι μαζί μου σε όλη μου την ζωή. Όπως και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν ψυχολογικά πριν από την εκτέλεσή του".

Χουάντερσον: "Ήμουν σίγουρος ότι θα πιάσω το πέναλτι"
Χουάντερσον 03 INTIME SPORTS

"Φίλαθλος του Ηρακλή και γιος της Θεσσαλονίκης"

Κι όσο τέλος για το πως αισθάνεται διανύοντας την τέταρτη ποδοσφαιρική του χρονιά ο Χουάντερσον κατέληξε χωρίς να διστάσει: "Στην τέταρτη χρονιά μου στον Ηρακλή έχω δεθεί με την ομάδα, τους ανθρώπους του και τους φιλάθλους της. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το καλοκαίρι είχα υπογράψει νέο συμβόλαιο για δύο και όχι για έναν χρόνο. Ακόμη νιώθω φίλαθλος του Ηρακλή αλλά και γιος της Θεσσαλονίκης που είναι η πόλη μου τα τέσσερα αυτά χρόνια. Μάλιστα μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, και ένας σημαντικός λόγος είναι ότι γεννήθηκε εδώ στην Θεσσαλονίκη και το πρώτο μου παιδί η κόρη μου το καλοκαίρι. Για αυτό και δεν θα έλεγα όχι αν υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσω την ελληνική υπηκοότητα και να βγάλω ελληνικό διαβατήριο. Θα δούμε".

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ