ΗΡΑΚΛΗΣ

Στάμου: "Δεν είναι εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή"

Στάμου: "Δεν είναι εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Στάμου ετοιμάζεται για την επανεμφάνιση του στο ματς με την Βέροια και μίλησε για το παιχνίδι του Ηρακλή με την ομάδα της Ημαθίας, την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που αναβλήθηκε και τα επεισόδια στα γήπεδα.

Ένας παίκτης γέννημα-θρέμα του Ηρακλή, ο Δημήτρης Στάμου, ετοιμάζεται για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους και μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για τον κυριακάτικο αγώνα με τη Βέροια στο Καυτανζόγλειο, την αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό και τα επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα.

-Δημήτρη, έφτασε η ώρα της μεγάλης επιστροφής;
"Ναι, μετά από 1,5 μήνα που έλειψα εξαιτίας του τραυματισμού μου, επιστρέφω, κι αυτό που ελπίζω είναι να είμαι καλά για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα μου".

-Με δεδομένο ότι κάθε παίκτης θέλει να παίζει, εσύ πώς αισθανόσουν όλο αυτό το διάστημα της αποχής σου απ’ τα γήπεδα; Σαν «θηρίο στο κλουβί»;
"Επειδή το έζησα και πέρσι αυτό, είναι πολύ δύσκολο να είσαι μακριά απ’ τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας σου. Να αναγκάζεσαι να παρακολουθείς τις προσπάθειες των συμπαικτών σου είτε απ’ την κερκίδα, είτε απ’ την τηλεόραση. Αυτό που εύχομαι είναι να έχουμε όλοι την υγεία μας και να συμμετέχουμε κανονικά στους αγώνες και τις προπονήσεις του Ηρακλή".

-Τώρα αισθάνεσαι έτοιμος; Νιώθεις καλύτερα;
"Ναι. Δούλεψα πολύ σκληρά και εντατικά για να επανέλθω όσο το δυνατόν καλύτερα, διότι ήταν αρκετά μεγάλη η απουσία μου. Πιστεύω να βρίσκομαι σε καλό επίπεδο".

-Θεωρείς, με βάση και τις απουσίες που έχει ο Ηρακλής στο κέντρο της άμυνας, ότι μπορείς να διεκδικήσεις ακόμη και θέση βασικού στον αγώνα με τη Βέροια;
"Εντάξει, εγώ δεν μπορώ να το κρίνω αυτό. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δίνω το 100% των δυνάμεών μου στις προπονήσεις και από εκεί και πέρα ο μόνος αρμόδιος που θα κρίνει αν είμαι σε θέση να ξεκινήσω στο αρχικό σχήμα, είναι ο προπονητής μου".

-Όσον αφορά τον αγώνα με τη Βέροια, τι στοιχεία πρέπει να παρουσιάσει ο Ηρακλής, πώς πρέπει να αγωνιστεί ώστε να πάρει τη νίκη και τους βαθμούς, που είναι και το βασικό ζητούμενο;
"Νομίζω πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το 90λεπτο, γιατί τέτοια ματς κρίνονται στο γκολ. Όποιος είναι απόλυτα προσηλωμένος στο στόχο και πατάει καλύτερα στο γήπεδο θα πάρει και το παιχνίδι. Αν και πιστεύω ότι όλα εξαρτώνται από τη δική μας απόδοση".

-Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 3 φορές φέτος, 2 για το Κύπελλο και 1 για το Πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι υπάρχουν «μυστικά» ή γνωρίζονται καλά μεταξύ τους;
"Ξέρουμε αρκετά καλά τη Βέροια, αφού τη βρήκαμε μπροστά μας άλλες 3 φορές. Αυτό το παιχνίδι, δε θα έχει και πολλές διαφορές με τα προηγούμενα και θα κριθεί στο γκολ".

-Δημήτρη, η ομάδα μας δεν αγωνίστηκε την Κυριακή με τον Ολυμπιακό, καθώς το ματς αναβλήθηκε. Και είναι από τα παιχνίδια που «φτιάχνουν» τόσο εσάς τους αθλητές, όσο και τον κόσμο. Έτσι δεν είναι;
"Σίγουρα, εμείς οι παίκτες θέλουμε να παίζουμε κάθε Κυριακή, τα έκτροπα που γίνονται σε πολλά γήπεδα θα πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι σωστή εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή. Εύχομαι τα πάντα να αλλάξουν και το μόνο που θα μας ενδιαφέρει θα είναι καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι, και όχι το τι γίνεται στις κερκίδες".

-Το μήνυμα που στέλνεις στον κόσμο της ομάδας; Τους περιμένεις να είναι στο πλευρό σας;
"Θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να τους κάνουμε χαρούμενους. Και βέβαια τους περιμένουμε να είναι κοντά μας και σ’ αυτό το παιχνίδι, όπως άλλωστε κάνουν πάντα. Μακάρι να παίξουμε καλά, να κερδίσουμε και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι"!

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ