ΗΡΑΚΛΗΣ

Σαραμαντάς: "Και την ψυχή μας στο γήπεδο"

Σαραμαντάς: "Και την ψυχή μας στο γήπεδο"

Ο Γιώργος Σαραμαντάς μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας του Ηρακλή, τις απαιτήσεις της Super League και τους στόχους του "Γηραιού" ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Γιώργος Σαραμαντάς, ο αριστερός μπακ του Ηρακλή, ο οποίος ήλθε το περσινό καλοκαίρι από τον Πανηλειακό, καθιερώθηκε με το "καλημέρα" στον "Γηραιό", κερδίζοντας επάξια μία θέση στην ενδεκάδα, μίλησε για όλους και για όλα στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Αναλυτικά

- Γιώργο, μία πρώτη εκτίμηση για την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας εδώ στο Καρπενήσι.

"Μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς, συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία μας με εντατικές προπονήσεις, για να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται".

- Η ομάδα είναι πιο έτοιμη, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό σημείο;

"Το γεγονός ότι παρέμεινε ο βασικός κορμός, κάνει την ομάδα πιο δεμένη, ο ένας ξέρει τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου και σιγά-σιγά, προσπαθούμε να εντάξουμε και τους νέους παίκτες στη νοοτροπία και το κλίμα της ομάδας".

- Ξεκινάει ένα άλλο πρωτάθλημα, αυτό της Super League, που σαφώς είναι πολύ πιο διαφορετικό από τη Football League. Πόσο έτοιμοι είστε για να το διαχειριστείτε όλο αυτό;

"Σίγουρα είναι ένα άλλο πρωτάθλημα, με μεγαλύτερες απαιτήσεις, όμως εμείς θα το προσπαθήσουμε για να πετύχουμε, όπως άλλωστε κάναμε και πέρσι. Θα δουλέψουμε, αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά και με την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο, θα αποδείξουμε τι αξίζουμε πραγματικά".

- Στην ομάδα έχουν έρθει 7 νέα αποκτήματα, που κλήθηκαν για να δώσουν το κάτι παραπάνω. Πώς θα χαρακτήριζες τη μέχρι τώρα συνεργασία με τους πιο "παλιούς";

"Η συνεργασία με τα νέα παιδιά είναι άψογη, γιατί πέρα από καλοί παίκτες, είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες όλοι τους. Θεωρώ πως θα δώσουν μεγάλη δύναμη στην ομάδα, και δικαίως επελέγησαν από τον προπονητή και τους διοικούντες, οπότε πιστεύω ότι θα φτιάξουμε και πάλι ένα πολύ δυνατό και ομοιογενές σύνολο".

- Βασικό κομμάτι της περσινής επιτυχημένης πορείας, ήταν τα καλά αποδυτήρια, κάτι που έβγαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Φαντάζομαι, το κρατήσατε και φέτος, έτσι δεν είναι;

"Ναι, και βέβαια το κρατάμε, έχουμε πολύ καλή διάθεση μέσα στα αποδυτήρια, ο ένας βοηθάει αλλά και «πειράζει» τον άλλον και φτιάχνουμε ένα πολύ ωραίο κράμα, το οποίο και βγάζουμε και μέσα στο γήπεδο".

- Γνωρίζουμε πως είσαι το "πειραχτήρι" της ομάδας, συνεχίζεις να λες ανέκδοτα;

"Είναι κάτι που ξεκίνησε πέρσι, και είδαμε πως είχε μεγάλη επιτυχία εκ του αποτελέσματος (γέλια). Άρα, μία πετυχημένη συνταγή, δεν την αλλάζεις. Γι’ αυτό, θα συνεχίσω να το κάνω και αυτή τη χρονιά".

- Γιώργο, φέτος στη δική σου θέση, αποκτήθηκε ο Καρλίτος, ένας έμπειρος παίκτης, διεθνής, με πολλές παραστάσεις και συμμετοχές ακόμη και στο CHAMPIONSLEAGUE. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

"Νιώθω πως μπορώ να δω και να μάθω πολλά πράγματα απ’ αυτόν τον παίκτη και να βελτιωθώ, άλλωστε ο συναγωνισμός μέσα σε μία ομάδα είναι πολύ καλός, οπότε κι εγώ πρέπει να «υπερβάλλω εαυτόν» για ν’ αποδείξω ότι υπάρχω κι εγώ".

- Ποιό παιχνίδι κράτησες περισσότερο από πέρσι;

"Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο, να ξέρετε όμως πως το καθένα απ’ αυτά, είχε τη δική του «γλύκα»".

- Αφήσατε κάτι στη "μέση", και εννοούμε στο Κύπελλο, όπου η ομάδα έφτασε μία ανάσα από τον τελικό.

"Το όνειρό μας ήταν να πάμε στον τελικό, οριακά δεν το καταφέραμε. Φυσικά, και φέτος το Κύπελλο, θα είναι στόχος της ομάδας".

- Τι Ηρακλή θα δούμε φέτος; Μία ομάδα που θα παίζει στρωτό ποδόσφαιρο, θα έχει την κατοχή της μπάλας, θα αλλάξουν κάποια στοιχεία;

"Αυτά είναι τα στοιχεία μας, το πρέσινγκ, η κατοχή της μπάλας και αυτά θα τα διατηρήσουμε και φέτος".

- Εσύ ήρθες πέρσι απ’ τον Πύργο, μαζί με άλλους 17 νέους συμπαίκτες και με την αξία σας κατορθώσατε να κάνετε ένα μεγάλο άλμα. Πώς νιώθεις γι’ αυτό, αλλά και πόσο διαχειρίσιμη είναι όλη αυτή η επιτυχία;

"Είναι καλό που μας αναγνωρίζει ο κόσμος, νιώθουμε ότι καταφέραμε κάποια πράγματα. Όντως ήρθαμε απ’ το «πουθενά», δουλέψαμε σκληρά, κουραστήκαμε, πιεστήκαμε, αλλά η αναγνωρισιμότητα απ’ τον κόσμο, μας δίνει ψυχολογική ώθηση και μας κάνει χαρούμενους".

- Αισθάνεσαι μία δικαίωση, καθώς στα 23 σου χρόνια, θα αγωνιστείς για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη κατηγορία;

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί ένα από τα όνειρά μου θα πραγματοποιηθεί. Εύχομαι όλοι να έχουμε υγεία, γιατί είναι το πιο σημαντικό στις μέρες μας".

- "Κολλητός" σου, λόγω καταγωγής, είναι ο Άγγελος Χαντί;

"Με όλους έχω καλή σχέση, εντάξει, με τον Άγγελο γνωριζόμαστε από παιδιά, είμαστε πολύ καλοί φίλοι, κάνουμε και παρέα στον Πύργο".

-Γιώργο, λίγα λόγια για τον κόσμο του Ηρακλή, που δεν αφήνει την ομάδα ποτέ μόνη.

"Ο κόσμος μας στήριξε πέρσι πάρα πολύ, ήταν εκπληκτικός, ήταν «παρών» σε όλους τους αγώνες, αποτέλεσε τον 12 παίκτη μας και έχει κι εκείνος μεγάλο μερίδιο για την άνοδο της ομάδας. Ευελπιστώ ότι φέτος, θα δούμε ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, λόγω και της Superleague, και θα κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά, να δίνουν τον παλμό".

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ