ΗΡΑΚΛΗΣ

Πουρτουλίδης: "Πρώτος στόχος να είμαστε καλύτεροι από πέρσι"

Πουρτουλίδης: "Πρώτος στόχος να είμαστε καλύτεροι από πέρσι"
INTIME SPORTS

Ο αρχηγός του Ηρακλή, Νίκος Πορτουλίδης, κρατάει χαμηλά την μπάλα ενόψει της νέας σεζόν και τονίζει ότι το όπλο του "Γηραιού' θα είναι η ομοιογένεια της ομάδας, ο ενθουσιασμός και το κίνητρο κάθε ποδοσφαιριστή.

Ως αρχηγός οδήγησε τον Ηρακλή στην Super League και τώρα θέλει να δει την ομάδα να σταθεροποιείται στην μεγάλη κατηγορία και να αποδείξει ότι κακώς έλειπε ο Ηρακλής τόσα χρόνια από την μεγάλη κατηγορία. Ο λόγος για τον αρχηγό της ομάδας του "Γηραιού" τον Νίκο Πορτουλίδη ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Ηρακλή στο Καρπενήσι.

Ο άσος του συλλόγου της Θεσσαλονίκης στάθηκε και στο όπλο του φετινού Ηρακλή, μίλησε για την δική του παρουσία και την ανανέωση του συμβολαίου του, την βοήθεια του κόσμου αλλά και την μίξη των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων με τους ποδοσφαιριστές του "Γηραιού".

Το σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε:

"Ο αρχηγός της ομάδας μας, Νίκος Πουρτουλίδης, λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, έκανε τον απολογισμό, μιλώντας για την πορεία της ομάδας, τους στόχους της ενόψει της νέας σεζόν, τα νέα αποκτήματα, τον κόσμο, την ανανέωση του συμβολαίου του και πολλά άλλα, σε μία εξομολόγηση εφ’ όλης της ύλης.

-Νίκο, πέρσι ηγήθηκες της ομάδας στη FootballLeague, είσαι έτοιμος να κάνεις το ίδιο και φέτος στη Superleague;
«Αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα να βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα και σ’ αυτή τη θέση (του αρχηγού), αν και το θέμα ηγεσίας στην ομάδα, εμείς το έχουμε κάνει πιο ευρύ, είμαστε μία παρέα και προσπαθούμε να λύνουμε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται, να είμαστε πάντα δίπλα στους συμπαίκτες μας οι οποίοι μας επέλεξαν, και το πλέον σημαντικό είναι να είμαστε ομάδα εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου. Όλα τότε γίνονται πιο εύκολα».

-Τι σημαίνει να είσαι αρχηγός του Ηρακλή;
«Δεν το’ χω σκεφτεί, το θεωρώ κάτι πολύ απλό. Πιστεύω πως αρχηγός σημαίνει να είσαι υπηρέτης των συμπαικτών σου για οτιδήποτε χρειαστούν, για οποιοδήποτε θέμα δημιουργηθεί και θα πρέπει τόσο εγώ, όσο και τα άλλα έμπειρα παιδιά να δίνουμε το καλό παράδειγμα, να οδηγούμε τους νεότερους στο σωστό δρόμο, πάνω απ’ όλα να κρατάμε μία ταπεινότητα, γιατί πιστεύω θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά».

-Σε πόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας περιμένεις το νέο πρωτάθλημα; Θεωρείς ότι ο Ηρακλής θα είναι «απρόβλεπτος» για τους αντιπάλους του;
«Σίγουρα δε μας γνωρίζουν, θα τεστάρουμε κι εμείς τις δυνάμεις μας γιατί πρόκειται για ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, αλλά έχω την εντύπωση ότι λόγω και της περσινής χρονιάς, οι ομάδες θα είναι λιγάκι υποψιασμένες, διότι ο Ηρακλής έχει όνομα και ιδιαίτερη βαρύτητα. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, να έχουμε «χαμηλά τη μπάλα», να κάνουμε υπομονή. Ο Ηρακλής ουσιαστικά ξαναγεννιέται και θα πρέπει σιγά-σιγά να βάζουμε τις βάσεις , μικρά-μικρά κομμάτια για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

-Ποιά θα είναι τα όπλα του φετινού Ηρακλή;
«Το μεγάλο μας όπλο είναι η ομοιογένεια που υπάρχει στην ομάδα, ο μεγάλος ενθουσιασμός, το κίνητρο που έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής για ν’ αποδείξει ότι κακώς ο Ηρακλής έλειπε τόσα χρόνια απ’ τα μεγάλα σαλόνια. Πρέπει όλη η οικογένεια του Ηρακλή να δώσει απαντήσεις, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε σκληρά, δεν θα μας χαριστεί τίποτα και αν ξεφύγουμε απ’ αυτό το δρόμο θα έχουμε προβλήματα και δυσκολίες».

-Για τη δική σου παρουσία στην κορυφαία κατηγορία, είναι κάτι που το ήθελες, που το περίμενες πολύ;
«Η αλήθεια είναι πως τα προηγούμενα χρόνια έψαχνα τον τρόπο, τα τελευταία όμως χρόνια έχω σαν κύριο μέλημα να προσφέρω σε όποια ομάδα κι αν αγωνίζομαι και είμαι πολύ χαρούμενος που το κατάφερα με τον Ηρακλή. Από την άλλη, δεν το βλέπω σαν κάτι το ιδιαίτερο, για μένα το ποδόσφαιρο είναι παντού το ίδιο, την ίδια προσπάθεια που έκανα θα συνεχίσω να κάνω, και θα κοιτάζω να απολαμβάνω την κάθε στιγμή, αφού η Β’ Εθνική τόσα χρόνια ήταν μεγάλο σχολείο».

-Την σεζόν που έφυγε, την απόλαυσες πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά;
«Ναι, βέβαια. Ακόμα και οι γονείς μου, έλεγαν ότι όποτε με έβλεπαν ήμουν με το χαμόγελο στα χείλη, με θετική ενέργεια, χαρούμενος που η ομάδα πηγαίνει καλά. Όντως, απόλαυσα την περσινή σεζόν μέχρι την τελευταία μέρα».

-Ήσουν από τους τελευταίους που ανανέωσες το συμβόλαιό σου. Ήταν θέμα συγκυριών ή μήπως υπήρχε κάποια διαφορά και σκέφτηκες να αναζητήσεις αλλού την τύχη σου;
«Αυτό που ήθελα να διαπιστώσω, είναι ότι είμαι σημαντικός για την ομάδα και να εκτιμηθεί η προσπάθειά μου. Το οικονομικό είναι δευτερεύον για μένα. Έβαλα τα πράγματα κάτω, σκέφτηκα πολύ και είδα ότι έχω πολύ μεγάλη αγάπη γι’ αυτή την ομάδα, για τον κόσμο, για τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά της, μου δείχνουν εκτίμηση κι εμπιστοσύνη κι αυτό με βοηθάει να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό. Από την άλλη, χάρηκα ιδιαίτερα που έβλεπα πως όλα τα παιδιά που βοήθησαν πέρσι, ανανέωναν με την ομάδα, κι έτσι τηρήθηκε η υπόσχεση της διοίκησης και του προπονητή ότι ο βασικός κορμός θα έμενε στην ομάδα».

-Τι σημαίνει για σένα η εκτίμηση που τρέφει ο κόσμος προς το πρόσωπό σου;
«Είναι κάτι που δεν το επιδίωξα και πραγματικά με εκπλήσσει. Δε νομίζω ότι έχω κάνει κάτι το ιδιαίτερο, πιστεύω ότι έχω προσφέρει ότι οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Η αλήθεια είναι ότι έχω δεθεί με την ομάδα και δεν το κρύβω. Το απολαμβάνω και όταν είμαστε στην πόλη και από διάφορα μηνύματα που παίρνω. Πιο πολύ όμως απολαμβάνω που ο κόσμος τρέφει εκτίμηση για την ομάδα και για όλα τα παιδιά και τα στηρίζουν».

-Μπορείς, ως αρχηγός που είσαι, να βάλεις έναν στόχο για τη νέα χρονιά;
«Κατ’ αρχάς, θέλουμε να είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Τώρα το πού θα φτάσουμε, δεν το ξέρουμε, γιατί δε γνωρίζουμε σε τι επίπεδο θα είναι η κατηγορία. Σκοπός είναι αφού έμεινε ο κορμός και ήρθαν και αρκετοί καλοί παίκτες, να παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερη εικόνα εντός αγωνιστικού χώρου. Με τον ενθουσιασμό που έχουμε και τη βοήθεια του κόσμου μας, θα δούμε πολύ καλά πράγματα από τον Ηρακλή. Πρέπει όμως να είμαστε πάντα ταπεινοί, γιατί πλέον μας ξέρουν, και πολλοί θα θέλουν να μας χτυπήσουν».

-Θα βρείτε εύκολα «χημεία» με τους νέους ποδοσφαιριστές;
«Δουλειά δικιά μας είναι να βάλουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο κλίμα τα νέα παιδιά, να καταλάβουν τι ζητάει ο προπονητής, να βρεθούμε μεταξύ μας, γι’ αυτό ήρθαμε στην προετοιμασία. Ήδη τα νέα παιδιά έχουν καταλάβει ότι αυτή η ομάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, θέλει δεν θέλει. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αν ψάχνεις για κάτι άλλο, υπάρχουν κι άλλες ομάδες».

-Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην ομάδα, καθώς βλέπουμε ότι σε κάθε θέση υπάρχουν αρκετοί παίκτες;
«Νομίζω πως ο προπονητής θα έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για το ποιούς θα επιλέγει. Εγώ διακρίνω ότι υπάρχει ποιότητα, υπάρχει ανταγωνισμός, δύσκολα ξεχωρίζει κάποιος. Είναι καλό για την ομάδα μας να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, γιατί ο καθένας από μας καθημερινά βελτιώνεται και μαθαίνει από τον άλλον».

-Είσαι ο «μεγάλος αδερφός» για τους πιτσιρικάδες;
«Πραγματικά, αγαπώ πολύ τα νέα παιδιά, προσπαθώ ότι μπορώ, ότι περνάει απ’ το χέρι μου να τους τα δίνω για να προοδεύσουν. Το ταλέντο υπάρχει, όμως πρέπει να δουλεύουν σκληρά, και να παίρνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, γιατί αυτοί θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας τα επόμενα χρόνια».

-Το μέλλον σου είναι άμεσα συνυφασμένο μ’ αυτό του Ηρακλή;
«Ναι, απ’ ότι δείχνει, με καλύπτουν οι στόχοι της ομάδας, με καλύπτει ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έχει, γιατί εγώ παίζω πάντα για τη νίκη. Η ομάδα αυτή βγάζει ένα πάθος και θέλω πολύ να είμαι μέλος της και στο μέλλον».

-Αυτό που έγινε πέρσι με την Καρδίτσα, αλλά και μέσα στην Ξάνθη για το Κύπελλο, όπου οι οπαδοί τραγουδούσαν μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, είναι για σένα «ποδοσφαιρική κουλτούρα»;
«Για μένα αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το’ χουν ξεχάσει αυτό το πράγμα στη χώρα μας, αλλά οι οπαδοί του Ηρακλή το προσφέρουν απλόχερα. Αγαπούν την ομάδα κι εκτιμούν την προσπάθεια που κάνουμε, έχουν ποδοσφαιρική παιδεία. Ωστόσο, χρειάζεται κι υπομονή, δε μπορεί μία ομάδα να είναι πάντα στα καλύτερά της».

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ