ΗΡΑΚΛΗΣ

Παπαδόπουλος: "Θα έχουμε το ίδιο καλή εικόνα με πέρυσι"

Παπαδόπουλος: "Θα έχουμε το ίδιο καλή εικόνα με πέρυσι"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του "Γηραιού" μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για το "χτίσιμο" ενόψει Super League, την ενίσχυση της ομάδας, την φιλοσοφία και τους στόχους του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο τεχνικός του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου με το πέρας της προετοιμασίας. Ο νεαρός προπονητής αναφέρθηκε κυριολεκτικά σε όλα εντός και εκτός της ομάδας ενώ μίλησε και για πράγματα που αφορούν τον ίδιο προσωπικά.

Ο Παπαδόπουλός αναφέρθηκε στην φιλοσοφία της ομάδας, στις μεταγραφές που έγιναν, στο ρόστερ που έχει στην διάθεση του, στους στόχους που έχει θέσει η ομάδα ενόψει της επιστροφής της Super League και σε ότι έχει να κάνει με το σύλλογο.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του νεαρού προπονητή:

"Ο «αρχιτέκτονας» του Ηρακλή, ο «πρωτομάστορας» της περσινής επιτυχίας, ο άνθρωπος που κατόρθωσε να φέρει την ομάδα μας και πάλι στα μεγάλα σαλόνια, στην κατηγορία που ανήκει πραγματικά, ο προπονητής, Νίκος Παπαδόπουλος, άνοιξε την καρδιά του και μίλησε χωρίς περιστροφές για όλους και για όλα. «Αποκαλυπτικός» και «χειμαρρώδης», ο κόουτς του Ηρακλή, αναφέρθηκε στην περσινή πορεία, τους στόχους της φετινής χρονιάς, την ανανέωση του συμβολαίου του που κέρδισε «με το σπαθί του», την αναγνώριση του κόσμου, τους συνεργάτες του και πολλά άλλα.

-Σε πείραξε που έφυγε ο Παύλος Μυροφορίδης:
" Ήταν ένας συνεργάτης που βοήθησε από το πόστο του την ομάδα και εμένα, από εκεί και πέρα είναι θέμα του προέδρου και του Παύλου που δεν έμεινε στην ομάδα. Ο προπονητής δεν μπορεί να αποφασίζει γι’ αυτά τα θέματα. Εγώ είχα μια καλή συνεργασία και εκεί σταματάω. Είναι θέμα του προέδρου και του Παύλου".

-Για τα δικαστήρια;
"Με στενοχωρεί γιατί δεν είναι ωραίο να ακούγεται να είναι στα δικαστήρια ο τεχνικός διευθυντής με την ομάδα, αλλά εγώ είμαι προπονητής, είναι θέμα δικό τους".

-Πέρσι πολλά νέα πρόσωπα, πολλούς παίκτες δεν τους ήξερες ως μεταγραφές, φέτος τους γνωρίζεις, μπολιάζονται και οι νέοι. Αισθάνεσαι πιο καλά;
"Είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να δουλεύει με παιδιά που έχει συνεργαστεί, να καταλαβαίνουν τον προπονητή και εγώ να καταλαβαίνω τους παίκτες. Ξέρω τους χαρακτήρες, την ψυχολογία τους και είναι πιο εύκολο για μένα να περάσω πράγματα στην ομάδα. Επίσης είναι σημαντικό που τα παιδιά κάθισαν μόνο τρεις βδομάδες και παρ’ όλο που ήταν μικρό το διάστημα δούλεψαν και ήρθαν πιο έτοιμοι. Είναι ευλογία να συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά. Διαλέξαμε παίκτες που ταιριάζουν και στο στυλ και στην φιλοσοφία".

-Νιώθεις να έχεις σε πολλές θέσεις ευχάριστους πονοκεφάλους;
"Όλες οι ομάδες πρέπει να λειτουργούν έτσι. Να έχουν επιλογές και καλές επιλογές. Για μένα αυτό που λέτε υπάρχει μόνο σε μία θέση που είναι τέσσερις και μιλάω για τους σέντερ φορ. Δεν είναι μόνο για το ματς, αλλά και για την προπόνηση. Όμως το να έχεις παραπάνω παίκτες για μένα θέση είναι σημαντικό. Και όπως έχω πει την ενδεκάδα την κάνουν οι ίδιοι παίκτες. Με την εικόνα που δείχνουν, με την διάθεση, εγώ προσπαθώ να είμαι δίκαιος και βέβαια οι επιλογές μου θα ποικίλουν ανάλογα με τον αντίπαλο. Θα πρέπει να ξέρει ο κάθε παίκτης γιατί παίζει ή δεν παίζει σε κάθε ματς. Οπότε αυτός που θα μείνει εκτός θα πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα παίξουν όλοι".

-Πέρσι είχες μικρότερο ρόστερ. Φέτος κάποιοι θα μείνουν έξω;
"Μπορεί να γίνει το ίδιο και φέτος. Είναι η φιλοσοφία μου, είναι το παιχνίδι, ο αντίπαλος. Αυτή είναι η δουλειά μου. Αυτό θα κάνω. Να μπορώ να διαχειριστώ τους ποδοσφαιριστές μου, όχι για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, αλλά για να είμαι δίκαιος και να διαχειριστώ όσο καλύτερα το ρόστερ. Οι περισσότεροι με ξέρουν και ξέρουν την φιλοσοφία μου. Ο καλύτερος θα παίζει. Ποτέ δεν με παρασύρει το αποτέλεσμα. Δεν πιστεύω στο ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Ποτέ ένα ματς δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο, δεν έχω κανένα άγχος. Είναι χαρά μου να έχω πολλούς και καλούς παίκτες και θα δείτε ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω τον τρόπο να το διαχειριστώ".

-Θα δεις το 4-4-2;
"Ακούω πολλές φορές, πολλούς για έναν σχηματισμό ότι είναι επιθετικός. Για μένα ο καλύτερος σχηματισμός είναι αυτός που κερδίζει. Δεν συμφωνώ λοιπόν, ότι το 4-4-2 είναι ένας επιθετικός σχηματισμός. Βεβαίως και την περσινή αλλά και την φετινή περίοδο θα δουλέψουμε και στον σχηματισμό με δύο φορ, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δουλέψει, αλλά είναι μέσα στο μυαλό μου ότι οι δύο σχηματισμοί που θα ακολουθήσουμε πάντα ανάλογα με τον αντίπαλο και την κατάσταση που είναι οι παίκτες, θα είναι το 4-4-2".

-Πέρσι η ομάδα πήγαινε τρένο. Ευχάριστο κλίμα. Το φετινό πρωτάθλημα πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό. Προετοιμασμένος για αποτελέσματα άσχημα;
"Κατ’ αρχήν να διευκρινίσω ότι δεν αλλάζει η εικόνα. Δεν θα αλλάξει. Η εικόνα μας θα είναι το ίδιο καλή με την ίδια φιλοσοφία. Τώρα από εκεί και πέρα, ότι θα είναι πιο δύσκολα και θα υπάρξουν και ήττες θα σας θυμίσω ότι και πέρσι είχαμε άσχημα αποτελέσματα τα οποία τα διαχειριστήκαμε. Πρέπει και ο κόσμος και η ομάδα να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να τα κερδίσουμε όλα. Εκεί πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα στους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα έρχεται μετά από πολλά χρόνια και χρειάζεται στήριξη σε όλους τους τομείς και ξέρουμε ότι θα περάσουμε και δύσκολες καταστάσεις. Αυτό είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, δεν παίζουμε. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε και να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα".

-Ικανοποιημένος από τους παίκτες;
"Ναι είμαι απόλυτα. Βέβαια βλέπω ότι ένας – δυο θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο. Έχω εξηγήσει γιατί χρειάζεται χρόνο ο Βέλλιος, όπως και ο Καρλίτος. Είναι παίκτες που έχουν ποιότητα. Στις επόμενες εβδομάδες όταν θα μπούμε μετά το τέλος της 4εβδομάδας αυτά τα παιδιά θα έρθουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν προσαρμοστεί, βοηθάει και το κλίμα και το γεγονός της ομοιογένειας αλλά και το γεγονός ότι μπορούν να εντάξουν ένα καινούργιο παίκτη στο κλίμα. Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να αισθανθούν οι καινούργιοι καλά".

-Όταν ανέλαβες ο Ηρακλής δεν είχε αξία και κανένα παίκτη σε Εθνικές. Φέτος αυτό αλλάζει και οι παίκτες αποκτούν αγοραστική αξία;
"Αυτή είναι η φιλοσοφία του προέδρου και η φιλοσοφία της ομάδας. Είδατε ότι σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν ταλέντο, πιστεύουμε ότι μπορούμε να παίξουν στην Σούπερ λίγκα. Είναι το μέλλον της ομάδας, ότι θα είναι ο κορμός της ομάδας μετά από δύο τρία χρόνια. Είναι σημαντικό να έχει διεθνείς παίκτες. Ανεβάζει και το πρεστίζ και το επίπεδο της ομάδας. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να έχεις ταλέντο και διεθνείς. Είμαστε σε καλό δρόμο στο κομμάτι αυτό και είμαι σίγουρος ότι αυτό το μοντέλο θα πετύχει".

-Για την Σούπερ λίγκα;
"Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, έναν συγκεκριμένο στόχο. Ο Ηρακλής δεν πρέπει να έχει στόχο την παραμονή. Είναι ντροπή. Έχουμε έναν πρόεδρο που έχει συγκεκριμένο στόχο. Την σταθεροποίηση της ομάδας στην Σούπερ λίγκα. Καταλαβαίνετε ότι μετά την επιστροφή παίζει ρόλο να έχουμε μια καλή ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Θέλουμε να κάνουμε μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα για να θέτουμε στόχους. Με αυτό που βλέπω στις προπονήσεις πιστεύω ότι θέλουμε να είμαστε μια ομάδα στις ανταγωνιστικές θέσεις της βαθμολογίας".

-Θα υπάρξει κι άλλη ενίσχυση μέχρι το τέλος των μεταγραφών;
"Αυτή τη στιγμή στην ομάδα υπάρχουν 30 παίκτες. Επειδή διαβάζω και ακούω για μεταγραφές. Εγώ έχω μιλήσει με τον πρόεδρο για να μην κάνουμε άλλες μεταγραφές και θέλουμε να βγάλουμε μια ανακοίνωση ότι δεν θα κάνουμε μεταγραφές. Κάτι τέτοιο προκαλεί αναστάτωση στην ομάδα. Πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά τα παιδιά. Έχουμε αρκετούς παίκτες. Ποτέ όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, γιατί μπορεί να προκύψει κάτι που μπορεί να ταιριάξει σε αυτή την ομάδα".

-Αυτούς που ήθελες αυτοί ήρθαν;
"Σε μια μεταγραφική περίοδο και ιδίως το καλοκαίρι, έχουν προταθεί πάρα πολλά ονόματα. Οι πρώτοι στην λίστα που είχα εγώ, έχουν έρθει στην ομάδα. Τώρα αν ένας παίκτης που είχαμε συμφωνήσει όπως ο Κλέιτον στην αρχή ή ο Ντάβιλα, δεν θεωρώ ότι χάθηκαν, αλλά εμείς πήγαμε στις άλλες περιπτώσεις. Η μόνη περίπτωση που με έχει στεναχωρήσει ήταν του Πίντο. Ο Έλιο είναι ένας παίκτης που γνωρίζω καλά και με στεναχώρησε έτσι όπως έγινε, γιατί οποιοσδήποτε κι αν ήταν στην θέση του το ίδιο θα έκανε. Στο αεροδρόμιο δέχτηκε μια πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Και βέβαια μου ζήτησε συγνώμη αλλά χάσαμε έναν καλό παίκτη και προσωπικότητα και καλός ποδοσφαιριστής είναι. Εμείς όμως πήγαμε παρακάτω και είναι αυτό σημαντικό".

-Αν έρθει πρόταση για κάποιον παίκτη του Ηρακλή;
"Δεν θα σταθώ εμπόδιο ούτε στον ποδοσφαιριστή εάν θέλει να πάει κάπου στο εξωτερικό. Αλλά ούτε και εμπόδιο να έρθουν έσοδα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και έτσι πρέπει να λειτουργούμε. Μακάρι να πάει κάπου με καλύτερο ποδόσφαιρο και καλύτερη ποιότητα. Εμείς θα βοηθήσουμε".

-Βρέθηκες σε δύσκολη θέση με κάποια παιδιά που αποχώρησαν το καλοκαίρι;
"Για ένα – δύο παιδιά βρέθηκα σε δύσκολη θέση, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν χωρούν συναισθηματισμοί, πρέπει να κοιτάς το καλό της ομάδας. Αυτό έκανα και εγώ".

-Αν και σκεφτήκατε κάποια στιγμή να φύγετε;
«Υπάρχει μια στιγμή που σκέφτηκα να φύγω και πάλι δεν κοίταξα τον εαυτό μου αλλά την ομάδα. Ότι δεν θα ήταν καλό για την ομάδα να γίνει αυτό. Δεν θέλω να το συνεχίσω αυτό. Πήρα την απόφαση αυτή, να συνεχίσω εκείνη την στιγμή, γιατί για μένα είναι τιμή μου να είμαι προπονητής και να είμαι αυτός που ανέβασε την ομάδα, όχι μόνος μου, αλλά ο πρόεδρος, οι ποδοσφαιριστές, ο τεχνικός διευθυντής είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι προπονητής, κάποια στιγμή κοίταξα για το συμφέρον, για μια – δυο μέρες ότι έπρεπε να φύγω. Είμαι δύσκολος στην οργάνωση και την λειτουργία. Πολλές φορές γίνομαι κουραστικός ακόμα και κακός με τους ανθρώπους που είναι κοντά μου γιατί θέλω να προστατέψω την ομάδα. Η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο οργανωτικό επίπεδο. Έχουμε ανέβει επίπεδο, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο να χαράξουμε. Και καθημερινά σκέφτομαι απλά».

-Ότι έζησες στον αγώνα με την Λάρισα ήταν ότι χειρότερο;
"Ναι ήταν γιατί αισθάνθηκα πως ότι κάναμε όλη τη χρονιά πήγε να καταστραφεί και ότι αυτό δεν μπορούσε να έρθει με ένα αποτελέσματα. Πήρα μεγάλα ρίσκα μετά τον αγώνα να έρθει αντιμέτωπος ο κόσμος γιατί συμπαραστάθηκα σε έναν παίκτη. Όμως ο προπονητής αυτό πρέπει να κάνει. Ήταν η δυσκολότερη στιγμή. Το διαχειριστήκαμε καλά. Στη συνέχεια κάναμε την καλή μας πορεία. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ήττα και πρέπει να το καταλάβουν όλοι".

-Αν ερχόταν για σένα μία πρόταση από άλλη ομάδα; Θα έφευγες;
"Όχι. Έχω υπογράψει δύο χρόνια συμβόλαιο και μακάρι να πάνε όλα καλά να δουλέψω δύο χρόνια και να κάνω αυτό που έχει ο πρόεδρος στο μυαλό του σαν όνειρο και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Θα είμαι πολύ χαρούμενος όταν τελειώσει το συμβόλαιο μου να έχουμε κάνει αυτά που ΄χουμε συζητήσει. Και είμαστε σε αυτόν τον δρόμο. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα, έχει Αμαραντίδη, Αβραμίδη, Τσότρα, Καλφούντζο, Μουχάλη, Τσιλιανίδη, τον Ζαμπάζη είναι η μεγαλύτερή μου χαρά που αυτά τα παιδιά έρχονται από πίσω και μαζί με αυτούς που ανανέωσαν, θα είναι η ομάδα του Ηρακλή για τα επόμενα χρόνια. Από την δική μου πλευρά λοιπόν θα ήθελα να εξαντλήσω το συμβόλαιό μου και όταν κάποια στιγμή φύγω να λένε ότι άφησε πίσω του μια ομάδα. Ότι αφήνει έναν κορμό. Θέλω να έχω αφήσει κάτι πίσω μου".

-Οι βάσεις από τον Γκέραρντ;
"Και αυτό. Δούλεψα με αυτόν τον άνθρωπο, αλλά κυρίως αυτό έχει να κάνει με την φιλοσοφία του προέδρου".

-Καλή σχέση; Οι ρόλοι έχουν ξεκαθαρίσει;
"Αυτό δεν το κάνει ποτέ. Η αντίρρησή μου την περίοδο για το θέμα του Μπουλούτ, δεν είχε να κάνει με το αγωνιστικό, αλλά μόνο αν μπορεί να ενταχθεί στην ομάδα λόγω του έντονου χαρακτήρα που έχει. Συμφωνήσαμε ότι αγωνιστικά μπορεί να βοηθήσει και χαριτολογώντας μου είπε ότι έχω εμπιστοσύνη ότι ένα παρορμητικό παιδί μπορείς να το βοηθήσεις. Οι ρόλοι έχουν ξεκαθαρίσει, υπάρχει αλληλοσεβασμός και εκτίμηση και δεν έχω κανένα θέμα. Είναι πολύ ευχάριστο αυτό".

-Πέρσι, θεωρείς ότι ήσουν ο καλύτερος προπονητής;
"Όχι. Αυτό θα το κρίνουν όλοι. Το αν κάποιοι λένε αυτό, με χαροποιεί αλλά είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων".

-Έχεις ανασφάλεια;
"'Όλοι οι προπονητές έχουν. Όλοι εξαρτόμαστε από το αποτέλεσμα. Δυστυχώς όλοι αυτοί που βλέπουν ποδόσφαιρο, δεν βλέπουν αν δουλεύεις, μπορεί να έρθει η Κυριακή και να μην κάτσει το αποτέλεσμα. Δεν πιστεύω ότι όποιος δουλεύει πολύ, δουλεύει και σωστά. Αλλά είμαι άνθρωπος της υπομονής και της δουλειάς. Η ανασφάλεια πηγάζει από το αποτέλεσμα. Είμαι προπονητής σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Στο άτυχο αποτέλεσμα όμως πρέπει να το διαχειριστείς".

-Μετά το τέλος των αγώνων με την Καρδίτσα εντός και την Ξάνθη εκτός (για το Κύπελλο), ο κόσμος τραγουδούσε επί ώρα αλλά και φώναζε ρυθμικά το όνομά σου. Θεωρείς τιμή σου αυτό το γεγονός;
"Δεν το περίμενα να σου πω την αλήθεια. Ήταν συγκινητικό εκείνη την στιγμή. Νομίζω ότι ήταν μια αναγνώριση δικαίωση, για το ποδόσφαιρο. Ναι είναι αλήθεια αυτό. Και αυτό προσπαθώ να περάσω στην ομάδα. Ότι και άτυχο αποτέλεσμα να έρθει εμείς πρέπει να έχουμε δώσει τα πάντα. Νομίζω ότι ο κόσμος της ομάδας το αναγνώρισε σε όλα τα παιχνίδια και είναι πολύ όμορφο που είχαμε τέτοια αντίδραση".

-Κάνεις την αυτοκριτική σου μετά τα παιχνίδια;
«Πάντα γίνεται αυτοκριτική από την πλευρά μου. Η αλήθεια είναι όμως ότι, δεν θέλω να ακούσω κανέναν. Δεν θέλω να μιλήσω με κανέναν μετά το ματς. Ούτε με τη γυναίκα μου. Θέλω να ηρεμήσω να το σκεφτώ και επειδή υπάρχει κούραση και πίεση, το πρώτο πράγμα που κάνεις, είναι να κοιμηθείς. Το πιο σωστό είναι να κάνεις αυτοκριτική την επόμενη ημέρα".

-Συγνώμη ζητάς ή είσαι εγωιστής;
"Βεβαίως και το έχω κάνει και σε ποδοσφαιριστή. Που έκανα αυτοκριτική και θεώρησα πως ίσως με μια κουβέντα που είπα τον πρόσβαλλα. Σε προσωπικό επίπεδο το έχω κάνει".

-Αν και είσαι οργανωτικός άνθρωπος. Η πορεία που διέγραψες σε έκανε να ψηλώσεις ποτέ;
"Όχι ποτέ. Ποτέ. Το έχω δει παντού αυτό. Με τους συνεργάτες μου στην ΠΑΕ, γενικά με όλους. Είμαι σαν άνθρωπος έτσι. Ποτέ. Και αυτό προσπαθώ να κάνω και στα νέα παιδιά της ομάδας και στους συνεργάτες μου".

-Από τους παλιούς παίκτες φοβάσαι;
"Όχι. Τους ξέρω σαν χαρακτήρες δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στην ομάδα".

-Πέρσι δεν είχες βοηθό, φέτος έχεις. Απελευθερωμένος;
"Ο Νίκος ο Αμανατίδης, είναι 5η χρονιά μαζί μου. Τον Νίκο τον διάλεξα και τον «έχτισα εγώ όπως τον θέλω. Με τον τρόπο που δουλεύει, με την νοοτροπία με τον επαγγελματισμό και νομίζω ότι όταν κάνω έτσι και σκέφτομαι λίγο πιο παλιά θεωρώ ότι έχει εξελιχθεί πάρα πολύ, είναι πιο πιστός μου συνεργάτης και το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και με τον Νίκο τον Καραμπετάκη. Έχω ψάξει πολύ για βοηθό. Θεωρώ ότι είναι ένα παιδί που μπορεί να μας βοηθήσει. Έχει την ίδια φιλοσοφία και θα γίνει πολύ καλός. Ο Φώτης είναι γνωστός, χρόνια στην ομάδα, εργάτης και είμαι χαρούμενος. Όμως δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και το κομμάτι του σκάουτινγκ, με τον Θωμά τον Μεταξά. Υπάρχουν και οι φροντιστές και οι μασέρ. Έχω πραγματικά άξια παιδιά δίπλα μου".

-Σε άλλες ομάδες βλέπουμε ότι δουλεύουν περισσότερα άτομα. Πιστεύεις ότι η ομάδα χρειάζεται κι άλλες προσθήκες συνεργατών;
" Δεν χρειάζεται. Τα κάνουμε όλα αυτά εμείς. Παρακολουθούμε παίκτες, αναλύουμε τον αντίπαλο και το κομμάτι του σκάουτινγκ, λειτουργεί σωστά. Και με βάση τον αντίπαλο και με βάση τους παίκτες. Αυτό γίνεται, απλά γίνεται με μικρότερο αριθμό ανθρώπων".

-Έχεις γούρια;
"Όχι γούρια δεν έχω. Έχω πίστη στον Θεό".

-Εξ’ ου και η εικόνα;
"Εντάξει φάνηκε στην κάμερα, αλλά δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτό. Πιστεύω στον Θεό και στην Παναγιά και πάντα κάνω την προσευχή για όλα".

-Ξέφυγες ποτέ και αν ναι πότε έγινε;
"Δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο ματς, αλλά είμαι άνθρωπος που αν αισθανθώ ότι αδικούν την ομάδα μου, θα μιλήσω θα διαμαρτυρηθώ. Πάντα προσπαθώ να σέβομαι τους πάντες".

-Στη Ν. Σμύρνη έγινε αυτό;
"Στη Ν. Σμύρνη η συμπεριφορά μου ήταν άψογη. Αυτό που είπα στον διαιτητή ήταν στα πλαίσια του σεβασμού και δεν κατάλαβα γιατί με απέβαλε. Ήταν μια κουβέντα που μπορούσε να ειπωθεί και αυτός προτίμησε να με αποβάλει. Πάντα προσπαθώ να είμαι ήπιος στις αντιδράσεις μου".

-Έτυχε ποτέ να πάρεις τον πρόεδρο για το θέμα της διαιτησίας;
"Δεν το έκανα αυτό πέρσι όχι. Άλλωστε η ομάδα δεν είχε καλές διαιτησίες σε πολλά παιχνίδια, όμως είχε τέτοια δυναμική που πολλές φορές κέρδιζε και τους διαιτητές. Πάντα έλεγα να μην ασχοληθώ. Πάνω στην συζήτηση μιλούσα με τον πρόεδρο, αλλά όχι ότι μας έσφαξαν κάπου. Ότι πρέπει να υπάρχει προστασία στην ομάδα είναι ευνόητο".

-Βλέποντας τα δύο φιλικά, τι πέρασε από το μυαλό σου;
"Τα θετικά: Πρώτον εγώ σαν προπονητής είδα μια ομάδα να μπαίνει μέσα να κερδίσει, τον αντίπαλο να παίζει άμυνα και υπήρχε μια διαφορά από τις άλλες στα δικά μου τα μάτια. Το ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη ακόμη, αυτά τα φιλικά γίνονται για να βγάλω συμπεράσματα και να ξεσφίξουν οι παίκτες ή να πάρουν χρόνο παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ καιρό. Μην ξεχνάμε τον Περόνε ή τον Βέλλιο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Κυρίως αυτές τις πρώτες εβδομάδες που δίνουμε βάση στην φυσική κατάσταση και στην τακτική. Εγώ δίνω βάση στην αμυντική μας τακτική, γιατί είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο και σιγά – σιγά μπαίνουμε στην επιθετική τακτική. Στο πρώτο κομμάτι που δουλέψαμε μέχρι τώρα, είμαι πολύ ευχαριστημένος".

-Οι άλλοι περιμένουν τον Ηρακλή;
"Μας περιμένουν ότι θα είμαστε πάρα πολύ καλοί. Αυτό το ακούω και από άλλους προπονητές που μιλάω ή παίξαμε φιλικά".

-Ανησυχείς ότι μπορεί να γίνει προβλέψιμος;
"Ποτέ! Αυτή ήταν ερώτηση και την περσινή περίοδο. Δεν μπορεί να είναι προβλέψιμος γιατί δουλεύουμε και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού. Και φέτος πολύ περισσότερο πρέπει να έχουμε στρατηγική σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ανάλογα με τον αντίπαλο".

-Ποιό παιχνίδι θεωρείς ξεχωριστό απ’ την περσινή σεζόν;
"Το καθένα είναι ξεχωριστό. Η αλήθεια είναι ότι μου βγήκε μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι εκτός έδρας με την Λάρισα. Πολλοί με είδαν πρώτη φορά να πανηγυρίζω. Για μένα εκεί ήταν πολύ σημαντικό γιατί η ομάδα ξέφυγε πέντε βαθμούς. Ένα άλλο ματς, δεν το συζητάω, ήταν στο παιχνίδι με την Τρίπολη, για το γεγονός ότι ήταν σημαντική και για τον κόσμο, για το πρεστίζ της ομάδας, η καταξίωση της ομάδας απέναντι σε μια καλή ομάδα, αλλά κυρίως για το ηθικό και το ψυχολογικό κομμάτι. Νομίζω και τα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι-οφ με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου. Τους τελειώσαμε, αυτούς που πανηγύριζαν μετά την κλήρωση".

-Όλα τα ματς είναι ίδια για σένα;
"Όλα! Δεν μου αρέσει να χάνω σε κανένα παιχνίδι".

-Η οικογένεια τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;
"Σε όλους παίζει".

Ο γιος σου κάνει παρατηρήσεις;
"Ο γιος μου έχει συναισθήματα για την ομάδα. Αλλά αυτοί που με στηρίζουν είναι οι γονείς μου, η σύζυγός μου".

-Είσαι συναισθηματικός;
"Πάρα πολύ. Με πράγματα που συμβαίνουν, μπορώ πολύ εύκολα να συγκινηθώ"."

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ