ΗΡΑΚΛΗΣ

Παπαδόπουλος: "Να χτίσουμε μια υγιή ομάδα για την Super League"

Παπαδόπουλος: "Να χτίσουμε μια υγιή ομάδα για την Super League"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για την πορεία του Ηρακλή τη φετινή σεζόν, τα όσα συνέβησαν στην προσπάθεια της ανόδου αλλά και για τους στόχους ενόψει Super League.

Σε μια εκ βαθέων ραδιοφωνική συνέντευξη σε σταθμό της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον "City International 106,1" ο τεχνικός του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε για όλα όσα συνέβησαν τη φετινή σεζόν και επανέφεραν τον "γηραιό" στην Super League αλλά και την προσπάθεια που πρέπει να γίνει τη νέα σεζόν.

Στάθηκε στο ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι της ομάδας, αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Μυροφορίδη, αποκάλυψε τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Σίλβα Κλέιτον και μίλησε και για αρκετούς παίκτες του ρόστερ.

Στο αρχικό του σχόλιο, είπε:
"Είχα το πλεονέκτημα να είμαι από πέρυσι στην ομάδα. Ηξερα καλά τι χρειάζονταν η ομάδα. Αυτό ήταν το θετικό. Η σημαντικότερη στιγμή ήταν η έλευση του κ. Παπαθανασάκη. Εδωσε όραμα και έλυσε όλα τα προβλήματα. Ηταν η αρχή. Χτίσαμε από την αρχή την ομάδα, λόγω της μη αδειοδότησης. Κάναμε προσεκτικές κινήσεις, μαζί με τον πρόεδρο και τον Παύλο Μυροφορίδη και φτιάξαμε μια ομάδα που θα πετύχαινε το στόχο της ανόδου.

Θέλαμε χρόνο στην αρχή. Ηταν πολλοί νέοι παίκτες, αυτοί θα έπρεπε να δέσουν με τους παλιούς. Η επιλογή των τριών Αργεντινών, σε συνδυασμό με την παραμονή των Ιντζόγλου, Μπουκουβάλα, Χουάντερσον, Μπαρτολίνι, ήταν το «κλειδί» για να δέσει η μαγιά.

Ήξερα πως μέσα σε 7-8 εβδομάδες η ομάδα θα ναι έτοιμη. Αυτό ήταν το πλάνο μας. Σίγουρα υπήρξαν κάποια προβλήματα, κυρίως με τα αποτελέσματα στα φιλικά. Εμείς πιστεύαμε στη δουλειά μας και ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα, με τη πορεία που όλοι είδαμε. Το σημαντικότερο ήταν πως κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, με το ποδόσφαιρο που παίζαμε. Υπήρχε θετική αύρα. Οι παίκτες αντιμετωπίζονταν με αγάπη από τον κόσμο. Κάτι που δεν υπήρχε πέρυσι. Φέτος, όλα ήταν διαφορετικά. Η πορεία μας ήταν σταθερή. Και όλα αυτά με σωστό πλάνο, ωραίο ποδόσφαιρο και συνεχή θετικά αποτελέσματα".

Για τη χημεία της ομάδας:
"Η επιλογή παικτών δεν έγινε τυχαία. Κοιτούσαμε πολλές φορές τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη. Θέλαμε να αποκτήσουμε παίκτες με νοοτροπία νικητή. Τους βρήκαμε γρήγορα και ρωτούσαμε συνεχώς για τον χαρακτήρα τους. Θέλαμε κακά παιδιά στο γήπεδο και καλά εκτός από αυτό. Όμως παίξανε σημαντικό ρόλο οι τρεις αργεντίνοι". .

Για τα κομβικά παιχνίδια της χρονιάς:
"Η σημαντική νίκη ήταν στο Αλκαζάρ, με την ΑΕΛ, στο τέλος του πρώτου γύρου. Πήραμε διαφορά πέντε βαθμών και εκεί η ψυχολογία μας πήγε στα ύψη. Να το πω λαϊκά, εκεί λέγαμε πως δεν βλέπουμε κανέναν μπροστά μας. Επίσης, η πρόκριση με την Τρίπολη. Ξέραμε πως αυτή η ομάδα έχει κακή προϊστορία με τη δική μας. Βγάλαμε ψυχή και στα δύο παιχνίδια. Τα παιδιά ξέρανε πως θα κάνουν περήφανο τον κόσμο. Επίσης, κομβικά ήταν τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό Βόλου, στο ξεκίνημα των πλέι οφ".

Για τους πανηγυρισμούς του:
"Εγώ δεν εκδηλώνομαι εύκολα. Ξέρω πότε πρέπει να πανηγυρίζω. Όταν τελειώνει ένα παιχνίδι, ο προπονητής πρέπει να κρατάει χαμηλούς τόνους, να σκέφτεται το επόμενο παιχνίδι. Στη Λάρισα, πανηγύρισα γιατί ήταν σημαντικό παιχνίδι, ήταν αντίδραση στιγμής και μου άρεσε, το χάρηκα".

Για τη συγκίνηση του σε κάποιες στιγμές της φετινής περιόδου:
"Αυτό που έγινε με την Καρδίτσα, με τον κόσμο να τραγουδά μία ώρα μετά το τέλος του αγώνα, ήταν κάτι συγκλονιστικό. Εγώ δεν το έχω ξαναδεί, πως μπορούσα να μην συγκινηθώ. Επίσης, στη Ξάνθη. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια, αυτό που βιώσαμε μετά από έναν αποκλεισμό".

Για το γεγονός πως ακούστηκε το όνομά του από τους φίλους του Ηρακλή:
"Είναι όμορφο να αναγνωρίζεται η δουλειά. Όμως η ομάδα είναι πάνω από όλα. Ο προπονητής κάνει απλώς τη δουλειά του. Εγώ θέλω τους παίκτες μου να χειροκροτούνε. Τους ευχαριστώ πολύ όμως".

Για το ποιους παίκτες ξεχώρισε:
"Εγώ με τους παίκτες μου δεν κρύφτηκα ποτέ. Ότι θα σας πω το είπα και σε όλη την ομάδα. Τον Παύλο Κυριακίδη, δεν τον ήξερα. Ούτε καν τη φυσιογνωμία του. Μου τον είπε ο Μυροφορίδης. Μου ανέφερε πως είναι καλός παίκτης και δεν κοστίζει πολλά. Του είπα σου έχω εμπιστοσύνη, προχώρα. Πήγαμε για προετοιμασία και του έλεγα ρε Παύλο μήπως κάνουμε λάθος; Μου είπε δείξτου εμπιστοσύνη. Το τελευταίο 20μερο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είδα έναν άλλο παίκτη και γι' αυτό ξεκίνησε βασικός στην Κατερίνη.

Ο Παύλος, έχει κάνει τρομερή χρονιά, είναι σημαντικός για μένα και για κάθε προπονητή. Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις και δικαιώθηκε για τη δουλειά του. Όταν τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του του μίλησα, όμως είναι πολύ χαμηλών τόνων παιδί. Αγαπώ όλα τα παιδιά. Επίσης θέλω να σταθώ στον Κοσμά (σ.σ Τσιλιανίδη). Ναι έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή του, αλλά είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Ένας καταπληκτικός παίκτης. Το μέλλον του Ηρακλή. Υπάρχουν κι άλλοι και δεν θέλω να αδικήσω κάποιους. Τους έδειξα όλους εμπιστοσύνη. Ο Ηρακλής έχει επίσης τρία παιδιά από πίσω σε μικρές ηλικίες (97′ και 98′ γεννηθέντες) που πιστεύω θα ναι βασικοί στην πρώτη ομάδα τα επόμενα χρόνια".

Για τον στόχο της επόμενης χρονιάς:
"Δεν θέλω να ακούσω την έκφραση "στόχος η παραμονή". Δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Σίγουρα λείπαμε χρόνια, όμως στέκομαι στα όσα είπε ο πρόεδρος. Προέχει η σταθεροποίηση. Όχι όμως, με απλή παραμονή. Απλώς να χτίζουμε κάθε φορά και κάτι παραπάνω. Πρέπει να χτίσουμε μία υγιή ομάδα για τη Super League. Στην ομάδα που υπάρχει θα βάλουμε και άλλους παίκτες, ποιοτικούς, έμπειρους, όμως δεν θα είναι πολλές οι προσθήκες. Θα είναι περίπου πέντε παίκτες, σε θέσεις κλειδιά και όταν γίνει η σταθεροποίηση, με τις εμπειρίες που θα αποκτήσουν τα παιδιά και την καλή οργάνωση θα μιλάμε για κάτι περισσότερο"
.

Για τη σχέση του με τον Σπύρο Παπαθανασάκη:
"Με τον πρόεδρο, είχαμε σχέση εμπιστοσύνης, αλήθειας. Είμαστε ίδιοι στον χαρακτήρα, έχουμε το ίδιο πάθος, τα ίδια οράματα. Προσπαθώ να του μπολιάσω τη νοοτροπία της Ελλάδος, την οποία ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει, λόγω του ό,τι ζει στον Καναδά. Η λέξη που πρέπει να βάλουμε στις σχέσεις μας είναι ειλικρίνειας".

Για το αν ενδιαφέρει ο Βέλλιος:
"Έκανε τον Ιανουάριο δύο προπονήσεις στην Μίκρα και τον ρώτησα αν θέλει να έρθει, τότε στην ομάδα. Μου είπε κόουτς σκέφτομαι να μείνω στο εξωτερικό. Είναι παιδί του Ηρακλή, καλός παίκτης. Δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία των ονομάτων. Καθημερινά πέφτουν ονόματα στο τραπέζι και θέλει προσοχή".

Για τον Κλέιτον:
"Είναι μεγάλο ταλέντο. Έχει τεράστια προσόντα και το χει αποδείξει με την καριέρα του. Μίλησα μαζί του και του εξήγησα πως θέλουμε να βάλουμε ποιοτικούς παίκτες, όμως του πα πως δεν θα χαλάσω τις ισορροπίες στην ομάδα. Δεν θα χαλάσουμε πολλά λεφτά. Μπορούσα εύκολα να λέω θέλουμε τον τάδε και τον δείνα, αλλά δεν θα το κάνω. Με παίκτες, όχι τόσο μεγάλα ονόματα και με τη δουλειά μπορείς να πετύχεις πολλά και το αποδείξαμε φέτος".

Για τον Παύλο Μυροφορίδη και τη μη ανανέωση του συμβολαίου του:
"Δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ. Αυτό είναι θέμα του Παύλου και του προέδρου. Εγώ μαζί του έχω πολύ καλή σχέση, όμως δεν μπορεί να επιλέξει ο προπονητής τον τεχνικό διευθυντή. Κάποιοι είπαν πως εγώ τον διώχνω πως τα μυαλά μου πήραν αέρα και άλλα τέτοια. Ξαναλέω, εγώ δεν επιλέγω τεχνικό διευθυντή, είναι καθαρά θέμα του προέδρου και δικό του".

Το αγαπημένο σύνθημα του κόουτς:
"Είναι αυτό που αρέσει και στον γιο μου. Το ζαλίζομαι. Ο Δημήτρης από πέντε ετών είναι στις ακαδημίες του Ηρακλή. Λατρεύει την ομάδα. Ήταν ball boy και στη Σούπερ Λιγκ και είχα έναν ιδιαίτερο λόγο να πετύχω με την ομάδα, για να δώσω χαρά και στο γιο μου. Είναι ευτυχισμένος. Του έχω ιδιαίτερη αδυναμία".

Για το αθλητικό κέντρο που θα γίνει η προετοιμασία:
"Είναι δύσκολο κομμάτι αυτό. Έχουμε δει αθλητικά κέντρα, αλλά είναι απόφαση της διοίκησης. Εγώ προσπαθώ να εξασφαλίσω τις καλύτερες συνθήκες, τα καλύτερα φιλικά. Αυτό συζητάμε τώρα. Ποια θα ναι αν πάμε Ολλανδία, ποια στη Σερβία, ποια στην Ιταλία, ποια στην Σλοβενία, αλλά και ποια στην Ελλάδα. Είναι καθαρά απόφαση του προέδρου. Θεωρώ πως εμείς κάθε μέρα, αυτό που θέλουμε και σε θέματα οργάνωσης, στην Μίκρα, αλλά και στην προετοιμασία, ο Ηρακλής πρέπει να ανεβάζει το επίπεδο. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Αυτό επιδιώκω κάθε μέρα".

Για τις ακαδημίες:
"Είχαμε μείνει πίσω δυστυχώς. Φέτος έγινε μία καταπληκτική προσπάθεια. Για μένα κυρίαρχο ρόλο παίζει το σκάουτινγκ. Κάναμε δουλειά σε αυτό όλοι. Πρέπει να βελτιώσουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις για να παρέχουμε τα πάντα, σε όσα παιδιά έρθουν στον Ηρακλή. Η Κ15, Κ17 και η Κ20 πρέπει να δουλεύουν σε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Πρέπει να λειτουργήσουμε, όπως στις προηγμένες χώρες. Θα έρθουν παιδιά που έχουν ταλέντο. Ήδη ένα παιδί που είναι ένα χρόνο στην ομάδα, αλλά και ακόμα ένας που θα είναι και στην προετοιμασία, είναι από το σκάουτινγκ που έγινε".


Είπε ακόμα:
"Χθες είδα κόσμο να κλαίει. Είμαι ευαίσθητος και συγκινούμαι. Καταλαβαίνω τον κόσμο. Έχουμε εισπράξει μεγάλη αγάπη και τους ευχαριστούμε όλους γι' αυτό".


Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή και αν έρθει ο καινούργιος:
"Είναι θέμα προέδρου. Αλλά η ομάδα για να χει οργάνωση πρέπει να χει στελέχη, με ξεκάθαρο ρόλο".

Για τον Μπουκουβάλα:
"Εύχομαι και αξίζουν παιδιά να παίξουν στην Εθνική. Υπάρχουν δύο τρεις πιτσιρικάδες που πιστεύω μπορούν να παίξουν στην Εθνική. Όμως ο Μπουκουβάλας, μπορεί πολύ εύκολα και το αξίζει να παίξει στην Εθνική. Είναι ένα παράδειγμα μέσα στα αποδυτήρια για τον επαγγελματισμό του και ο Ηρακλής χρειάζεται τέτοιους παίκτες. Το αξίζει και από τη στιγμή που ο Μαρκαριάν έχει καλέσει παίκτες της Β” Εθνικής, θα μπορούσε να πάρει και τον Μιχάλη".

Για τον γυναστή του, Νίκο Αμανατίδη:
"Είμαστε τέσσερα χρόνια μαζί. Τον έχτισα όπως θέλω εγώ. Με την νοοτροπία, τον τρόπο που θα δουλεύει, με τις γνώσεις που έχει γιατί διαβάζει πολύ. Εχει τρομερό πάθος και το δείχνει. Πολλές φορές τον συγκρατώ και εγώ ο ίδιος. Αυτό μου αρέσει πολύ. Εχει άριστη επαφή με τους παίκτες, είναι εκεί δίπλα τους για όλα. Να τους βοηθήσει. Είναι άξιος συνεργάτης. Κανείς δεν μπορεί να φτάσει μόνος του πουθενά. Αλλά δεν ήταν ο μόνος. Ηταν ο Φώτης (σ.σ Γκιζέλης), οι γιατροί, ο Κώστας Τσιολακίδης, οι μασέρ, οι φροντιστές, τα παιδιά στα γραφεία όλοι. Ενας προπονητής δεν μπορεί να πετύχει μόνος του".

Για τις ανανεώσεις:
"Η εισήγησή μου είναι να μείνουν και οι πέντε. Επίσης είναι ένας ακόμα. Είναι έξι. Δεν θα πω το όνομα. Σε αυτό έχω εγώ την ευθύνη, αλλά δεν θα πω το όνομά του. Ο πρόεδρος μιλάει μαζί τους, υπάρχει θετική ανταπόκριση και πιστεύω πως στις επόμενες ημέρες, μέχρι την Παρασκευή θα τελειώσει το θέμα αφού ήδη έχουν κλειστεί τα ραντεβού".


Για τον νεαρό Ηλία Καλφούντζο και το μέλλον του:
"Είναι πολύ καλός. Οπως και ο ανηψιός του προέδρου. Ο Ζιαμπάζης. Είναι εκπληκτικός παίκτης. Είναι κι άλλοι. Εχουν όλο το μέλλον μπροστά τους".

Για το αν νιώθει δικαιωμένος:
"Είχα μεγάλη ευθύνη να βγάλω την ομάδα. Νιώθω ευλογημένος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και πιστεύω είναι σημαντικό για μένα και την καριέρα μου. Αυτό που εισπράττω, είναι ευλογία. Με ευλόγησε ο Θεός να είμαι εγώ που θα βγάλω την ομάδα, στην Α” Εθνική".

Για το όραμά του με τον Ηρακλή:
"Θέλω να κάνουμε τις εγκαταστάσεις στην Μίκρα, τόσο καλές και σε τρία χρόνια ή δύο δεν ξέρω πόσο θα μείνω, να έχω βγάλει τρεις, τέσσερις παίκτες από τις ακαδημίες. Από εκεί και πέρα, ένας στόχος και προσωπικός και της ομάδας, είναι να πάρει έναν τίτλο. Ο πιο εφικτός τός, είναι αυτός του κυπέλλου. Είχαμε την ευκαιρία φέτος. Μου έμεινε μια πικρία. Αν ήμασταν εκεί το πιστεύω, θα το παίρναμε".

Για τον Περόνε:
"Μετά το παιχνίδι με τη Λάρισα, που μας στεναχώρησε όλους και εκεί πήγε να ανατιναχθεί ότι χτίζαμε. Εκεί κάναμε ένα βίντεο και δείξαμε στιγμές από όλη τη σεζόν. Με γκολ, με φωτογραφίες, με τάκλιν, με όλα. Προσπάθησα να τους εξηγήσω πως μία ήττα δεν θα διαλύσει όσα κάναμε με μία ήττα. Το είδα και μόνος μου σπίτι και κατάλαβα και πάλι πόσα πολλά πρόσφερε φέτος. Είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας, όμως βοηθάει πολύ. Εκανε καλύτερον τον Λουκίνα, κράτησε τα αποδυτήρια. Με σωστό χειρισμό θα δώσει πολλά περισσότερα".

Για τον Ρομάνο:
"Ο Ντιέγκο είναι καταπληκτικός παίκτης, καταπληκτικός χαρακτήρας και βοηθάει πολύ την ομάδα".

Για τον Μπαρτολίνι:
"Ο Σέμπα έψαχνε την εμπιστοσύνη. Οταν τραυματίστηκε σε εκείνο το φιλικό με τον Πιερικό, τον στηρίξαμε πολύ. Το κατάλαβε, το εκτίμησε. Ο Μπαρτο, έβγαλε όλο το ταλέντο του και έπαιξε με την ομάδα".


Για το συμβόλαιό του:
"Πριν τρεις μήνες συμφωνήσαμε. Ο πρόεδρος είπε δώσαμε τα χέρια και τελείωσε. Εγώ είμαι εδώ και όταν μου έρθει το συμβόλαιο θα το υπογράψω".

Για τον πρώην πρόεδρο, Θόδωρο Παπαδόπουλο, που τον επέλεξε:
"Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία. Οποιος την ξεχνάει δεν έχει μέλλον. Δεν λεώ πως έχει μεγάλο βάρος στην ιστορία, είναι όμως αυτό που έβαλε τον Ηρακλή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Εβαλε τα λεφτά του, όσα είχε, προσπάθησε και ήταν αυτός που με έφερε. Επίσης, είπε την άποψή του και στον κ. Παπαθανασάκη για μένα. Δεν μπορούσα να τον ξεχάσω".

Για το γιατί δεν έπαιξε στον Ηρακλή, ως ποδοσφαιριστής:
"Το 1987 έπαιζα στο Κιλκίς. Τότε δοκιμάζομαι στον Ηρακλή και επιλέγουν εμένα και τον Χρήστο Κωστή. Ομως για κάποιο λόγο που δεν θέλω να πω αν και ήμουν με το στυλό στο χέρι, πήγα τελικά στον Κιλκισιακό. Το 2002, ο Γκέραρντ, είναι στον Ηρακλή και μου λέει, Νίκο, πήρα τον Μαχλά, τον Κιάσσο, αν πάρω και εσένα θα μου πουν πως πήρα όλο τον ΟΦΗ. Δεν ήρθα σαν παίκτης, ήρθα όμως ως προπονητής".

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ