ΗΡΑΚΛΗΣ

Παπαδόπουλος: "Να νικήσουμε με τη δύναμη της έδρας"

Παπαδόπουλος: "Να νικήσουμε με τη δύναμη της έδρας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην επιρροή που έχει στον Ηρακλή το Καυτανζόγλειο και στάθηκε στην έλλειψη ρυθμού λόγω της αναβολής του ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε για τον κυριακάτικο αγώνα της ομάδας με αντίπαλο τη Βέροια στο Καυτανζόγλειο, την οποία θα συναντήσει για 4φορά τη φετινή σεζόν (2 για το Κύπελλο), τόνισε την άμεση ανάγκη των βαθμών στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου.

Αναλυτικά οι δηλωσεις του Νίκου Παπαδόπουλου στην επίσημη ιστοσελίδα του Ηρακλη:

-Κόουτς, ο Ηρακλής βρίσκει στο δρόμο του τη Βέροια στο Καυτανζόγλειο. Ποιό το πρώτο σας σχόλιο για το παιχνίδι της Κυριακής;

Κατ’ αρχάς, εμείς δεν παίξαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αντίπαλοί μας αγωνίστηκαν κανονικά, οπότε η έλλειψη ρυθμού είναι σίγουρα ένα ζήτημα. Από την άλλη, η αντίπαλός μας είναι μία καλή ομάδα, η οποία μάλιστα δείχνει αρκετά βελτιωμένη στα τελευταία της παιχνίδια σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού της. Νομίζω πως πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς και οι 2 ομάδες έχουν απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς.

-Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί αυτό το παιχνίδι;

Όπως σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια, έτσι και σ’ αυτό, τον πρώτο λόγο θα έχει η τακτική και στο πώς η μία ομάδα θα καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό της. Σίγουρα, μεγάλο ρόλο παίζει και η διάθεση των παικτών και η μέρα στην οποία θα βρεθούν, αν και πιστεύω ότι όλα θα εξαρτηθούν απ’ τη δική μας απόδοση. Εφόσον εμείς παρουσιαστούμε έτσι όπως πρέπει, τότε όλα θα πάνε καλά!

-Με δεδομένο ότι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό αναβλήθηκε, πώς εισπράττετε μέσω των προπονήσεων, το βαθμό ετοιμότητας και σωστού αγωνιστικού ρυθμού των παικτών σας;

Εντάξει, μπορεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, τον οποίο όλοι μας περιμέναμε πώς και πώς, να αναβλήθηκε, όμως θεωρώ ότι είμαστε καλά. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι και θα έχουμε σωστό ρυθμό στο παιχνίδι της Κυριακής. Στην προπόνηση, η διάθεση των παικτών μου, όπως τη διακρίνω, είναι πολύ καλή. Το σημαντικό είναι πως σιγά-σιγά τα προβλήματά μας αρχίζουν να μειώνονται και οι λύσεις που έχουμε πλέον, είναι ακόμη περισσότερες. Τα παιδιά ανυπομονούν να παίξουν αυτό το παιχνίδι, στο οποίο επιβάλλεται να επιστρέψουμε στις νίκες, μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

-Από την αναμέτρηση αυτή, θα λείψουν 2 πολύ σημαντικοί παίκτες για το κέντρο της άμυνας, οι Μπαρτολίνι (τραυματίας) και Καρασαλίδης (τιμωρημένος). Θα είναι σημαντικό πρόβλημα αυτό για την ομάδα και κατά πόσο μπορούν να αντικατασταθούν επάξια;

Τα 2 παιδιά που θα λείψουν, μας έχουν βοηθήσει τα μέγιστα τη φετινή χρονιά. Είναι όντως ένα ζήτημα, όμως πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Έχουμε μία επιστροφή στη συγκεκριμένη θέση, αυτή του Δημήτρη Στάμου, ο οποίος μας έλειψε για 1,5 μήνα. Πιστεύω ότι όσοι κληθούν να αντικαταστήσουν τους απόντες, θα το κάνουν με επιτυχία. Η ομάδα πρέπει να δείξει χαρακτήρα. Το βασικό σε τέτοια ματς, είναι να κρατάς το μηδέν παθητικό, διότι επιθετικά, θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να σκοράρουμε μία ή και περισσότερες φορές!

-Πιστεύετε ότι ο Ηρακλής θα έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση νίκη, με δεδομένη τη δύναμη της έδρας;

Ναι, η δύναμη του Καυτανζογλείου είναι μεγάλη, θέλουμε να την κρατήσουμε και να την εκμεταλλευτούμε. Άλλωστε ο κόσμος μας, δίνει τεράστια ώθηση και θετική αύρα στα παιδιά και πιστεύω ότι με τη βοήθειά του θα φτάσουμε στη νίκη και τους βαθμούς, που είναι και το απαραίτητο ζητούμενο. Διότι, όπως βλέπετε, όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία, δεν μου αρέσει να βλέπω τον ΗΡΑΚΛΗ στη 10θέση του πίνακα. Γι’ αυτό, πρέπει να κατακτήσουμε τη νίκη για να αναρριχηθούμε ακόμη ψηλότερα στη βαθμολογία.

-Την επόμενη αντίπαλό σας τη συναντήσατε ήδη 3 φορές κατά τη φετινή σεζόν, 2 για το Κύπελλο (ισάριθμες νίκες) και 1 για το Πρωτάθλημα (ισοπαλία στη Βέροια). Θεωρείτε ότι μπορούν να υπάρξουν κάποιες «εκπλήξεις» ή «μυστικά», ή οι ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους; Απ’ την άλλη, οι Βεροιώτες έχουν αλλάξει τον προπονητή, καθώς στον πάγκο τους βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Πάντα, σε ανάλογες περιπτώσεις, η αλλαγή προπονητή φέρνει κάποιες αλλαγές στις ομάδες. Ο κάθε προπονητής προσπαθεί να περάσει στην ομάδα τη δική του φιλοσοφία, βάζει τη δική του «πινελιά» και νομίζω ότι ο Δημήτρης έχει αλλάξει ήδη πολλά πράγματα στην ομάδα της Βέροιας. Εμείς, γνωρίζουμε αρκετά καλά την αντίπαλό μας, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, έχουμε αναλύσει τους 2 τελευταίους αγώνες της. Είδαμε ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Φυσικά, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε για να φτάσουμε ευκολότερα στην επικράτηση, είναι να βρούμε τις αδυναμίες τους και να χτυπήσουμε εκεί που «πονάνε». Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και πιστεύω ότι αυτά που θα πούμε στις προπονήσεις, θα τα εφαρμόσουμε σωστά την Κυριακή.

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ