ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο "πεναλτάκιας" Ντούσαν Πέρνις

Ο "πεναλτάκιας" Ντούσαν Πέρνις
Περνίς INTIME SPORTS

Ο Ντούσαν Πέρνις "ψάρεψε" τον Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ και απέκρουσε το πέναλτι του Βούλγαρου στο 3-3 του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ. Αυτό είχε κάνει τον Αύγουστο και με τη Φιορεντίνα ο Σλοβάκος γκολκίπερ του Γηραιού.

Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του Ηρακλή, στις 15 Αυγούστου με την Φιορεντίνα, ο Ματίας Φερνάντες ανέλαβε να εκτελέσει πέναλτι. Ο Ντούσαν Πέρνις, ωστόσο, μάντεψε σωστά και απέκρουσε την εκτέλεση του Χιλιανού.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Σλοβάκος γκολκίπερ τραυματίστηκε στα πλευρά και επέστρεψε στην ενδεκάδα των Θεσσαλονικέων στις 22 Σεπτεμβρίου, στο 0-0 με τον Πλατανιά. Τέταρτη σερί αγωνιστική και ο 30χρονος τερματοφύλακας δεν έχει βγει από το αρχικό σχήμα. Το βράδυ της Κυριακής (18/10) ήταν η σειρά του Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ να βρεθεί στα έντεκα βήματα με τον Πέρνις, ο οποίος έπιασε και αυτό το πέναλτι, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στο να μπορέσει ο Ηρακλής να πάρει βαθμό (3-3) στο ντέρμπι με τον Δικέφαλο.

Και στο παρελθόν ο Σλοβάκος έχει πιάσει πέναλτι. Δύο το 2010-2011 κόντρα σε Χιμπέρνιαν (Ράνκιν) και Ρέιντζερς (Γουίτακερ), ένα το 2012-2013 σε ματς με την Κορόνα Κιέλτσε (Σομπολέφσκι), ενώ το 2014-2015 νίκησε τον Καντού της Σερίφ Τιρασπόλ, σε παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Πέρνις έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο στον Ηρακλή και στη Θεσσαλονίκη έχει εγκατασταθεί με την οικογένειά του. Έχει και δύο παιδιά. Ο γιος του μάλιστα παίζει στους μικρούς του Ηρακλή. Στόχος του είναι να επιστρέψει στην Εθνική Σλοβακίας μέσω των εμφανίσεών του με τον Γηραιό. Την Κυριακή (18/10) μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ κλήθηκε να περάσει από αντί-ντόπινγκ κοντρόλ.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ