ΗΡΑΚΛΗΣ

Λεοζίνιο: "Χωρίς άγχος ή φόβο στην Τούμπα"

Λεοζίνιο: "Χωρίς άγχος ή φόβο στην Τούμπα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ηρακλή παραδέχτηκε πως το ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι πάρα πολύ δύσκολο ωστοσο ξεκαθάρισε πως αποκλειστικός στόχος των "κυανόλευκων" είναι η νίκη στο ντέρμπι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος στην επίσημη ιστοσελίδα του Ηρακλή για το ντεμπούτο του κόντρα στον ΠΑΣ, το επικείμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα καθώς και τη σημασία που έχει αυτό το ματς για τους φιλάθλους του "Γηραιού":

Λέο, συνδύασες το «ντεμπούτο» σου με τη φανέλα του Ηρακλή, με σημαντική εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Πώς αισθάνθηκες;

Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα για πρώτη φορά και μπορέσαμε παράλληλα να πάρουμε τη νίκη και τους 3 βαθμούς. Ήταν πολύ σημαντική αυτή η νίκη για εμάς, διότι ο αντίπαλός μας είναι μία πολύ καλή ομάδα και τώρα μπορούμε να κοιτάμε τη συνέχεια ακόμα πιο αισιόδοξα.

Στα 63 λεπτά που έπαιξες, έδωσες μία σιγουριά στους συμπαίκτες σου και μία ποιότητα στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας. Ήταν κάτι που σχολιάστηκε θετικά από τον κόσμο.

Δεν είμαι ακόμη απολύτως έτοιμος, διότι το τελευταίο μου παιχνίδι το έκανα στην Τουρκία στις 23 Δεκεμβρίου. Πρέπει να βρω το ρυθμό και τα πατήματά μου και νομίζω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα ανεβαίνω και θα βοηθώ πολύ περισσότερο την ομάδα μου.

Πώς τα πηγαίνεις με τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου; Υπάρχει καλή «χημεία» μεταξύ σας;

Βέβαια, τα πάμε πολύ καλά. Με δέχτηκαν όλοι τους πολύ ζεστά, με έκαναν από την πρώτη στιγμή να νιώσω ότι βρίσκομαι σε μία μεγάλη οικογένεια. Φυσικά, κάθε μέρα που περνάει, τους γνωρίζω ακόμα καλύτερα και σαν χαρακτήρες, αλλά το βασικό είναι να ξέρει ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου, να βρισκόμαστε καλά εντός γηπέδου. Αυτό μετράει!

Την Κυριακή, δεσπόζει το μεγάλο τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Είναι από τα παιχνίδια που εκτός των βαθμών, παίζει μεγάλο ρόλο και το γόητρο, το πρεστίζ.

Ναι, ξέρουμε όλοι μας ότι το παιχνίδι αυτό θα είναι πολύ δύσκολο. Παίζουμε στην έδρα του αντιπάλου μας, και όπως είπατε, θα είναι ένα ντέρμπι σε όλα. Εμείς όμως θα πάμε εκεί χωρίς άγχος ή φόβο. Θα τα δώσουμε όλα, θα παλέψουμε μέχρι τέλους και αποκλειστικός μας στόχος είναι η νίκη. Τίποτε άλλο!

Τι στοιχεία θα πρέπει να παρουσιάσει ο Ηρακλής, ώστε να φύγει από την Τούμπα με ένα θετικό αποτέλεσμα;

Κοιτάξτε, σε τέτοιους αγώνες, το βασικό που πρέπει να έχεις, είναι η συγκέντρωση. Αν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, οργανωμένοι, απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο μας και ακολουθήσουμε όλα αυτά που μας έχει πει ο προπονητής μας, τότε μπορούμε να φύγουμε ακόμη και νικητές από την Τούμπα.

Σου μίλησαν αυτές τις ημέρες οι συμπαίκτες σου για τη σημασία ενός τέτοιου παιχνιδιού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ; Γνωρίζεις πόσο περιμένει ο κόσμος του Ηρακλή να πανηγυρίσει μία επιτυχία και μάλιστα μέσα στο σπίτι του συμπολίτη;

Μίλησα με αρκετά από τα παιδιά και μου είπαν τι σημαίνει για τη Θεσσαλονίκη, ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ. Είναι ένα μεγάλο γεγονός για όλη την πόλη και τον κόσμο της κάθε ομάδας. Φυσικά, όλοι οι παίκτες περιμένουν πώς και πώς αυτούς τους αγώνες. Προετοιμάζονται όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά, γιατί στα ντέρμπι παίζει ρόλο η καλή ψυχολογία. Κι εγώ απ’ την πλευρά μου, θέλω πολύ να έρθει εκείνη η ώρα που θα παίξω και θα νιώσω τι σημαίνει πραγματικά ένα ντέρμπι σαν κι αυτό. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους δικούς μας φιλάθλους, αν πάρουμε τη νίκη.

Λέο, υπάρχουν στιγμές που σκέφτεσαι αν θα σκοράρεις μέσα στην Τούμπα; Είναι κάτι που το θέλεις, που το περιμένεις να γίνει;

Θυμάμαι, όταν έπαιξα τελευταία φορά στην Τούμπα με την Καλλονή, ότι είχα δώσει ασίστ στον Περόνε και εκείνος σκόραρε. Σε ματς με τον ΟΦΗ, σκόραρα στην Τούμπα. Το ίδιο θα ήθελα να κάνω και την Κυριακή με τον Ηρακλή. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, όμως το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε. Δεν έχει σημασία ποιός θα βάλει το γκολ. Το πρώτο που πρέπει να κοιτάμε, είναι το καλό της ομάδας μας. Η ομάδα είναι πάνω από όλους!

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ