ΗΡΑΚΛΗΣ

Κυριακίδης: "Να επιστρέψει ο Ηρακλής εκεί που ανήκει"

Κυριακίδης: "Να επιστρέψει ο Ηρακλής εκεί που ανήκει"
INTIME SPORTS

Ο 23χρονος μέσος του Ηρακλή, Παύλος Κυριακίδης, έθεσε ως στόχο να επιστρέψει ο "Γηραιός" εκεί που πραγματικά ανήκει.

Αισιόδοξος για τη νέα σεζόν που βρίσκει τον Ηρακλή να επιστρέφει στη Super League εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ο 23χρονος μέσος του "Γηραιού", Παύλος Κυριακίδης.

Ένας παίκτης που ήρθε στην ομάδα πέρυσι το καλοκαίρι από τη Ζάκυνθο, και αποτέλεσε με τις εμφανίσεις του μία από τις «ευχάριστες εκπλήξεις», ο Παύλος Κυριακίδης, τον οποίο δικαίως κάποιοι χαρακτήρισαν και «πολυεργαλείο», μίλησε για τους στόχους της ομάδας, την περσινή πετυχημένη χρονιά, αλλά και για πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

-Παύλε, ποιό θα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στο νέο πρωτάθλημα;

"Σίγουρα, η Superleague δεν έχει καμία σχέση με τη FootballLeague, καθώς είναι μία πιο απαιτητική κατηγορία. Γι’ αυτό όμως όλα τα παιδιά δουλεύουμε πολύ σκληρά, για να είμαστε έτοιμοι και να φανούμε ανταγωνιστικοί στο νέο πρωτάθλημα".

-Ερχόμενος πέρσι το καλοκαίρι στον Ηρακλή από τη Ζάκυνθο, είχες το όνειρο πως πολύ σύντομα θα έπαιζες στη μεγάλη κατηγορία;

"Εννοείται, όσα παιδιά ήρθαμε πέρσι εδώ, είχαμε θέσει ως πρωταρχικό στόχο να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει. Ο Πρόεδρος και ο προπονητής είχαν ένα όραμα και κατόρθωσαν να το περάσουν και στους ποδοσφαιριστές αυτό και πιστεύω ότι ήταν ο βασικός λόγος που πέτυχε η ομάδα".

-Σε είδαμε να αγωνίζεσαι σε πολλές θέσεις. Εσένα, πού σου αρέσει να παίζεις;

"Εγώ θα αγωνίζομαι όπου μου ζητάει ο προπονητής μου, αλλά η θέση μου είναι στα χαφ, δεξιά κι αριστερά",

-Προέρχεσαι από μία πόλη, την Κοζάνη, που έχει βγάλει αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές, όπως τον Νιόπλια, τον Στολτίδη, τους αδερφούς Καπετάνους. Η δική σου πορεία ωστόσο, δεν ήταν μέχρι στιγμής στρωμένη με ροδοπέταλα, αφού αντιμετώπισες κάποια προβλήματα.

"Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, βρήκα μπροστά μου πολλές δυσκολίες, είχα κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς, κάποια εμπόδια που έπρεπε να τα περάσω, αλλά τώρα πιστεύω ότι κατάφερα να τα αφήσω όλα αυτά πίσω μου, κοιτάζω το «σήμερα», που είμαι εδώ στον Ηρακλή, και δόξα τω Θεώ, είναι πολύ καλά τα πράγματα".

-Εσύ, όπως και άλλα παιδιά μέσα στην ομάδα, έχετε έρθει από ομάδες που δεν θεωρούνται «πρώτης γραμμής». Ο Ηρακλής, είναι ομάδα μεγάλη, που «πουλάει», και σίγουρα όλοι είστε καθημερινά στη δημοσιότητα. Πόσο μπορεί να επηρεαστεί ένας νέος ηλικιακά παίκτης, και πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε όλο αυτό;

"Επειδή όλα τα παιδιά στην ομάδα είναι «χαμηλών τόνων» και έχουν αποδείξει ότι τα μυαλά τους δεν έχουν «πάρει αέρα», νομίζω ότι όπως το διαχειριστήκαμε σωστά πέρσι, το ίδιο θα πράξουμε και φέτος, που η δημοσιότητα θα είναι σαφώς μεγαλύτερη".

-Πού τοποθετείς τις δικές σου φιλοδοξίες;

"Εγώ πρώτα απ’ όλα, θέλω να πετύχει η ομάδα, γιατί μέσω αυτής, πετυχαίνουμε όλοι μας και κάνουμε καλό στο όνομά μας".

-Βάσει των 2 πρώτων φιλικών, και με δεδομένο ότι ο βασικός κορμός παρέμεινε, ήρθαν φυσικά και 7 νέα αποκτήματα, τι να περιμένει ο κόσμος να δει από εσάς;

"Η φιλοσοφία του προπονητή μας είναι ίδια με πέρσι, δεν αλλάζει. Η ομάδα θα προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να επιβάλλει το ρυθμό της, να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και μέσα απ’ το καλό ποδόσφαιρο, θα κυνηγάμε τη νίκη".

-Σε περίπτωση που η ομάδα δε μπορέσει να δείξει τα στοιχεία που διέθετε και πέρσι, υπάρχει planb, θα μπορέσετε να αντιδράσετε αμέσως;

"Αυτό θα φανεί ακόμη και σε κάποιο άτυχο αποτέλεσμα, αλλά νομίζω ότι στην ομάδα έχουμε πολύ δυνατούς χαρακτήρες, πολύ έμπειρα παιδιά που πλαισιώνουν εμάς τους νεότερους, και πιστεύω πως μπορούμε όλοι μαζί να το αντιμετωπίσουμε και να τα καταφέρουμε".

-Για την εικόνα που έβγαλε η ομάδα στα 2 φιλικά, τι σου άρεσε, τι όχι, τι κρατάς;

"Επειδή ακόμη είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αφού βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας, αυτά τα φιλικά είναι καλά πιο πολύ για να ξεμουδιάζει ο ποδοσφαιριστής, να ξεφεύγει από την καθημερινότητα των σκληρών προπονήσεων. Εννοείται όμως, ότι μας ενδιαφέρει και το αποτέλεσμα, δεν πάμε για «χαβαλέ». Όσον αφορά τα 2 φιλικά, βγάλαμε κάποια καλά στοιχεία, δείξαμε όμως και αδυναμίες, πάνω στις οποίες θα δουλέψουμε για να τις διορθώσουμε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Το πιο θετικό στοιχείο είναι ότι τα καινούρια παιδιά έχουν μπει στη φιλοσοφία της ομάδας και προσαρμόστηκαν πολύ σύντομα".

-Πριν λίγες μέρες, ανανέωσες το συμβόλαιό σου με τον Ηρακλή. Πόσο εύκολα πήρες αυτή την απόφαση και αν είχες προτάσεις και από άλλες ομάδες.

"Το είχα ξεκαθαρίσει εξ αρχής, ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ηρακλής, η ομάδα που μου έδωσε πέρσι ένα συμβόλαιο, με στήριξε και με βοήθησε πολύ. Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος και ο προπονητής έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και έδειξαν έμπρακτα ότι με θέλουν, το υπόλοιπο σκέλος ήταν τυπικό, και τα βρήκαμε εύκολα".

-Αν σου λέγαμε «ποιά στιγμή σου έμεινε περισσότερο χαραγμένη στο μυαλό από την περσινή χρονιά», τι θα απαντούσες;

"Επειδή η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη από επιτυχίες, νίκες και καλά αποτελέσματα, θα θυμάμαι πολλές ευχάριστες στιγμές και αναμνήσεις. Μία προσωπική μου στιγμή, ήταν σίγουρα το γκολ που σημείωσα στο Κύπελλο εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, όπου και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φορτισμένη, αλλά αυτό που δεν περιγράφεται ήταν στην Κόρινθο (στα πλέι οφ με Παναχαϊκή), όταν σφύριξε ο διαιτητής και ανεβήκαμε και μαθηματικά. Δεν είχαμε ακόμη συνειδητοποιήσει τι γίνεται, τι είχαμε καταφέρει"

-Είσαι τόσο ταπεινός, όσο φαίνεσαι;

"Γενικά, είμαι άνθρωπος πολύ «χαμηλών τόνων".

-Κοζάνη, Ζάκυνθος ή Θεσσαλονίκη;

"Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Η Ζάκυνθος είναι πολύ όμορφο νησί, πέρασα πολύ όμορφα εκεί, η Κοζάνη σίγουρα, είναι η γενέτειρά μου και την αγαπώ, αλλά, η Θεσσαλονίκη, είναι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Είναι η πιο όμορφη πόλη, θέλεις να μένεις εκεί".

-Εδώ στο Καρπενήσι, βλέπεις κάτι διαφορετικό σε σχέση με πέρσι;

"Είναι διαφορετικός ο τρόπος προετοιμασίας μας, γιατί φέτος ξεκουραστήκαμε πολύ λίγο, είχαμε μικρή μεταβατική περίοδο από το τέλος των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, οπότε, όλα τα παιδιά που γύρισαν, έδειξαν και μέσω των εργομετρικών εξετάσεων, πως βρίσκονται σε άριστη κατάσταση κι έτσι μπήκαμε ευκολότερα σε γρήγορους ρυθμούς. Πέρσι, ήμασταν καινούρια ομάδα, δεν ήξερε ο ένας τον άλλον, ήταν λίγο πιο ζόρικα τα πράγματα. Φέτος, όλα κυλούν πιο ομαλά και σε θέματα οργάνωσης".

-Στόχοι δικοί σου, αλλά και γενικότερα της ομάδας;

"Προσωπικά, μέσα από τη δουλειά θα προσπαθήσω να βοηθάω την ομάδα μου όσο το δυνατόν καλύτερα μπορώ, και όσον αφορά την ομάδα, θα πρέπει να έχουμε ως οδηγό την περσινή χρονιά, χωρίς μεγάλα λόγια και χωρίς να βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη, παιχνίδι με το παιχνίδι θα κοιτάζουμε να το κερδίζουμε και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο".

-Θεωρείς ότι «κάτι έμεινε στη μέση»; Και εννοούμε για την παρουσία της ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου που χάθηκε την τελευταία στιγμή.

"Μας άφησε μία πικρία ο τρόπος με τον οποίον ήρθε ο αποκλεισμός στον ημιτελικό. Όλοι ανυπομονούσαμε να πάμε στον τελικό, και εύχομαι αυτό που χάσαμε πέρσι, να το πετύχουμε φέτος, χωρίς όμως να υπάρχει η πίεση, ότι πρέπει 100% να τα καταφέρουμε".

-Παύλε, κλείνοντας, ποιά η γνώμη σου για τον κόσμο της ομάδας;

"Ο κόσμος έδειξε πέρσι ότι αγκάλιασε την ομάδα μας και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Το πρώτο μεγάλο στοίχημα για μας τους παίκτες, ήταν να φέρουμε τον κόσμο και πάλι στο γήπεδο, γιατί ο Ηρακλής έχει τεράστιο λαό που πρέπει να έρχεται στο γήπεδο. Νομίζω ότι τώρα που η ομάδα επανήλθε στο φυσικό της χώρο, εκεί όπου ανήκει, ο κόσμος μας θα είναι πολύ περισσότερος και πολύ πιο δυναμικός"

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ