ΗΡΑΚΛΗΣ

Ιουλιάνο: "Ο Λάμπρου θα κάνει καριέρα"

Ιουλιάνο: "Ο Λάμπρου θα κάνει καριέρα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο scout της Γιουβέντους, Μάρκο Ιουλιάνο, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την άποψη που έχει για τον επιθετικό του Ηρακλή, Λάζαρο Λάμπρου, ενώ αναφέρθηκε και στον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι.

Ο παλαίμαχος άσος της Γιουβέντους είπε τι εικόνα έχει σχηματίσει για τον επιθετικό του Ηρακλή, Λάζαρο Λάμπρου, ενώ αναφέρθηκε και στον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσιόνι. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις αναμνήσεις που έχει από την Ελλάδα την εποχή που αγωνιζόταν στη «Γηραιά Κυρία».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρκ Ιουλιάνο:

Τι θυμάται από την Ελλάδα όταν αγωνιζόταν στη Γιουβέντους:

«Έχω την ευχάριστη ανάμνηση από την πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό, με το γκολ του Κόντε σε εκείνο το 1-1 του ΟΑΚΑ. Έχω όμως και την δυσάρεστη ανάμνηση με τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 3-1, σε έναν αγώνα που είχε σημειώσει γκολ και ο Πάουλο Σόουζα».

Για το γεγονός ότι από εκείνη την ενδεκάδα της Γιουβέντους που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό αρκετοί παίκτες έγιναν προπονητές (Κόντε, Ντεσάν, Ζιντάν):

«Είχαμε την χαρά και την ευτυχία να συνεργαστούμε σημαντικούς προπονητές, όπως οι Καπέλο, Λίπι και Αντσελότι και είχαμε το μυαλό για να μάθουμε πάρα πολλά από αυτούς τους προπονητές, τα οποία τα χρησιμοποιήσαμε στη συνέχεια, όταν εμείς γίναμε προπονητές».

Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον αγώνα Ηρακλής-Ολυμπιακός που παρακολούθησε την Κυριακή στο Καυτανζόγλειο:

«Είναι ένα πρωτάθλημα που σιγά-σιγά ανεβαίνει επίπεδο, έχω παρακολουθήσει και στο παρελθόν τις κορυφαίες ομάδες της χώρας, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όμως είδα ότι και το επίπεδο των ομάδων που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά στο εξωτερικό είναι ανεβασμένο. Έχουν καλή οργάνωση και ποιότητα».

Πως βλέπει το ιταλικό πρωτάθλημα σε σχέση με τα υπόλοιπα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα:

«Με τον ερχομό προπονητών όπως είναι ο Ντε Μπουρ έχει αρχίσει να… απλώνει η ποιότητα στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Σε κάποιους αγώνες βλέπουμε υψηλό επίπεδο στη τακτική».

Η άποψη του για τον Αντρέα Στραματσόνι:

«Κάναμε μαζί το master της προπονητικής στο Κοβερτσιάνο. Τον γνωρίζω από το πέρασμα του από τα τμήματα υποδομής της Ρόμα και της Ίντερ, προσωπικά θεωρώ ότι είχε καλή πορεία και στην επαγγελματική ομάδα της Ίντερ. Τώρα επέλεξε να ζήσει μια διαφορετική εμπειρία εκτός Ιταλίας με τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει να ωριμάσει προπονητικά».

Τι άποψη έχει σχηματίσει για τον Λάζαρο Λάμπρου:

«Τον έχω παρακολουθήσει από τότε που αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Βρήκε μια ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής που τον εμπιστεύεται, ο ίδιος έχει πολύ καλά στοιχεία και σύντομα θεωρώ ότι θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, το οποίο μπορεί να είναι ακόμα στο εξωτερικό».

Αν θα ήθελε ο ίδιος να προπονήσει κάποια ομάδα στην Ελλάδα, μετά την εμπειρία του στη Λατίνα:

«Γιατί όχι; ποιος ξέρει; Αυτή τη στιγμή συνεχίζω να παρακολουθώ ξένους προπονητές, ενημερώνομαι και πηγαίνω σε μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού για να δω πως δουλεύουν. Μπορεί μια μέρα να έρθω στην Ελλάδα και να αναλάβω κάποια ομάδα».

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ