ΗΡΑΚΛΗΣ

"Δεν θα έπαιζε με τον Στραματσόνι ο Λάμπρου"

"Δεν θα έπαιζε με τον Στραματσόνι ο Λάμπρου"
Χούτος, Λάμπρου

Ο Λάμπρος Χούτος μίλησε στο Sport24.gr για τη μεταγραφή του Λάζαρου Λάμπρου στον Ηρακλή, για τη μη ανανέωση του συμβολαίου του 19χρονου στον Παναθηναϊκό, ενώ απάντησε σε αυτούς που τον κατηγορούν ότι δεν μπόρεσε να βρει στον νεαρό ομάδα στην Ιταλία.

Από τις μεταγραφές που προκάλεσαν αίσθηση αλλά και ποικίλα σχόλια ήταν αυτή του Λάζαρου Λάμπρου στον Ηρακλή. Ο 19χρονος επιθετικός δεν ανανέωσε στον Παναθηναϊκό, το όνομά του γράφτηκε για ιταλικές ομάδες (Ρόμα, Ίντερ), όμως εντέλει υπεγράφη διετές συμβόλαιο στον Γηραιό.

Ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή, Λάμπρος Χούτος, τοποθετήθηκε στο Sport24.gr για τη μεταγραφή του Λάμπρου στους Θεσσαλονικείς, λέγοντας ότι έγινε η καλύτερη επιλογή, στηρίζοντας την άποψή του στο χρόνο συμμετοχής που θα πάρει ο 19χρονος στο πρωτάθλημα. Αναφέρθηκε στη μη ανανέωση του συμβολαίου στον Παναθηναϊκό, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Αντρέα Στραματσόνι.

Απάντησε σε εκείνους που τον κατηγόρησαν ότι δεν κατάφερε να βρει ομάδα στον Λάμπρου στην Ιταλία, ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι ο νεαρός θα φτάσει ψηλά "αν αξιοποιήσει τα προσόντα που ο Θεός τον έχει προικίσει".

- Γιατί πιστεύεις πως ο Ηρακλής ήταν η καλύτερη επιλογή για τον Λάμπρου;

"Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό σωματείο. Έχουν περάσει από εκεί μεγάλοι παίκτες, ενώ έχουν αναδειχτεί άλλοι τόσοι. Είχαμε μιλήσει εδώ και αρκετό καιρό με τον προπονητή κ. Νίκο Παπαδόπουλο. Μας είχε εκφράσει την εκτίμησή που έχει για τον Λάζαρο, αλλά και τη θέση του να τον εντάξει στην ομάδα με την λογική πως θέλει να τον χρησιμοποιεί για το πρωτάθλημα που ακολουθεί.

Πιστεύω ότι πήραμε την καλύτερη απόφαση διότι ο Ηρακλής είναι η ομάδα που θα του δώσει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της πρώτης Εθνικής. Είναι σημαντικό σε αυτή την ηλικία να ανδρωθεί και να δείξει το ταλέντο του, το οποίο αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι επαφές που είχαμε με τον Ζαχαρία Μπουγιουκλή, ο οποίος μας διαβεβαίωσε για την ισορροπημένη κατάσταση που θα υπάρχει από εδώ και στο εξής στον Ηρακλή".

- Οι επαφές με ιταλικές ομάδες γιατί δεν προχώρησαν;

"Από τον Ιανουάριο είχα προτάσεις. Όχι μόνο από Ιταλία, αλλά και από διαφορετικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το μόνο που με ενδιέφερε σε αυτή τη φάση που είναι ο Λάζαρος, είναι να μπορέσει να πάρει όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής γίνεται στη Super League. Καμιά φορά όταν έχεις περισσότερες επιλογές, σου παίρνει πιο πολύ χρόνο να αποφασίσεις μια και ο Λάζαρος ως ελεύθερος που ήταν θα μπορούσε να πάει σε ομάδα και μετά την 31η Αυγούστου".

"Δεν θα έπαιζε με τον Στραματσόνι ο Λάμπρου"

- Ο Ηρακλής θα πρέπει να δώσει χρήματα στον Παναθηναϊκό για τα τροφεία του Λάμπρου;

"Τα τροφεία είναι θέμα των ομάδων. Από όσα γνωρίζω, όμως, ο κανονισμός για εντός Ελλάδας μετακίνηση δεν τα προβλέπει".

- Ποια είναι τα όνειρά σου για τον Λάμπρου;

"Μέσα από τη δουλειά θέλω να καταφέρει να αξιοποιήσει τα προσόντα που ο Θεός τον έχει προικίσει. Να πάρει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Αν το κάνει θα φτάσει ψηλά".

- Με ποιον ποδοσφαιριστή θα παρομοίαζες τον Λάμπρου;

"Έχω κάποιους στο μυαλό μου, αλλά δεν θέλω να πω κάποιον, διότι είμαι σίγουρος ότι ο Λάζαρος θα εξασφαλίσει μέσω του γηπέδου τη δική του ταυτότητα".

- Τι απαντάς σε αυτούς που λένε ότι δεν μπόρεσες να του βρεις ομάδα στην Ιταλία;

"Αν όλοι αυτοί που τα λένε είχαν πρόσβαση στα mail μου, θα είχαν διαφορετική άποψη".

- Επειδή έχουν ακουστεί πολλά, γιατί τελικά δεν έμεινε ο Λάμπρου στον Παναθηναϊκό παρότι είχε πρόταση ανανέωσης;

"Ο Παναθηναϊκός ήταν η προτεραιότητά μας για πολλούς λόγους και τους το είχαμε εκφράσει. Ήμασταν κοντά στο να υπογράψουμε όταν ήταν προπονητής ο Γιάννης Αναστασίου. Μας έδειχνε πως τον πίστευε και ήταν πρόθεσή του να τον έχει ως έναν από τους τέσσερις επιθετικούς τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε το οικονομικό κομμάτι, αλλά το αγωνιστικό.

Τα δεδομένα άλλαξαν με την έλευση του Στραματσόνι, ο οποίος είχε άλλη άποψη, μια και με την έλευσή του ο Λάζαρος έκανε προπόνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα με τους κομμένους. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος από τη μεριά μας που δεν αποδεχτήκαμε την τιμητική πρόταση του Παναθηναϊκού για ανανέωση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Υπέγραψε ο Λάμπρου στον Ηρακλή
Προφορική συμφωνία Λάμπρου - Ηρακλή

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ