ΗΡΑΚΛΗΣ

Αμανατίδης: "Αυτοκτονήσαμε"

Αμανατίδης: "Αυτοκτονήσαμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο νέος τεχνικός του Ηρακλή, Γιάννης Αμανατίδης τόνισε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, πως η ομάδα του αυτοκτόνησε στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, ενώ αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες των οπαδών προς το πρόσωπό του.

Ο Ηρακλής συνέχισε τα αρνητικά αποτελέσματα, παρά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, αφού αυτή τη φορά γνώρισε την ήττα με 2-1 απ' τον Ατρόμητο στο "Καυτανζόγλειο".

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής του "Γηραιού", Γιάννης Αμανατίδης στάθηκε στα λάθη των παικτών του, τα οποία έκριναν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αγώνα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αποδοκιμασίες των οπαδών προς το πρόσωπό του, ενώ απάντησε αν θεωρεί πως μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα στην ομάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Δυστυχώς αδικήσαμε τον εαυτό μας. Στο κομβικό σημείο δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται να κάνουμε τέτοια λάθη. Χάσαμε το σημερινό παιχνίδι, ήταν κάτι που δεν θέλαμε. Ξαναλέω αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Η ομάδα έχει πρόβλημα, την απασχολούν πράγματα παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι έπρεπε. Είχαμε πρόβλημα στον άξονα, δεν μπαίναμε στις μονομαχίες, δεν είχαμε καλή ανάπτυξη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, ο αντίπαλος δεν πίεζε ιδιαίτερα, απλά ήταν επιθετικός. Φταίει η ψυχολογία μας. Το καλό ξεκίνημα που θέλαμε να κάνουμε δεν έγινε. Είχαμε τις ευκαιρίες μας να ανοίξουμε το σκορ και με τον Μοντέιρο και με τον Λουκίνα. Μετά το 0-1 πάλι παλέψαμε, βρήκαμε το γκολ, απλά η τελευταία φάση που δεχτήκαμε και το γκολ δεν χρειάζεται να πω. Αυτά δε γίνονται στο ποδόσφαιρο. Η επιλογή που πήρε να πάει σε διείσδυση. Αδικήσαμε τον εαυτό μας. Αυτοκτονήσαμε. Τέτοια λάθη σε υψηλό επίπεδο δεν πρέπει να γίνονται. Τα λάθη είναι μέρος του αθλήματος, αλλά δεν θα πρέπει να γίνονται τόσο μεγάλα".

Για τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του: "Εγώ είμαι επαγγελματίας και αγαπάω το ποδόσφαιρο. Οποιος νομίζει πως πρέπει να βρίζει παίκτες, προπονητή, εγώ δεν ευθύνομαι. Δε θέλω να ασχοληθώ με αυτό το θέμα. Εμένα μου δόθηκε η ευκαιρία και έκανα το καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ. Το τι λέει ο καθένας δε με απασχολεί, αυτά δεν έχουν δουλειά στο ποδόσφαιρο".

Για το πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει η ψυχολογία: "Η ομάδα αυτή είναι ποιοτικά περιορισμένη. Πρέπει μέσα από την ομαδικότητα και τη δουλειά να αλλάξουμε πράγματα. Αν δεν έχουν όρεξη για δουλειά δε θα βγει κάτι θετικό".

Για το αν έχει διακρίνει δείγματα πως η ομάδα δεν έχει όρεξη να δουλέψει (σ.σ. το ανέφερε ο ίδιος σε μία αποστροφή του λόγου του): "Όχι δεν έχω διακρίνει κάτι τέτοιο. Δεν είπα αυτό. Όμως οι παίκτες ήταν πεσμένοι ψυχολογικά. Οι παίκτες επηρεάζονται".

Γιατί δεν έκανε τρίτη αλλαγή: "Γιατί με το 0-1 και μετά που η ομάδα ανέβηκε ψυχολογικά και έφτασε στην ισοφάριση, δεν ήθελα να αλλάξω κάτι. Δεχτήκαμε το 1-2 στο 88’ και δεν έβλεπα επιλογή να κάνω αλλαγή".

Για το πώς θα τα καταφέρει η ομάδα και αν την πιστεύει: "Το ρόστερ είναι πολύ καλό για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Απλά θέλει δουλειά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Απόδραση από το Καυτανζόγλειο, 2-1 ο Ατρόμητος τον Ηρακλή
Μεγάλη ένταση στο Καυτανζόγλειο
TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ