ΙΩΝΙΚΟΣ

Ο Ιωνικός ξανάρχεται!

Ο Ιωνικός ξανάρχεται!
Ιωνικός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ιωνικός είναι αήττητος, πρώτος στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής, έχει παίκτες που κάνουν τη διαφορά, οικονομική συνέπεια, ο κόσμος είναι ξανά στο πλευρά του και ο προπονητής Ηλίας Καλοπήτας μιλά στο Sport24.gr για τη νέα ομάδα της Νίκαιας που θυμίζει τις παλιές καλές εποχές. (PHOTOS).

Το 2010-2011 ο Ιωνικός έπαιξε για τελευταία φορά στη Β' Εθνική. Την επομένη έπεσε στο Περιφερειακό. Έκτοτε "παλεύει" να ανέβει σε επαγγελματική κατηγορία. Εφέτος συμμετέχει στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής και τα καταφέρνει περίφημα.

ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΑΕΙΘΑΛΗ ΚΑΜΑΡΑ

Ύστερα από δέκα αγώνες η ομάδα της Νίκαιας είναι στην πρώτη θέση, έχοντας συγκεντρώσει 24 βαθμούς. Ο τρόπος με τον οποίο κατέκτησε την Κυριακή (27/11) το τρίποντο απέναντι στην Τριγλία είναι απίθανος. Στο 88' οι δύο ομάδες ήταν στο 0-0. Εκείνο το λεπτό ο αειθαλής Ανρί Καμαρά πήρε το "όπλο" του και "σκότωσε" την ομάδα της Ραφήνας.

Από το 88' μέχρι το σφύριγμα της λήξης ο 39χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός σημείωσε χατ - τρικ και ο Ιωνικός επικράτησε 0-3. Η... μπογιά του Αφρικανού κρατά ακόμα, παρότι τα χρόνια περνούν. Μπορεί σε αυτό το επίπεδο να κάνει τη διαφορά. Και να φανταστεί κανείς ότι αποκτήθηκε τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών. Όταν προτάθηκε, η διοικούσα επιτροπή είπε αμέσως "φέρτε τον".

Έχει αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια στη Γ' Εθνική, δεν έχει βγάλει ακόμα 90λεπτο, αλλά έχει σκοράρει τέσσερις φορές. Το άλλο το πέτυχε στο νικηφόρο 5-1 επί του Ατσαλένιου, παίζοντας μόλις οκτώ λεπτά.

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ

Ο εφετινός Ιωνικός θυμίζει την παλιά καλή ομάδα της Α' Εθνικής. Ο κόσμος έχει συσπειρωθεί και στηρίζει τη νέα προσπάθεια. Δεν υπάρχει εντός έδρας παιχνίδι που να μην έχει το γήπεδο τουλάχιστον 1500 άτομα. Ειδικά στο ντέρμπι με την Προοδευτική, το γήπεδο του Ιωνικού είχε τουλάχιστον 4.000 θεατές. Η πίεση φυσικά είναι μεγάλη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ

Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής είναι ο επιχειρηματίας Αβραάμ Αποστόλου, με αντιπρόεδρο τον Παναγιώτη Κουγιτέα και έφορο και γενικό αρχηγό τον Φώτη Σιακάρα. Το στοιχείο που προσδίδει δυναμική είναι η οικονομική συνέπεια. Οι ποδοσφαιριστές του Ιωνικού είναι πληρωμένοι και αυτό δίνει ισχυρό κίνητρο στην ομάδα να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά.

Ο Ιωνικός ξανάρχεται!

(Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, Αβραάμ Αποστόλου)

ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΙΕΣΗ Ο ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ

Προπονητής του Ιωνικού είναι ο Ηλίας Καλοπήτας. Ο 40χρονος τεχνικός ανέβασε τους Τράχωνες στη Football League τη σεζόν 2013-2014. Στη Γ' Εθνική εκείνης της αγωνιστικής περιόδου κατέκτησε την πρώτη θέση με απολογισμό 20 νίκες και 8 ισοπαλίες.

Ο Ιωνικός ξανάρχεται!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

(Ο προπονητής του Ιωνικού, Ηλίας Καλοπήτας)

Από τον πάγκο του Ιωνικού ξαναπέρασε το 2014-2015, αλλά για 12 παιχνίδια. Πέρυσι ήταν στην Τριγλία Ραφήνας, με την οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από ΟΦΗ και Φωστήρα. Ο νεαρός προπονητής μίλησε στο Sport24.gr για την εφετινή προσπάθεια του Ιωνικού λέγοντας ότι υπάρχει το "πακέτο" που απαιτείται για την άνοδο.

"ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ 100%"

"Επειδή ο Ιωνικός έχει περάσει δύσκολες χρονικές, στόχος εφέτος ήταν να έχει η ομάδα οικονομική υγεία. Δεν ήταν αυτοσκοπός ο πρωταθλητισμός. Με τον καιρό, ωστόσο, φέραμε πολύ καλούς παίκτες, οι προσδοκίες μεγάλωσαν και πλέον αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι πάμε για πρωτάθλημα.

Ήρθαν ποδοσφαιριστές που μπορούν να αντέξουν την πίεση. Η διοίκηση είναι ισχυρή, η ομάδα έχει τον κόσμο στο πλευρό της και εμείς οι προπονητές είμαστε έμπειροι στην κατηγορία. Για να αντέξουμε στην πίεση πρέπει κάθε μέρα να είμαστε στο 100%. Δημιουργείται μεγάλη πίεση σε αυτή την ομάδα, αλλά έχει αποδειχθεί πως όλοι την αντέχουν".

Ο Ιωνικός ξανάρχεται!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

(Πανηγυρικό στιγμιότυπο με τον Γιάννη Καραλή)

ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΡΟΣΤΕΡ

Το εφετινό ρόστερ απαρτίζεται με παίκτες αξίας. Για τον Καμαρά γράψαμε και νωρίτερα. Υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι, όπως φυσικά ο Ηλίας Κυριακίδης με θητεία μεταξύ άλλων σε ΑΕΚ και ΑΕΛ, ο Όλιβερ Πέεφ που έχει παίξει στη Football League, ο Γιάννης Καραλής που έχει αγωνιστεί σε Ατρόμητο, Κέρκυρα και ΑΕΚ, αλλά και άλλοι όπως ο Σταμάτης Σαπαλίδης και ο Μάριος Αργυρίου με τα πέντε εφετινά γκολ.

ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ

Για να διατηρηθεί στην κορυφή ο Ιωνικός θα πρέπει να αφήσει πίσω του ομάδες που έχουν αποδείξει ότι είναι ισχυρές. Τέτοιες είναι ο Ερμής Ζωνιανών, ο Εργοτέλης και δευτερευόντως ο Ατσαλένιος και ο Άγιος Ιερόθεος. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η "μάχη" μέχρι τέλους θα δοθεί με τον Εργοτέλη, ο οποίος και αυτός έχει φτιάξει ισχυρό ρόστερ, με παίκτες που θα μπορούσαν κάλλιστα να παίζουν και στη Football League. Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία στην πρώτη πεντάδα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1. Ιωνικός 24

2. Ερμής Ζωνιανών 21

3. Εργοτέλης 20 (παιχνίδι λιγότερο)

4. Ατσαλένιος 18

5. Άγιος Ιερόθεος 17 (παιχνίδι λιγότερο)

ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

11/09/16: Εθνικός Πειραιώς - Ιωνικός 0-0

18/09/16: Ιωνικός - Άγιος Ιερόθεος 2-1 (20' Σαπαλίδης, 75' Πέεφ - 65' Θανόπουλος)

25/09/16: Ιωνικός - Πανθηραϊκός 1-1 (47' Αργυρίου - 20' Λαζαρίδης)

02/10/16: Κηφισιά ΑΕ - Ιωνικός 1-2 (77' Μουσταφίδης - 17' Καραλής, 48' Σαπαλίδης)

09/10/16: Ιωνικός - Εργοτέλης 2-0 (17' Καραλής, 64' Αργυρίου)

23/10/16: Θύελλα Ραφήνας - Ιωνικός 0-3 (52' Αργυρίου, 63' Σαπαλίδης, 87' Κατσίκιας)

29/10/16: Ιωνικός - Προοδευτική 1-1 (47' Πέεφ - 44' Μπελέρη)

06/11/16: Ρόδος - Ιωνικός 1-2 (18' Αμανατίδης - 86' Ζέλο, 87' Σιμιτσής)

23/11/16: Ιωνικός - Ατσαλένιος 5-1 (50, 77' Αργυρίου, 60' Πέεφ, 85' Καραλής, 89' Καμαρά - 61' Φραγκιαδάκης)

27/11/16: Τρίγλια Ραφήνας - Ιωνικός 0-3 (88', 89', 90' Καμαρά)

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ