ΙΝΤΕΡ

Το χαμένο πέναλτι της Ίντερ θύμισε... Μίλαν

Το χαμένο πέναλτι της Ίντερ θύμισε... Μίλαν

Η Ίντερ κέρδισε πέναλτι για πρώτη φορά μετά από 33 ματς πρωταθλήματος όμως ο Ντιέγκο Μιλίτο "κλώτσησε" την ευκαιρία και έκανε πολλούς να θυμηθούν παρόμοια "κατάρα" της Μίλαν 20 χρόνια πριν.

Μάσιμο Μοράτι και Βάλτερ Ματσάρι είχαν καυτηριάσει πρόσφατα το γεγονός πως οι διαιτητές δεν έδειχναν την άσπρη βούλα υπέρ της Ίντερ (στα ματς με Ουντινέζε και Λιβόρνο υπήρχαν περιπτώσεις πέναλτι υπέρ των Μιλανέζων που δεν δόθηκαν) και τελικά το βράδυ του Σαββάτου ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να πάρει πέναλτι η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι.

Ο Μαντοβάνι κράτησε αντικανονικά εντός περιοχής τον Παλάσιο στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Μπολόνια (το σκορ ήταν στο 2-2) και ο διαιτητής Ματσολένι υπέδειξε σωστά την εσχάτη των ποινών, με το πέναλτι αυτό να είναι ιστορικό για την Ίντερ καθώς ήταν το πρώτο μετά από 33 ματς πρωταθλήματος!

Το χαμένο πέναλτι της Ίντερ θύμισε... Μίλαν

Το αμέσως προηγούμενο είχε σφυριχτεί στις 8 Μαΐου 2013 κόντρα στη Λάτσιο όταν ο Ρίκι Άλβαρες είχε στείλει τη μπάλα άουτ και φαίνεται πως η κακοδαιμονία δεν εγκατέλειψε ποτέ την ομάδα της Ίντερ.

Και αυτό γιατί 11 μήνες μετά από εκείνο το χαμένο πέναλτι ο Μιλίτο φόρεσε αυτός το μανδύα του μοιραίου, πραγματοποιώντας άσχημη εκτέλεση και δίνοντας την ευκαιρία στον Τζανλούκα Κούρτσι να αποκρούσει για να κρατήσει τον χρυσό βαθμό για την ομάδα του.

Το εντυπωσιακό είναι πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί δύο δεκαετίες πριν με "θύμα" τη Μίλαν: στις 14 Φεβρουαρίου 1994 οι "ροσονέρι" κέρδισαν πέναλτι σε ματς πρωταθλήματος μετά από 386 ημέρες (το προηγούμενο ήταν στις 24 Ιανουαρίου 1993), με τον Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς να αναλαμβάνει το χτύπημα.

Το χαμένο πέναλτι της Ίντερ θύμισε... Μίλαν

Ο γκολκίπερ της Κρεμονέζε απέκρουσε και ο διαιτητής διέταξε επανάληψη επειδή είχαν μπει πολλοί παίκτες στη μεγάλη περιοχή, με τον Κοστακούρτα να αναλαμβάνει εκ νέου την εκτέλεση αλλά να βλέπει και το δικό του πέναλτι να αποκρούεται από τον αντίπαλο πορτιέρε!

Ίντερ - Μπολόνια 2-2

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ