ΙΝΤΕΡ

Στα χνάρια του Μουρίνιο ο Μαντσίνι

Στα χνάρια του Μουρίνιο ο Μαντσίνι

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι βλέπει το "Derby d'Italia" κόντρα στη Γιουβέντους ως μία μεγάλη πρόκληση καθώς καλείται να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ζοζέ Μουρίνιο από τη σεζόν του ιστορικού τρεμπλ.

Η Ίντερ ξεκίνησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τον φετινό ιταλικό μαραθώνιο, πετυχαίνοντας πέντε νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, με το σερί όμως αυτό να διακόπτεται με την ήττα 4-1 από τη Φιορεντίνα την 6η αγωνιστική και να ακολουθεί η εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Σαμπντόρια.

Τα δύο αυτά αποτελέσματα "γκρέμισαν" την ομάδα του Μιλάνου από την κορυφή στην οποία βρίσκεται πλέον μόνη η Φιορεντίνα ενώ ακολουθεί και το μεγάλο ντέρμπι με τη Γιουβέντους που δεν θέλει το ενδεχόμενο τρίτης σερί βαθμολγικής απώλειας για να μη χάσει την επαφή της με την κορυφή.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα έχει μάλιστα ένα ακόμα ισχυρό κίνητρο για να δει την ομάδα του να παίρνει το τρίποντο καθώς σε περίπτωση που συμβεί αυτό οι "νερατζούρι" θα φτάσουν τους 19 πόντους και θα ισοφαρίσουν την βαθμολογική συγκομιδή που είχαν το 2009-2010 με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο τους μετά το πέρας οκτώ αγωνιστικών, σε μία σεζόν που τους βρήκε στο φινάλε να πανηγυρίζουν το ιστορικο τρεμπλ.

Real Madrid's Coach Jose Mourinho and Manchester City's Roberto Mancini
Real Madrid's Coach Jose Mourinho and Manchester City's Roberto Mancini EMPICS SPORT

Το απόλυτο ρεκόρ των "νερατζούρι" δεν το έχει πάντως ο Μουρίνιο αλλά οι Τζίτζι Σιμόνι και Έκτορ Ραούλ Κούπερ που τις σεζόν 1997-98 και 2002-03 αντίστοιχα είχαν απολογισμό 22 πόντων (7 νίκες και 1 ισοπαλία) στις οκτώ πρώτες αγωνιστικες!

Ο ίδιος ο Μαντσίνι είχε φτάσει στους 20 πόντους τη σεζόν 2007-08 όπου κατέκτησε στο τέλος το σκουντέτο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 18 προηγούμενες φορές που μία ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα με πέντε συνεχόμενες νίκες, στις 17 τερμάτισε μέσα στις δύο πρώτες θέσεις! Μοναδικό παράδειγμα προς αποφυγήν η Μπολόνια που το 1951 έμεινε εκτός δυάδας παρά το "5 στα 5" στο ξεκίνημα...

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ